Oldal kiválasztása

TimeControl – (Idő kontroll)

A TimeControl (Idő kontroll) a Strautmann által alkalmazott préselési technológia, melynek következtében a hagyományos PressureControl (Nyomás kontroll) technológiával szemben nagyobb bálasűrűség érhető el hasonló teljesítményű gépek esetén.

Nyomás kontroll

A nyomás kontroll esetében a présciklus a pl. 130 bar nyomás eléréséig tart. Amikor a préskamra megtelt hulladékkal, a préslap gombnyomásra elindul lefele, de amint eléri a 130 bar értéket, azonnal elindul felfele. Ennek következtében a hulladék mindösszesen 1 másodpercig áll teljes nyomás alatt.

Időkontroll

Ebben az esetben a présciklus mindig ugyanannyi ideig tart. Amint a préskamra megtelt hulladékkal, gombnyomásra a préslap elindul lefelé, majd ezt követően az a hulladékon marad. Tehát a préslap NEM INDUL AZONNAL FELFELÉ. A préslap a hulladékon marad teljes nyomás mellett egy ideig (kb. 10-15 mp).

Ennek a technológiának a következtében nagyobb bálasűrűség és nagyobb bálatömeg érhető el. A préselési idő, ezáltal a bálasűrűség és a bálatömeg is változtatható.

A gyakorlatban ezáltal egy Strautmann 4 t nyomóerejű gép teljesítménye más gyártó 6 t nyomóerejű gépével összehasonlítható.

TimeControl

A préslap maximális nyomás mellett ciklusonként kb. 10-15 mp-ig a hulladékon nyomást fejt ki.

Eredménye:

  • Nagyobb bálasűrűség
  • Nagyobb bálatömeg

PressureControl

A préslap a maximális nyomást elérve AZONNAL elindul felfelé, így kb. 1 mp-ig tartja a hulladékot maximális nyomás alatt.

Eredménye (a TimeControl-hoz képest):

  • Kisebb bálasűrűség
  • Kisebb bálatömeg