A Malagrow Kft. neve a hulladékkezelésben immáron egybeforrt a minőségi hulladékbálázó, hulladéktömörítő gépek forgalmazásával, ezen területen belül nagy szakmai tapasztalattal bíró értékesítőink szaktanácsadásával, segítségnyújtásával.

Cégünk alapelvei közé tartozik a folyamatos fejlődés, nyitás az új területek, technológiák irányába annak érdekében, hogy a partnereinknek, illetve a leendő partnereink részére a lehető legszélesebb skálán tudjunk a felmerült igényeikre, szükségleteikre választ adni.

Ezen szempontokat figyelembe véve cégünk felvette a kapcsolatot Európa egyik legnagyobb préskonténereket gyártó cégével, a lengyel székhelyű ZENTEX-el annak reményében, hogy a magyar piacra belépve, a már cégünk, a Malagrow Kft. által forgalmazott bálázó és tömörítő gépekhez hasonlóan magas minőségű és nagy megbízhatóságú préskonténereket tudjunk kínálni partnerink részére.

Természetesen mindezt a már korábban megszokott széleskörű szaktanácsadás, illetve nagy tapasztalattal bíró szervizcsapatunk támogatása mellett.

A ZENTEX-nél 1990 óta foglalkoznak préskonténerek gyártásával, Lengyelországban piacvezető szerepkört töltenek be ezen területen. Magyarországgal együtt immáron 29 országban vannak jelen, évi kb. 1.200 db gépet gyártanak és szállítanak le partnereik részére. Több, mint 16.000 db préskonténert értékesítettek fennállásuk óta, ezen gépek háttérszolgáltatásai, úgymint szakmai segítségnyújtás, alkatrész ellátottság szintén olyan kiemelkedő minőséget képviselnek, akárcsak a termékek önmagukban.

Alapvetően kétféle kivitelben találhatunk préskonténereket a választékban, mobil, azaz a prés és a konténer egybeépített változata, illetve a konténer egybe van építve, illetve statikus, azaz amikor a présfej és konténer különálló egységet képez. A következőkben ezen két típusról ejtenék néhány szót.

1. Mobil préskonténerek, alapvetően kisebb hulladékmennyiségre, vagy ahol a rendelkezésre álló hely a konténer számára limitált. Egyszerűen elhelyezhető bárhol, ahol van elegendő hely.

Kapacitásukat tekintve az egészen kis, 5 m3-es verziótól 24 m3-ig áll rendelkezésre. Több verzió megtalálható a kínálatban, melyek a különböző igényekre szabottan lettek megalkotva:

 • Karton, illetve fólia hulladékra
 • Kommunális hulladékra (külön száraz és félszáraz, illetve nedves hulladékra)
 • Veszélyes hulladékra, mely hűtést igényel (pl. vágóhidak esetén szennyezett fólia)
 • Fa hulladékra (fa dobozok), karton palettákra, műanyagra
 • Dupla kamrás préskonténer két, különböző típusú hulladék kezelésére, ez esetben a konténer oldala is nyitható
 • Egyedi, teherautóra szerelhető verzió, lakossági szelektív gyűjtésre
 • Erősen tömörödő anyagok számára speciális verzió, melynél akár a konténer minden oldala külön le-, vagy kinyitható, ezáltal az ürítés zökkenőmentesen történik
 • Organikus préskonténer a magas folyadék tartalmú hulladékokra, úgymint dobozolt, palackozott italok, gyümölcsök, zöldségek, egyéb szerves hulladékok. Ez esetben préselés folyamán kipréselt folyadék egy külön gyűjtőtartályba kerül
 • Opcióként ajánlanám figyelmükbe a mozgó, vagy másnéven csúszó tetős verziót, mely nagyban megkönnyíti az erősen betömörített, vagy erősen visszatáguló anyagok ürítését. Ez esetben a billentés folyamán a konténer teteje hátra csúszik, ezáltal a hulladék fellazul, így könnyebben ürül ki a konténerből.

2. Statikus préskonténer nagy mennyiségű hulladékok tömörítésére.

23 – 34 m3-es kapacitással rendelhető különálló, normál, vagy mozgó tetős kivitelben. A mozgó, elcsúsz tető előnyeit az előző pontban részleteztem. Ez esetben a présfej a talajhoz van rögzítve, így csak a konténer cseréje szükséges.

 • Présfej 340-500 kN teljesítményig
 • Garat kialakítási lehetőségek: fali áttöréssel, többszintes fali áttöréssel, „Y” csúszdával – két préskonténer „etetéséhez”, levegő befújásos rendszerrel, speciális garat gépi betöltéshez
 • Mind a mobil, mind a statikus változathoz rendelhető konténer beöntő szerkezet, mely szükség szerint 120-1.100 l-es konténerek beöntésére szolgál. Mind mobil, azaz kerekeken mozgatható, mind pedig statikus, azaz rögzített, vagy présbe integrált verzióban megtalálható a termék portfólióban.

Ezen felül az összes préskonténer számos opcióval, extrával rendelhető, melyek szinte 100%-ban lefedik a felmerülő igényeket. A gépek természetesen rendelkeznek a megfelelő tanúsítványokkal, megfelelősségi nyilatkozattal, magyar nyelvű használati utasítással.

Amennyiben további információra volna szüksége akár a préskonténerekkel, akár bármely más szolgáltatásunkkal kapcsolatban, lépjen kapcsolatba velünk bátran.

Mára már közismert az automata hulladékbálázó BaleTainer sokoldalúsága a hulladékkezelésben.

Ezalatt értjük a széleskörű felhasználási lehetőségeket: karton, fólia, PET, aludoboz stb. hatékony bálázása. Valamint a különböző beépítési módokat: álló verzió, fali áttöréses és rámpás kivitel. Ezek az előnyök teszik egyedülállóvá a piacon található többi automata hulladékbálázó géppel szemben, és van még egy nagyon jelentős előny, amiről ritkábban esik szó. Ezek a különböző betöltési módok: szalagos, elszívásos, emelővillás és bebillentős. Ezek közül is szeretném kiemelni a bebillentő szerkezetet mivel a legtöbb cég valamilyen sztenderd eszközben (kukákban) gyűjti a hulladékát.

A hulladékok betöltése az automata hulladékbálázó gépbe, ha az emberi erővel történik, a legtöbb időt felemésztő folyamat. Ezért a jelenlegi munkaerő költségek és munkaerőhiány miatt égető problémává vált. Az emberi tényező nagy részben kiküszöbölhető bebillentő szerkezet használatával. A bebillentő segítségével a gyűjtőegységek tartalma egyszerűen, egy gomb megnyomásával, bejuttatható az automata hulladékbálázó gépbe.

A berendezés kiválasztásánál fontos szempont, hogy a szemét gyűjtésére használt kukával, gitter boksz, stb kompatibilis legyen. Nagy előnyük továbbá, hogy használatukhoz nem szükséges semmilyen extra oktatás valamint munkavédelmi szempontból is a legbiztonságosabb megoldások közé tartozik, mert megoldható a letelepítés során, hogy elkülönített (védőráccsal elzárt) területen történjen a működés (mellékelt fotók alapján) A kezelő csak kívülről tudja elindítani az ürítési folyamatot, távol minden mozgó és munkabiztonságot veszélyeztető tárgytól (mellékelt videó, fotó alapján).

A BaleTainer a Strautmann Umwelttechnik GmbH új és egyedülálló fejlesztése, mely a bálázás és brikettálás egyedi kombinációját foglalja magába.
Elsősorban kartonpapír, papír, és PET palackok bálázására szolgál.

Előnyei:

 • a szállítási kapacitást 100%-osan ki lehet használni
 • nagy betöltési mennyiségek
 • közvetlenül értékesíthető, maximális bevételt hozó bálák
 • automatikus bálakilökés
 • teljes automatizálás
 • a logisztika és a munkaerő-költségek drasztikus csökkentését teszi lehetővé
 • könnyen kezelhető
 • folyamatos működés

 

AutoLoadBaler – a hulladéklogisztika csúcsán

Hulladékkezelés a hatékonyság érdekében - automata hulladék bálázóBátran kijelenthetjük, hogy cégünk az elmúlt évekhez hasonlóan az idei évben is sok esetben segített hasznos tanácsokkal és innovatív technológiák segítségével praktikusabbá és hatékonyabbá tenni...

Automata hulladékbálázó bebillentő szerkezettel

Mára már közismert az automata hulladékbálázó BaleTainer sokoldalúsága a hulladékkezelésben. Ezalatt értjük a széleskörű felhasználási lehetőségeket: karton, fólia, PET, aludoboz stb. hatékony bálázása. Valamint a különböző beépítési módokat: álló verzió, fali...

BP28 egykamrás bálázó és a CK félautomata bálázó összehasonlítása

A BP28 bálázók használatával kapcsolatban elmondható, hogy az egyszerű működési elvnek köszönhetően kiválóan használhatóak a mindennapi hulladékkezeléshez.Ezeket a gépeket általában karton vagy fólia bálázásához használják. Nagy előnyük, hogy méretüknél fogva akár...

Még a rossz idő sem akadály! – Ismét sikeres szakmai napot tartottunk

Golfoktatással, bemutatóval egybekötött szakmai előadást terveztünk, az esős időjárás ellenére is telt házas volt a Malagrow Kft. és az IKEA közös szervezésében megrendezett hulladékkezelési szakmai nap Soroksáron, melynek középpontjában a hatékony...

BalePress 28: gyors és praktikus megoldás Quick Door opcióval

  Tapasztalataink azt mutatják, hogy a gyártó és kereskedő vállalatok hulladékkezelési gyakorlata igen eltérő. Minden cég a saját termelési- és munkafolyamatához igyekszik alakítani ezen feladatokat is, így igazán eredményes hulladékkezelési megoldást csak az...

BaleTainer automata bálázó – egyedülálló fejlesztés

A BaleTainer a Strautmann Umwelttechnik GmbH új és egyedülálló fejlesztése, mely hazánkban először a NILFISK Production Kft-nél került beüzemelésre. A gép innovatív kialakításának köszönhetően a bálázás és brikettálás egyedi kombinációja valósulhat meg, mely...

Ne felejtse el rendszeresen karbantartani hulladékbálázóit!

  A hulladékbálázó gépek élettartama – mint bármely más műszaki használati tárgyaké – lényegesen növelhető, ha odafigyelünk a rendszeres karbantartásukra.  Fontos, hogy hulladéktömörítés befejeztével, a bálakivétel után távolítsunk el minden visszamaradt...

Hulladékprések készletről, akár azonnali szállítással!

Mikor a legcélszerűbb kisbálázó gépet vagy kommunális hulladékprést rendelni a Malagrow Kft-től? Ne késlekedjen, mert most amellett, hogy egyes kisbálázó gépeinket rendkívül kedvező áron kínáljuk, emellett a berendezések készletről, akár azonnali szállítással is...