Tekintsen át néhány esetet az elmúlt időszak beüzemeléseiről! #3

2020.02.19 | Hírek

Story #1

A PP1208 egykamrás bálázógépünk széleskörű felhasználásának ismét egy remek példáját mutatjuk be. Számos helyen komoly problémát jelent a karton gurigák kezelésének kérdése. Egyrészt igen nagy a falvastagsága, ezért nehéz tömöríteni, laza állapotában viszont szállításkor 90%-ban a levegő elszállítását fizetik meg a gyártó, termelő cégek jelentős része.

Egyik vezető európai vegyipari vállalat magyarországi gyártó és logisztikai központjában is hasonló problémával fordultak hozzánk. Az egykamrás bálázóink legnagyobbika, a PP1208-as présgépünk megküzdött ezzel a feladattal is. Így drasztikusan csökkent a vállalat ezen hulladékra számított szállítási költsége, valamint nem csak a vezetők, de a dolgozók nagy elégedettségére is jelentős tárolási helyet sikerült felszabadítani. Továbbá a hulladék kezelő személyzetnek sem kell már a lábukat lejárni a sokszor néhány 10 kg-os ketrecek szállítása, ürítése végett.

Story #2

Az alábbi esetben éveken keresztül ömlesztve szállította el a szolgáltató a havi 5-6 tonna mennyiségű kartonhulladékot.
Ez nem csak sok helyet foglalt, hanem igen gazdaságtalanná is vált a hulladékpiaci árváltozások következtében.

Mielőtt a bálázás mellett döntöttek volna, kipróbálták BalePress 28 gépünket, mellyel 320 kg körüli raklap méretű bálákat készítettek, mely a szállítást és tárolást jelentősen megkönnyítette.

Végül a bálázásra fordított munkaidő tovább csökkentése érdekében BalePress 53 gépünk mellett döntöttek, mellyel 420 kg tömegű, rendkívül könnyen tárolható és szállítható bálákat készítenek a hulladékelszállító szolgáltató nagy örömére.

Story #3

Kartondobozok, illetve egyéb kartonpapírból készülő termékek gyártása közben igen nagy mennyiségű szélhulladék keletkezik.

A szélanyag bálázása nagy mennyiségben sokkal egyszerűbb és praktikusabb egy félautomata bálázógéppel, így partnerünk havi 25-30 tonna kartonhulladékot gyorsan és hatékonyan tömöríthet 450 kg tömegű bálákba.
A sűrű bálák gazdaságos elszállítást és hulladékkezelést eredményeznek.

Story #4

Számos hulladékkezelő partnerünknek nagy segítség, amikor már a hulladék keletkezési pontján lehelyez egy tömörítőgépet, esetleg hozzá kezelő személyzetet, és már a kész tömörített hulladékot szállítja be telephelyére.

Így történt ez legutóbb is, az említett hulladék kezelő cég egy régi gyártó partnere telephelyére helyezte ki az FP200-as hordóprés berendezésünket. Látványos a tömörítési hatékonyság, 1:9 arányú tömörítési elérhető, ezáltal raklap típustól függően 18-36 db préselt hordó helyezhető fel egy palettára.

Nem kell aggódni az esetleg hordóban hátra maradt vegyianyagtól sem, a gép aljába egy külön gyűjtőtartályba gyűlik össze, ürítése pedig nagyon egyszerű és gyors. A préslapon elhelyezett lyukasztó tüskéknek köszönhetően akár kupakkal zárt hordók kezelése is egyszerűen megtörténhet, hisz a levegő szabadon távozhat a lyukakon keresztül.

Az eredmény egyértelmű: jelentős helycsökkentés a raktárban, szállítási költségek drasztikus redukálása.

Story #5

Elektronikai hulladékokkal foglalkozó partnercégünk már korábban is Strautmann gépet használt a karton hulladék kezelésére.

Az elektronikai kemény műanyagok, számítógép házak, billentyűzetek, monitor vázak bálákba préselésére több hazai elektronikai gyűjtő választotta már a PP1208 alapváltozatát. A műanyagok préseléséhez ajánlott a PP1208 235 -ös változata. Ami különlegessé teszi ezt a gépváltozatot az az erősített gépváz,  a hidraulikus ajtózárás,  és az erősített ajtó.

A rendkívül hosszú présút és a nagy motorteljesítmény pedig lehetővé teszi a rendkívüli anyagsűrűség elérését mindenféle kemény műanyagnál, hogy a szállítási költségeket minimálisra csökkentsük. A 290kg-os raklapméretű bála meggyőzte partnerünket a gép erejéről.