Üzemeltetés a maximumon

2020.08.28 | Hírek

A 2020-as év rengeteg változást hozott mindenki életében. A környezeti terhelés globálisan csökkent és talán ezen időszakban kevesebb hulladékot termeltünk. Ezek a pozitív hatásai a Covid -19-nek a hulladékgazdálkodásra és a környezetünkre, ezeken kívül azonban nehéz lenne bármilyen pozitív hatást említeni.

Sajnos az élet minden területén érdemes egy új, a helyzethez alkalmazkodó rendszerre átállni. Így van ez a hulladékkezeléssel is. Ha úgy nézzük, a Malagrow Waste által javasolt megoldások mindig is kompatibilisek voltak a jelenlegi helyzettel, hiszen ezen rendszerek arról szólnak, hogy kevesebb élő munkaerővel több munkát, feladatot tudjunk elvégezni, ráadásul rövidebb idő alatt. Az általunk kínált megoldásoknak nem utolsó sorban természetesen környezetkímélő hatásuk is van.

Nézzünk egy általános példát, melynek segítségével meggyőződhetünk arról, hogy hogyan is segíthetünk vállalkozásunkon a Strautmann gépeivel!

 

Egy átlagos méretű budapesti irodaházban kb. 6 db 1100 literes kukát használnak, melyeket a példa kedvéért hetente két alkalommal kell üríteni. A 6-ból 2 db kartonpapír gyűjtésére való. A havi költségek meghaladják a 200 000 forintot. A 6 kuka több mint 10 m2 helyet foglal. A kukásautó heti kettő alkalommal jön és szállítja el az edényzetet. 

Ha összegezzük a fent leírtakat, akkor láthatjuk, hogy az eredmény: 9 m2 helyigény, több mint 200 000Ft havi költség és sok Co2 a levegőben. Illetve a személyzetnek 6 db kukát kell mozgatni. 

A Malagrow Waste ajánlata, hogy a szelektív hulladékot érdemes egy Strautmann BP 4 Compacttal lebálázni, így a 2 db szelektív tároló megszüntethető. A kommunális hulladékot a Strautmann RC 1100-as géppel kell kezelni, az így maradt kommunális kukák száma a felére csökken. A két Strautmann gép használatával jelentős változásokat érhetünk el. 

De lássuk mindezt számokban is:

Kiinduló helyzet

  • 10 m2 helyigény
  • 6db kuka
  • 200 000Ft költség havontaköltség havonta 
  • 6db kuka mozgatása hetente 2x
  • magas Co2 szennyezés

Malagrow Waste megoldása:

  • 5 m2 helyigény
  • 2 db kuka
  • 100 000 Ft költség költség havonta 
  • 2 db kuka mozgatása hetente 2x
  • Co2 szennyezés feleződik

Az adott példa jól mutatja, hogy nem csak egy járvány idején lehet csökkenteni egy irodaház vagy cég hulladékkezelési költségeit és az ebből adódó kiadásokat, hanem a Malagrow Waste professzionális megoldásaival minden esetben.

Amennyiben szüksége lenne díjmentes tanácsadásunkra, ajánlatra vagy egy előzetes kalkulációra, keresse kollégáinkat a megadott elérhetőségek bármelyikén! 

Kérdése van?! Segítünk! Keresse a Malagrow Kft. munkatársait bizalommal!

Bozsó László Budapest és Kelet-Magyarországi regionális vezető

Email: bozso.laszlo@malagrow.hu
Telefon:

Bozsó László kollégánk bemutatkozó interjúját itt olvashatja

Makai Balázs Nyugat-Magyarországi regionális vezető

Email: makai.balazs@malagrow.hu
Telefon:

Makai Balázs kollégánk bemutatkozó interjúját itt olvashatja

Kövess minket Facebookon!