Zúzzunk stílusosan és alaposan – RollPacker

2020.07.29 | Hírek

Az autógyártásnak hazánkban van néhány igazi fellegvára, gondoljunk csak Győrre vagy éppen Kecskemétre, netán az egyelőre csúszó debreceni beruházásra. Bár sokat lehet hallani ezen szegmens hanyatlásáról, melyet a COVID helyzet sem segített, ettől függetlenül a termelés napjainkban már a legtöbb szektorban, még ha nem is 100%-ban, de újra indulni látszik.

Ezen cégek, úgymint az Audi, Mercedes stb. csupán a jéghegy csúcsai, az alattuk elhelyezkedő beszállítói hálózat szintén több ezer embernek ad munkalehetőséget, sok esetben folyamatosan, akár három műszakban is termelik az összeszerelő üzemek számára a szükséges alkatrészeket. Ezek egy jelentős része hazánkból származik, pl. a lökhárítók, karosszériaelemek, kárpit anyagok, hűtők, csapágyak stb. is itt kerülnek legyártásra egyes autógyártók megrendelésére. Ezen gyárakban olyan volumenű termelés zajlik, hogy gyártás melléktermékekét keletkező hulladékok mennyisége is akár a havi 50-100 tonna mennyiséget elérheti. Ezek akkora mennyiségek, hogy amennyiben ezen selejtes termékek, szélvágatok, stb. kezelése nem történik megfelelően, netán valamely hulladékkezelő berendezés meghibásodik, akár a gyár ideiglenes leállásához is vezetnek.

Cégünknek, a Malagrow Kft.-nek több éves, évtizedes tapasztalat van ezen iparággal, illetve az itt keletkező hulladékok kezelésével. Ezen gyártóknál is a legtöbb esetben a hulladékok térfogatának csökkentése a cél, hisz ekkora mennyiségek igen jelentős szállítási költségvonzattal járnak. Mindezek felett az említett cégeknél az ökológiai lábnyom csökkentésére már konkrét törvényi szabályozások, ezáltal vállalati tervszámok és előirányzatok vannak, melyek a cég eredményességére is jelentős hatást gyakorolnak. A Malagrow Kft-nek számos hatékony technológia megoldása működik a magyarországi autóiparban, mind az autógyártók, mind azok beszállítóik telephelyén egyaránt.

 

Nem véletlen, hogy egy-egy ilyen beruházás, fejlesztés tervezése során cégünket szinte kivétel nélkül megkeresik, hisz Magyarországon mára a legkorszerűbb technológiák úttörőjeként, valamint a jelentős szakértelmünkkel, referenciánkkal szignifikáns ismertségre tettünk szert ezen szegmensben is.
Így történt ez még 2019-ben, amikor az egyik jelentős kecskeméti autóipari beszállító cég keresett meg minket azzal céllal, hogy a nagy mennyiségben keletkező karosszéria hulladékának térfogatának csökkentésére ajánljunk egy megoldást. Korábbi tapasztalataink alapján, vagyis a hulladék mennyisége, annak típusa, a helyszíni adottságok figyelembevételével a Bergmann RollPacker 7700 ideális megoldásnak tűnt.

RollPacker 7700 Kecskeméten. Az első RollPacker berendezést cégünk még 2016-ban hozta be Magyarországra. Az azóta eltelt időben közel 7.000 munkaórát dolgozott a berendezés. A gép folyamatos karbantartását cégünk végezte és végzi napjainkban is, az előre kalkulálható karbantartások, alkatrész cserék kivételével egyéb jelentős meghibásodás nem történt a tömörítőgépen!

RollPacker 7700 Kecskeméten. Az első RollPacker berendezést cégünk még 2016-ban hozta be Magyarországra. Az azóta eltelt időben közel 7.000 munkaórát dolgozott a berendezés. A gép folyamatos karbantartását cégünk végezte és végzi napjainkban is, az előre kalkulálható karbantartások, alkatrész cserék kivételével egyéb jelentős meghibásodás nem történt a tömörítőgépen!

Ez a görgőhordós tömörítő berendezés nagy hatékonysággal birkózik meg a nagy méretű, keményebb műanyag, vagy akár fa hulladékokkal is. Továbbá általánosan elmondható, hogy eme gyártó cégeknél a hulladék alaktalanítása kifejezetten nagy jelentőséggel bír, a telephelyükről nem kerülhet ki olyan hulladék, mely esetlegesen a piacon továbbértékesítésre kerülhetne.

RollPacker Kecskeméten. Az elmúlt 4-5 év folyamán minden évben sikerült néhány darab RollPacker tömörítőgépet kihelyeznünk, legfőképpen olyan helyekre, ahol havi legkevesebb 50-80 tonna mennyiségű fa hulladék található. Ilyen berendezéssel tömörítik többek között Magyarország egyik legnagyobb supermarket láncának logisztikai központjában, a hazai autóipar több meghatározó szereplője telephelyén, valamint néhány nálunk működő nemzetközi vállalatnál a fa és raklap hulladékokat.

RollPacker 7700 100%-ban megfelel a kívánt kritériumoknak:

  • 30 m3-es konténerbe tömörít, ezáltal a hulladék gépi, kézi, netán szállítószalagos betöltése is egyaránt megoldható
  • 1:5 arányú tömörítési hatékonyság is elérhető a berendezéssel, vagyis a korábbi szállítások számi is csökkenthető kb. 5-ről, 1 alkalomra. Ezáltal a szállítási költség is nagyjából a korábbi érték 20%-ra csökkenthető
  • A görgő fej zúz, aprít, ezáltal a hulladék alaktalanítása a hulladék tömörítésével párhuzamosan megtörténik
  • Viszonylagos kis helyigénye lehető teszi a széleskörű elhelyezhetőségét
  • Szükség szerint további állásokkal bővíthető a berendezés, vagyis akár több konténer, benne akár több különböző hulladék egyidejű tömörítése is megoldható.

Ezeket figyelembe véve sikerült a céget meggyőznünk a technológia hatékonyságáról, illetve a használatából származó előnyökről. Alaposan körbejárva a kérdés számukra sem volt kérdés, hogy a lehető legjobb döntés ennek a tömörítőgépnek a beszerzése, hisz a fentebb felsorolt érvek mellett nyomós ok, hogy a szállítások számának 80%-os csökkentével ezen fuvarok CO2 kibocsátása is szintén 80%-kal csökkenthető, mely jelentős ökológiai lábnyom csökkentés is jelent. 
Amennyiben a bemutatott berendezés felkeltette figyelmét, kérem látogasson el weboldalunkra, vagy keresse fel szakértő kollégáinkat!

Kérdése van?! Segítünk! Keresse a Malagrow Kft. munkatársait bizalommal!

Bozsó László Budapest és Kelet-Magyarországi regionális vezető

Email: bozso.laszlo@malagrow.hu
Telefon:

Bozsó László kollégánk bemutatkozó interjúját itt olvashatja

Makai Balázs Nyugat-Magyarországi regionális vezető

Email: makai.balazs@malagrow.hu
Telefon:

Makai Balázs kollégánk bemutatkozó interjúját itt olvashatja