Préskonténerek a hulladékkezelésben

A Malagrow Kft. neve a hulladékkezelésben immáron egybe forrt a minőségi hulladékbálázó, hulladéktömörítő gépek forgalmazásával, ezen területen belül nagy szakmai tapasztalattal bíró értékesítőink szaktanácsadásával, segítségnyújtásával. Cégünk alapelvei közé tartozik a folyamatos fejlődés, nyitás az új területek, technológiák irányába annak érdekében, hogy a partnereinknek, illetve a leendő partnereink részére a lehető legszélesebb skálán tudjunk a felmerült igényeikre, szükségleteikre választ adni.
Ezen szempontokat figyelembe véve cégünk felvette a kapcsolatot Európa egyik legnagyobb préskonténereket gyártó cégével, a lengyel székhelyű ZENTEX-el annak reményében, hogy a magyar piacra belépve, a már cégünk, a Malagrow Kft. által forgalmazott bálázó és tömörítő gépekhez hasonlóan magas minőségű és nagy megbízhatóságú préskonténereket tudjunk kínálni partnerink részére. Természetesen mindezt a már korábban megszokott széleskörű szaktanácsadás, illetve nagy tapasztalattal bíró szervizcsapatunk támogatása mellett.
A ZENTEX-nél 1990 óta foglalkoznak préskonténerek gyártásával, Lengyelországban piacvezető szerepkört töltenek be ezen területen. Magyarországgal együtt immáron 29 országban vannak jelen, évi kb. 1.200 db gépet gyártanak és szállítanak le partnereik részére. Több, mint 16.000 db préskonténert értékesítettek fennállásuk óta, ezen gépek háttérszolgáltatásai, úgymint szakmai segítségnyújtás, alkatrész ellátottság szintén olyan kiemelkedő minőséget képviselnek, akárcsak a termékek önmagukban.
Alapvetően kétféle kivitelben találhatunk préskonténereket a választékban, mobil, azaz a prés és a konténer egybeépített változata, illetve a konténer egybe van építve, illetve statikus, azaz amikor a présfej és konténer különálló egységet képez. A következőkben ezen két típusról ejtenék néhány szót.

1. Mobil préskonténerek, alapvetően kisebb hulladékmennyiségre, vagy ahol a rendelkezésre álló hely a konténer számára limitált. Egyszerűen elhelyezhető bárhol, ahol van elegendő hely.

Kapacitásukat tekintve az egészen kis, 5 m3-es verziótól 24 m3-ig áll rendelkezésre. Több verzió megtalálható a kínálatban, melyek a különböző igényekre szabottan lettek megalkotva:

 • Karton, illetve fólia hulladékra
 • Kommunális hulladékra (külön száraz és félszáraz, illetve nedves hulladékra)
 • Veszélyes hulladékra, mely hűtést igényel (pl. vágóhidak esetén szennyezett fólia)
 • Fa hulladékra (fa dobozok), karton palettákra, műanyagra
 • Dupla kamrás préskonténer két, különböző típusú hulladék kezelésére, ez esetben a konténer oldala is nyitható
 • Egyedi, teherautóra szerelhető verzió, lakossági szelektív gyűjtésre
 • Erősen tömörödő anyagok számára speciális verzió, melynél akár a konténer minden oldala külön le-, vagy kinyitható, ezáltal az ürítés zökkenőmentesen történik
 • Organikus préskonténer a magas folyadék tartalmú hulladékokra, úgymint dobozolt, palackozott italok, gyümölcsök, zöldségek, egyéb szerves hulladékok. Ez esetben préselés folyamán kipréselt folyadék egy külön gyűjtőtartályba kerül
 • Opcióként ajánlanám figyelmükbe a mozgó, vagy másnéven csúszó tetős verziót, mely nagyban megkönnyíti az erősen betömörített, vagy erősen visszatáguló anyagok ürítését. Ez esetben a billentés folyamán a konténer teteje hátra csúszik, ezáltal a hulladék fellazul, így könnyebben ürül ki a konténerből.

2. Statikus préskonténer nagy mennyiségű hulladékok tömörítésére.

23 – 34 m3-es kapacitással rendelhető különálló, normál, vagy mozgó tetős kivitelben. A mozgó, elcsúsz tető előnyeit az előző pontban részleteztem. Ez esetben a présfej a talajhoz van rögzítve, így csak a konténer cseréje szükséges.

 • Présfej 340-500 kN teljesítményig
 • Garat kialakítási lehetőségek: fali áttöréssel, többszintes fali áttöréssel, „Y” csúszdával – két préskonténer „etetéséhez”, levegő befújásos rendszerrel, speciális garat gépi betöltéshez
 • Mind a mobil, mind a statikus változathoz rendelhető konténer beöntő szerkezet, mely szükség szerint 120-1.100 l-es konténerek beöntésére szolgál. Mind mobil, azaz kerekeken mozgatható, mind pedig statikus, azaz rögzített, vagy présbe integrált verzióban megtalálható a termék portfólióban.

Ajánlatkérés. Kérje személyre szabott ajánlatunkat!

Ezen felül az összes préskonténer számos opcióval, extrával rendelhető, melyek szinte 100%-ban lefedik a felmerülő igényeket. A gépek természetesen rendelkeznek a megfelelő tanúsítványokkal, megfelelősségi nyilatkozattal, magyar nyelvű használati utasítással.

Amennyiben további információra volna szüksége akár a préskonténerekkel, akár bármely más szolgáltatásunkkal kapcsolatban, lépjen kapcsolatba velünk bátran.

gépváz

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ne maradj le híreinkről, ajánlatainkról!

Adatkezelési tájékoztató

Köszönjük, hogy feliratkozott!

Share This