A Rollpacker Story – miért hallgassunk a szakértőre?!

2020.03.23 | Hírek, raklap hulladék, raklapok

Hulladékkezelési tanácsadóként a munkám során sok kihívással kell szembenéznem. Ezek a kihívások különböző formában jelentkeznek és mindegyik egy cégnek a megoldásra váró problémája. Kb. 3 éve éppen egy tárgyalásról igyekeztem hazafelé, amikor megláttam egy nagy vállalatot. Természetesen megálltam, gondoltam teszek egy próbát. Fék, parkolás irány a porta.

  • Én: Jónapot kívánok! Hulladékkezeléssel foglalkozó cég vagyunk. Meg tudná mondani, kivel kell felvennem a kapcsolatot a témában? 
  • Portás: (fel sem néz, újságot olvas) Van má’ aki eviszi’!
  • Én: Gondoltam, de én nem szeretném elvinni!
  • Portás: Akkor meg mit akar vele? 

Ez így ment egy darabig, de nem untatom vele tovább az olvasót, a lényeg, hogy sikerült találkoznom a megfelelő személlyel. 

Megbeszéltük, hogy milyen hulladékok azok, amik problémát okoznak a cégnél. Kiderült, hogy a raklap az egyik. Viszont amikor a megoldásra, jelen esetben a Rollpackerre terelődött szó, először  a szokásos választ kaptam. Eddig is megoldódott valahogy erre most nem szeretnénk pénzt költeni!

Ezek a mondatok hangzottak el akkor!  Azóta eltelt pár év, a raklap mennyisége közben egyre csak növekedett. A szolgáltató, aki a hulladékelszállítást végzi ennél a cégnél, jelezte,  hogy a nagy mennyiségű fa hulladékot tömörítés nélkül nem tudják tovább gazdaságosan elszállítani! 

Felvették velem a kapcsolatot és megbeszéltük a részleteket!

A Rollpackert telepítettük és azóta is használják!

A költségek jelentősen csökkentek, az udvaron rengeteg hely szabadult fel, és kevesebb munkával, nagyobb hatékonysággal tudják kezelni a raklaphulladékot! 

Egy újdonság bevezetése mint pl. a Rollpacker egy cég életében mindig változással jár. A Malagrow Waste Solutionsnál azért dolgozunk, hogy ezek az újdonságok és változások könnyebbséget hozzanak a partnercégeink életébe. Bár ebben a helyzetben a beruházó a hulladékot elszállító cég volt, a partnerünk kijelentette, hogy amennyiben valaha szolgáltatót váltanak a Rollpackerhez akkor is ragaszkodnak!

A Malagrow Waste Solutions csak olyan megoldásokat kínál melyek előremutatók, kímélik a környezetet, időt, pénzt és munkaerőt spórolhatunk velük.

Amennyiben a tanácsunkra már korábban üzembe helyezik a gépet, havonta rengeteg pénzt és munkaerőt spórolhattak volna. 

Egy Rollpackerrel a szállítások száma nagy mértékben redukálható. Nem is beszélve a CO2 kibocsájtásáról a szállítójárműveknek. Egy átlagos nyergesvontató 700g/km co2-t bocsájt ki (amennyiben egy új gépjárműről beszélünk, ami Magyarországon ritka) 

Az általunk javasolt raklaptörő berendezéssel a szállítások száma akár  negyedére is csökkenthető, így a szállításból származó CO2 szennyezés is a negyedére csökken. 

A raklapok szállításának száma csökkenthető a gép segítségével. Ez a fent említett Co2 kibocsájtás redukálásán kívül, számos más előnnyel is jár! Konkrétan kimutatható anyagi előnye van, hiszen a szállítások száma  a harmadára  csökken, és a munkaerő is kevesebb amit egységnyi raklaphulladék kezelésére kell fordítani! 

Kérdése van?! Segítünk! Keresse a Malagrow Kft. munkatársait bizalommal!

Bozsó László Budapest és Kelet-Magyarországi regionális vezető Email: bozso.laszlo@malagrow.hu
Telefon:

Bozsó László kollégánk bemutatkozó interjúját itt olvashatja

Makai Balázs Nyugat-Magyarországi regionális vezető
Email: makai.balazs@malagrow.hu
Telefon:

Makai Balázs kollégánk bemutatkozó interjúját itt olvashatja

Boris Laslo külkereskedelmi értékesítő (Szlovénia, Horvátország)
Email: boris.laslo@malagrow.hu
Telefon: