Oldal kiválasztása

Teszt a lelke mindennek – PS8100 Roto-Prés Textil darálék próba

Cégünk, a Malagrow Kft már hosszú ideje magyarországi forgalmazója a németországi Bergmann hulladéktömörítő berendezéseinek. Biztosan állíthatjuk saját tapasztalataink alapján, hogy a Bergmann berendezések legfontosabb ismérvei a megbízhatóság, a magas minőség és a nagy szakmai tapasztalaton alapuló tudás, melyet a több évtizedes gyártói tapasztalatra, illetve a nagyszámú referenciákra alapozva értek el. A préskonténerek mellett a Roto-Prés technológia úttörői, melyet már Magyarországon is számos helyen alkalmaznak akár a RollPacker, akár a mai cikkünk témája, a kisebb, de igen sokoldalú PS vagy APS típusú Roto-Prések tekintetében.

Weboldalunk termékleírását idézve az említett préselési eljárásról:

„A Roto-Prés technológia egy speciális tömörítési, zúzási eljárást takar. A tömörítés nem a hagyományos hulladék bálázó gépeknél ismert hidraulikus préselési technológiával történik, hanem egy törő, zúzó fej végzi el a tömörítés eljárást.”

Mostani cikkünkben nem a technológia bemutatását részleteznénk, mivel ezt már korábban megtettük. Amennyiben érdekli a gépek működése, illetve azok típusai, kérem tekintse át weboldalunkon azokat:

https://hulladekpres.hu/hulladekpresek/preskontenerek/roto-pres-tomoritogep/

Ebben az írásban az egyik raktáron lévő gépünket, a PS8100-as Roto-Prés tesztüzemét mutatjuk be, mint azt már tettük korábban akár a PS1400-E típusú berendezésünkkel is:

https://hulladekpres.hu/ps1400-probatomorites/

A mostani próba során egy partnerünk textil darálékának tömörítését, illetve annak megfelelő szállíthatóságának biztosítását igyekeztük alátámasztani egy gyakorlati próbaüzemmel. Speciális hulladékok esetén ez cégünknél bevett eljárás, mivel minden esetben arra törekszünk, hogy adott hulladékra mindig a legmegfelelőbb, leghatékonyabb megoldást tudjuk ajánlani.

A tesztüzem képekben (és videóban)…

Esetünkben a textil darálék zsákokban, kb. 40 kg-nyi anyaggal megtömve érkezett.

A hulladékot a zsákokból a préskamrába töltöttük. Kb. 2 zsák betöltését követőan hagytuk a gépet „dolgozni”. Ideális működés közben a betöltésnek folyamatosnak, egyenletesnek kellene lennie, de a próba üzem során az idővel is küzdöttünk, így a gyorsabb munkavégzés miatt nagyobb mennyiségeket töltöttünk be egyszerre a kamrába.

Folyamatos betöltés mellett szépen telt a préskamra a textil darálékkal (jobb oldali kép):

A tömörítés a görgő, zúzó fej saját tengelye körüli, illetve a központi tengely körüli forgásából következik be. Ez a mozgás két irányú, azaz oda-vissza történik. A tömörítés folyamatát az alábbi videó jól demonstrálja:

Az eredmény

Nagyjából 15 perc leforgása alatt 6 db zsákot sikerült belepréselni a PS8100 1.000 l-es 1,1 m átmérőjű és 1,1 m magas zsákjába. Az elkészült zsák tömege kb. 250 kg lett. Ezt a tömörítettséget mindösszesen 15 perc alatt sikerült elérni, nem optimális betöltés mellett. Ez azt jelenti, hogy ezen gépeknél a tömörítés hatékonysága a folyamatos adagolás mellett a leghatékonyabb, mivel a cél az, hogy a tömörítő fej a hulladékot rétegenként zúzza, tömörítse. A legnagyobb sűrűséget így tudjuk elérni a Roto-Prés technológiával.

Az eredmény egy kb. 250 kg-os zsák (a képen a 264 kg raklappal együtt értendő):

Konklúzió

Számos esetben meggyőződtünk már a Roto-Prés technológia hatékonyságáról. A gép ereje pontosan ebben rejlik, hisz a felhasználhatósága nagyon széleskörű. Akár a hagyományosabbnak mondható hulladékok esetén, úgymint karton, fólia, kommunális hulladék is kiváló választás lehet, ugyanakkor speciálisabb hulladékok esetén legtöbb esetben szintén kiváló eredményeket produkálhatunk a berendezéssel.

A Malagrow Waste berendezései igény szerint kipróbálhatóak, tesztelhetőek, így elkerülhetőek egy-egy nagyobb beruházás esetén a mellényúlások, azaz amikor az idő azt fogja megmutatni, hogy nem biztos, hogy a legmegfelelőbb berendezést választották maguknak.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését keresse bizalommal értékesítő kollégánkat, Bozsó Lászlót!

Bozsó László Budapest és Kelet-Magyarországi regionális vezető

Email: bozso.laszlo@malagrow.hu
Telefon:

Bozsó László kollégánk bemutatkozó interjúját itt olvashatja