Oldal kiválasztása

Teszteltük az RC 1100 konténerprést

Strautmann RC 1100 konténerprés a 2019-es év egyik nehézsúlyú sztárja

A Strautmann RC 1100 konténerprés már megjelenésében is robosztus, nehéz gépnek tűnik és ezt igazolja az adatlap is, mely szerint a gép súlya: 530 kg.
Ez azért jóval több, mint a konkurens termékeké. Nagyszüleinktől pedig jól megtanulhattuk, hogy „amiben van anyag”, az valószínűleg tartósabb lesz. Ezt a mondást a hulladéktömörítők terén szerzett többéves tapasztalatunk szintén alátámasztja.

 

Milyen előnye van az RC 1100 konténerprésnek még a tartósságán kívül?

 

Persze azon kívül, hogy a gép egy rendkívül megbízható, tartós konstrukció, még számos más előnyös tulajdonsággal is rendelkezik.

Speciális préslapjának köszönhetően, a hulladék nem szorulj a tárolóba. A préslap további előnye, hogy nyitott állapotban a kuka fölé emelkedve lehetővé teszi a hulladék „púpozásig” pakolását, így jelentős munkaidőt és helyet spórolhatunk meg. Az alsó emelő a kuka kerekeinek tehermentesítésére szolgál.
Egy szó, mint száz a Strautmann gép rengeteg olyan extrával van felszerelve, ami első ránézésre nem szembetűnő, használat közben viszont elengedhetetlen.
Amennyiben azt gondolnánk, hogy a kommunális hulladék térfogatának csökkentésével nem érdemes foglalkoznunk, akkor érdemes kipróbálni egy ilyen prést.
Az eredmény, amit a személyes tapasztalat mondat velem, egyszerűen elképesztő!

Hogyan érdemes használni ezt a konténerprést?

Az RC 1100 konténerprés gép kezelhetősége egyszerű, mert nem kell arra ügyelnünk, hogy mennyi hulladékot töltünk az 1100 literes kukába. Sőt, minél jobban megpakoljuk, annál jobb (így növekszik az egyszerre lepréselhető hulladék mennyisége).
A gép két oldalsó speciális kar segítségével rögzíti a kukát, hogy préselés közben ne mozdulhasson el. A présereje pont úgy van beállítva, hogy a tárolóedényzetben még ne tegyen kárt, viszont a tömörítést maximális hatékonysággal végezze.
A préserőt természetesen lehet feljebb és lejjebb is állítani, viszont nem érdemes, mert nagyon precízen van beállítva. Kicsit olyan, mint a prémium autóknál a “mennyivel megy?” Kérdésre a válasz: az összessel és kész! A Strautmann RC 1100 konténerprés mindent tud, ami egy 1100 literes konténer préseléséhez kell. Sőt még talán kicsit többet is!

Nézzünk egy konkrét példát!

6 db 1100 literes kuka esetén a gép használatával, laza hulladék esetén elérhetjük azt, hogy csak 2 vagy 3 kukára legyen szükségünk. Márpedig, ha megnézzük a havi hulladékelszállítási számlánkat, akkor a konténerprés használatának köszönhetően, ezentúl csak a felét kell fizetnünk. Az 1 éves megtakarítás pedig nem kevés összeg.

Számoljon és döntse el, hogy akarja-e a gép használatát.
Természetesen a könnyed használat, tartósság és spórolás mellett a Strautmann RC nagy előnye az is, hogy csökkenti a hulladékszállító autók károsanyag kibocsájtását!
Hogy hogyan? Egyszerű! Ha az autó fele annyiszor jön, pontosan fele annyi káros, szennyező anyag kerül a levegőbe. Mindenkinek csak egy kicsit kell hozzátennie a környezetvédelemhez és akkor nagy eredményeket lehet elérni!

Bővebb információ az RC 1100 konténerprésről

Makai Balázs

Makai Balázs

Nyugat-Magyarországi regionális vezető

AutoLoadBaler – a hulladéklogisztika csúcsán

Hulladékkezelés a hatékonyság érdekében - automata hulladék bálázóBátran kijelenthetjük, hogy cégünk az elmúlt évekhez hasonlóan az idei évben is sok esetben segített hasznos tanácsokkal és innovatív technológiák segítségével praktikusabbá és hatékonyabbá...

Automata hulladékbálázó bebillentő szerkezettel

Mára már közismert az automata hulladékbálázó BaleTainer sokoldalúsága a hulladékkezelésben. Ezalatt értjük a széleskörű felhasználási lehetőségeket: karton, fólia, PET, aludoboz stb. hatékony bálázása. Valamint a különböző beépítési módokat: álló verzió,...

BP28 egykamrás bálázó és a CK félautomata bálázó összehasonlítása

A BP28 bálázók használatával kapcsolatban elmondható, hogy az egyszerű működési elvnek köszönhetően kiválóan használhatóak a mindennapi hulladékkezeléshez.Ezeket a gépeket általában karton vagy fólia bálázásához használják. Nagy előnyük, hogy méretüknél fogva...

Még a rossz idő sem akadály! – Ismét sikeres szakmai napot tartottunk

Golfoktatással, bemutatóval egybekötött szakmai előadást terveztünk, az esős időjárás ellenére is telt házas volt a Malagrow Kft. és az IKEA közös szervezésében megrendezett hulladékkezelési szakmai nap Soroksáron, melynek középpontjában a...

BalePress 28: gyors és praktikus megoldás Quick Door opcióval

  Tapasztalataink azt mutatják, hogy a gyártó és kereskedő vállalatok hulladékkezelési gyakorlata igen eltérő. Minden cég a saját termelési- és munkafolyamatához igyekszik alakítani ezen feladatokat is, így igazán eredményes hulladékkezelési megoldást csak...

BaleTainer automata bálázó – egyedülálló fejlesztés

A BaleTainer a Strautmann Umwelttechnik GmbH új és egyedülálló fejlesztése, mely hazánkban először a NILFISK Production Kft-nél került beüzemelésre. A gép innovatív kialakításának köszönhetően a bálázás és brikettálás egyedi kombinációja valósulhat meg,...

Ne felejtse el rendszeresen karbantartani hulladékbálázóit!

  A hulladékbálázó gépek élettartama – mint bármely más műszaki használati tárgyaké – lényegesen növelhető, ha odafigyelünk a rendszeres karbantartásukra.  Fontos, hogy hulladéktömörítés befejeztével, a bálakivétel után távolítsunk el minden...

Hulladékprések készletről, akár azonnali szállítással!

Mikor a legcélszerűbb kisbálázó gépet vagy kommunális hulladékprést rendelni a Malagrow Kft-től? Ne késlekedjen, mert most amellett, hogy egyes kisbálázó gépeinket rendkívül kedvező áron kínáljuk, emellett a berendezések készletről, akár azonnali szállítással...