Oldal kiválasztása

Választási segédlet a ZENTEX mobil préskonténereihez

Mit is jelent pontosan a mobil préskonténer?
A mobil préskonténer esetén a présfej és a konténer egybe van építve, azaz ürítéskor a komplett gépet szükséges szállítani, a konténer rész nem cserélhető. A lentebb felsorolt mobil préskonténer típusoknak számos előnye, illetve felhasználási területe van:

– Jellemző felhasználási terület: karton, fólia, illetve száraz és félszáraz kommunális hulladékok tömörítésére.

– Helytakarékos megoldás: kis méretéből adódóan olyan helyeken is elfér, ahova egy statikus, azaz cserélhető konténeres présgép nem telepíthető.

– Nagy mobilitás: A mobil préskonténerek kisebb, két tengelyes gyűjtőjárművekkel is szállíthatóak. Ezen típusok jóval kisebbek és rövidebbek, ezáltal szűkebb helyeken is jól lehet velük manőverezni. Ezért a mobil préskonténerek nehezen megközelíthető zárt helyekre, pl. mélygarázsokba, földszint alatti áruszállítási zónákban is elhelyezhetőek.

– Beöntő szerkezet: a mobil préskonténerek hasonlóan a statikus préskonténerekhez akár konténer beöntő szerkezettel (integrált, vagy mobil) is használhatóak. Néhány típust akár targoncával, vagy kisebb munkagéppel is lehet tölteni a nagy méretű betöltőnyílás miatt.

– Egyedi igényekre szabható: egyedi igényeknek megfelelően számos opcióval bővíthetőek: hűthető konténer a szerves hulladéknak, ózon generátor, munkaóra számláló, vízzáró kivitel, számos garat típussal bővíthetőek és egybeépíthetőek stb…

– Széles méret skála, egyedi megoldások: 5-24 m3-es kapacitásig elérhető konténerekkel rendelhetőek, illetve egyedi hulladék típusokra is léteznek speciális kialakítású préskonténerek:

1. A legkisebb kapacitású mobil préskonténer:

ZR 5PL mobil préskonténer:

Kapacitás: 5 m3
Felhasználás:
karton, fólia, illetve száraz és félszáraz kommunális hulladékok tömörítésére.

A ZR 5PL – mindösszesen 5 m3 a konténer térfogata, ideális megoldás kiskereskedelmi egységek, kisebb bevásárló központok, kórházak, társasházak részére, illetve nehezen megközelíthető, szűk helyszínekre. Láncos és horgos gyűjtőjárművel egyaránt szállítható a berendezés.

2. Közepes méretű mobil préskonténerek:

Kapacitás: 6-14 m3
Felhasználás: karton, fólia, illetve száraz és félszáraz kommunális hulladékok tömörítésére.
Az ebben a csoportban szereplő mobil préskonténer típusoknak mind a funkciója és teljesítménye, mind a kialakítása nagyon hasonló. Elsődlegesen kis és közepes méretű hulladékokra ajánljuk. Különbség a szállíthatóság módjában található, a típusok láncos vagy horgos, vagy esetleg mindkét típusú gyűjtőjárművel fel- és lerakhatóak.
A berendezések számos opcióval rendelhetőek, ezáltal maximálisan az egyedi igényekre szabható a kialakításuk. További részletek a különböző típusok leírásában.

Z típusú mobil préskonténerláncos gyűjtőjárművel történő szállításra
R típusú mobil préskonténer horgos gyűjtőjárművel történő szállításra
ZR típusú mobil préskonténerláncos és horgos gyűjtőjárművel történő szállításra

3. Nagy méretű mobil préskonténerek:

N típusú mobil préskonténer:

Kapacitás: 16-24 m3
Felhasználás:
karton, fólia, illetve száraz és félszáraz kommunális hulladékok tömörítésére.

A közepes méretű betöltő nyílás következtében kis és közepes méretű hulladékok tömörítésére szolgál. A préskonténer megtervezésekor a cél a szállítójármú hosszának maximális kihasználása volt, ennek következtében akár 24 m3-es konténerrel is rendelhető a termék.

L típusú mobil préskonténer:

Kapacitás: 16-24 m3
Felhasználás:
karton, fólia, illetve száraz és félszáraz kommunális hulladékok tömörítésére.

A relatív nagy betöltőnyílásnak köszönhetően a közepes és nagy méretű hulladékok kompaktálására ajánljuk a tömörítőgépet. Az N típusú préskonténertől kialakításában a nagy méretű betöltő nyílás különbözteti meg, szintén a gyűjtő jármű kapacitását szem előtt tartva akár 24 m3-es konténerrel is rendelhető a berendezés

4. Speciális kialakítású mobil préskonténerek:

LW típusú mobil préskonténer:

Kapacitás: 16-24 m3
Felhasználás: fa (EURO raklapok) és karton raklapok, illetve kemény műanyag hulladékok tömörítésére.

A gép egy rendkívül erős HARDOX acélból épül fel, melynek következtében a nagyon tömör és kemény hulladékok tömörítése is gond nélkül megoldható. A nagy teherbírású acél szerkezet garantálja a sérülésmentes működés a legkeményebb anyagtípusok mellett is.

XL típusú mobil préskonténer:

Kapacitás:
16-24 m3
Felhasználás:
fa (EURO raklapok) és karton raklapok, illetve kemény műanyag hulladékok tömörítésére.

Az XL mobil préskonténer esetében a nagyon nagy méretű betöltő nyílás, mely 2750 mm hosszúságú, lehetővé teszi az extra nagy méretű hulladékok tömörítését. Kimondottan ajánlott a logisztikai központok, TV, hűtőszekrény és mosógép gyártó vállalatok számára.

N-DB SO2 típusú mobil préskonténer:

Kapacitás: 16-24 m3
Felhasználás: karton, fólia, illetve száraz kommunális hulladék.

Az N-DB SO2 osztott préskonténer egy egyedi, két részre osztott konténerrel rendelkezik. Ez lehetővé teszi 2 különböző hulladék típus egyidejű, 1 berendezéssel történő tömörítését. Tulajdonképpen 2 gép 1 testben!