Oldal kiválasztása

Választási segédlet a ZENTEX statikus préskonténereihez

Mit is jelent pontosan a statikus préskonténer?

A statikus préskonténerek esetében a présfej és a konténer két különálló egységet alkot. A présfej fix helyre van telepítve, míg a konténer cserélhető. Ennek nagy előnye, hogy egyrészt nagyobb kapacitású konténerek elérhetőek, hisz a mobil préskonténerekhez képest itt a présfejet nem kell szállítani. Másrészt a konténer csere során nincs várakozási idő, vagyis amelyik jármű hozzá az üres konténert, az viszi el a telit. Ahol nagy mennyiségű hulladék van, illetve a hely nem okoz problémát, ott ideális megoldás lehet:

ZENTEX KPHS 1900 statikus préskonténer

  • Jellemző felhasználási terület: karton, fólia, illetve száraz és félszáraz kommunális hulladékok tömörítésére. Speciális verziók is elérhetőek, akár fa, raklap, keményebb műanyag, illetve egyéb hulladékok kezelésére.
  • Maximális kapacitás: akár 36 m3 térfogatú konténer is elérhető, igazodva a szállítójármű méretéhez.
  • Rögzített présfej: egy présfejjel több konténer kezelhető, vagyis csere esetén csupán a konténert kell cserélni, a présfejet nem szükséges elszállítani. Ez a mobil préskonténerekhez képest a nagyobb kapacitás mellett költséghatékonyabb megoldás is tud lenni.
  • Beöntő szerkezet: a mobil préskonténerek hasonlóan a statikus préskonténerekhez akár konténer beöntő szerkezettel (integrált, vagy mobil) is használhatóak. Néhány típust akár targoncával, vagy kisebb munkagéppel is lehet tölteni a nagy méretű betöltőnyílás miatt.
  • Egyedi igényekre szabható: egyedi igényeknek megfelelően számos opcióval bővíthetőek: munkaóra számláló, rámpára építhető, légbefúvós rendszerhez csatlakoztatható, felhordószalaggal tölthető, számos garat típussal bővíthetőek és egybeépíthetőek stb…
  • Széles méret skála, egyedi megoldások: 23-36 m3-es kapacitásig elérhető konténerekkel rendelhetőek, illetve egyedi hulladék típusokra is léteznek speciális kialakítású préskonténerek:

 

1. A legkisebb présfej:

KPHS 1900N

Kapacitás: 23-36 m3 (normál, vagy mozgótetős kivitel)
Felhasználás: karton, fólia, illetve száraz és félszáraz kommunális hulladékok tömörítésére.
A gép teljesítményében haszonló a nagyobb KPHS 1900 gépcsalád legkisebb tagjához, ugyanakkor ez a présfej rendelkezik a legkisebb betöltő nyílással. Emiatt a felhasználási területe a kisebb méretű hulladékok körére szűkűl.

2. Közepes méretű présfejek:

KPHS 1900 gépcsalád:

Kapacitás: 23-36 m3 (normál, vagy mozgótetős kivitel)
Felhasználás:
karton, fólia, illetve száraz és félszáraz kommunális hulladékok tömörítésére.
Az 1900-as típus a KPHS család közepes méretű tagja. Közepes méretű karton dobozok, illetve műanyag fólia bálázására lett tervezve. Több teljesítményű gép elérhető, ugyanakkor a gép váza, „kasztnija” megegyezik, vagyis a betöltőnyílás, préskamra méret stb. nem tér el.

KPHS 1900-S – 5,5 kW, 300 kN nyomóerő, szimpla hidraulika szivattyús
KPHS 1900-2S7,5 kW, 300 kN nyomóerő, szimpla hidraulika szivattyús
KPHS 1900-TD – 7,5 kW, 300 kN nyomóerő, dupla hidraulika szivattyús
KPHS 1900-H-TD – 7,5 kW, 400 kN nyomóerő, dupla hidraulika szivattyús
KPHS 1900-2T9,5 kW, 300 kN nyomóerő, dupla hidraulika szivattyús

*további információk kérésre

3. Nagy méretű présfejek:

KPHS XL: extra nagy betöltőnyílás 2.700 x 1.870 mm, nagy méretű dobozok kezelésére.

KPHS XL-FA: kimondottan kis méretű hulladékok, elsősorban nyomdaipari szélvágatok, darálékok tömörítésére.

KPHS XXL: kimondottan erős kartonok, karton raklapok tömörítésére. 500 kN nyomóerő mellé HARDOX erősített acél szerkezet társul, mely lehetővé teszi kemény műanyagok, illetve fa hulladék tömörítését is.