Oldal kiválasztása

Választási segédlet a ZENTEX lengőkaros mobil préskonténereihez

Bármely mobil préskonténer esetén a présfej és a konténer egybe van építve, azaz ürítéskor a komplett gépet szükséges szállítani, a konténer rész nem cserélhető. A lengőkaros mobil préskonténer speciális kialakításának köszönhetően a préslap egy lengőkarra van építve, mely félköríves pályán, egyfajta söpréses mozgást végez. Ez a kialakítás lehetővé teszi a préskamra öntisztítását, a legkisebb hulladék darabok, illetve kipréselt, kifolyt folyadék is bekerül a konténerbe. Emiatt ez típus kimondottan nedves, magas folyadéktartalmú hulladékok tömörítésére ajánlott. A konténer ajtaja vízhatlan szigetelésű, ezáltal nem kell félni attól, hogy a konténerből a folyadék kikerül a környezetbe. Nagy előnye a hagyományos préskonténerekkel szemben, hogy nem szükséges manuálisan takarítani a préskamrát. A lengőkaros préselési technológia hasonlóan a hagyományos préskonténerekhez garantálja a maximális tömörítettség elérését.

AZ SW (LengőKaros) préskonténer működési elve

A lentebb felsorolt mobil préskonténer típusoknak számos előnye, illetve felhasználási területe van:

  • Jellemző felhasználási terület: nedves hulladékok
  • Helytakarékos megoldás: kis méretéből adódóan olyan helyeken is elfér, ahova egy statikus, azaz cserélhető konténeres présgép nem telepíthető.
  • Nagy mobilitás: A mobil préskonténerek kisebb, két tengelyes gyűjtőjárművekkel is szállíthatóak. Ezen típusok jóval kisebbek és rövidebbek, ezáltal szűkebb helyeken is jól lehet velük manőverezni. Ezért a mobil préskonténerek nehezen megközelíthető zárt helyekre, pl. mélygarázsokba, földszint alatti áruszállítási zónákban is elhelyezhetőek.
  • Könnyű tisztán tarthatóság: a préskamra manuális tisztítása nem szükséges.
  • Beöntő szerkezet: a mobil préskonténerek hasonlóan a statikus préskonténerekhez akár konténer beöntő szerkezettel (integrált, vagy mobil) is használhatóak. Néhány típust akár targoncával, vagy kisebb munkagéppel is lehet tölteni a nagy méretű betöltőnyílás miatt.
  • Egyedi igényekre szabható: egyedi igényeknek megfelelően számos opcióval bővíthetőek: hűthető konténer a szerves hulladéknak, ózon generátor, munkaóra számláló, számos garat típussal bővíthetőek és egybeépíthetőek stb…
  • Széles méret skála, egyedi megoldások: 6-24 m3-es kapacitásig elérhető konténerekkel rendelhetőek, valamint az SW-COOL személyében egy speciális, hűtést igénylő hulladékok tömörítésére kialakított préskonténer is a termékeink része.

1. Kis és közepes méretű mobil préskonténerek:

Kapacitás: 6-14 m3
Felhasználás: nedves, magas folyadéktartalmú hulladékok
Az ebben a csoportban szereplő lengőkaros mobil préskonténer típusoknak mind a funkciója és teljesítménye, mind a kialakítása nagyon hasonló. Elsődlegesen kis és közepes méretű és mennyiségű hulladékokra ajánljuk. Különbség a szállíthatóság módjában található, a típusok láncos vagy horgos, vagy esetleg mindkét típusú gyűjtőjárművel fel- és lerakhatóak.
A berendezések számos opcióval rendelhetőek, ezáltal maximálisan az egyedi igényekre szabható a kialakításuk. További részletek a különböző típusok leírásában.

SWZ típusú lengőkaros mobil préskonténerláncos gyűjtőjárművel történő szállításra
SWR típusú lengőkaros mobil préskonténerhorgos gyűjtőjárművel történő szállításra
SWZR típusú lengőkaros mobil préskonténerláncos és horgos gyűjtőjárművel történő szállításra

2. Nagy méretű mobil préskonténer:

Kapacitás: 16-24 m3
Felhasználás:
nedves, magas folyadéktartalmú hulladékok
Nagyobb betöltőnyílás, illetve nagyobb kapacitás jellemzi a berendezést.  A préskonténer megtervezésekor a cél a szállítójármú hosszának maximális kihasználása volt, ennek következtében akár 24 m3-es konténerrel is rendelhető a termék.

SW típusú lengőkaros mobil préskonténernagyhorgos 
gyűjtőjárművel történő szállításra

3. Hűtött lengőkaros mobil préskonténer (SW-COOL):

Kapacitás: 16-24 m3
Felhasználás:
nedves, magas folyadéktartalmú hulladékok térfogatának csökkentésére ajánljuk, melyeket a szag, valamint tárolási idő miatt hűteni szükséges

Ennél a speciális kialakítású mobil préskonténernél a hűtő rendszer, valamint a szigetelés garantálja a kb. 5 °C fokos állandó belső hőmérsékletet a konténerben. A berendezést zárt helyiségekben, ahol fontos a hulladék izolációja, is nyugodtan lehet alkalmazni.

SW-COOL típusú lengőkaros HŰTÖTT mobil préskonténernagyhorgos gyűjtőjárművel történő szállításra.