Oldal kiválasztása

 

Magyarországon a három nagy pénzszállító cég mellett csak néhány kisebb társaság működik, de így is nagyjából 500 pénzszállító jármű gyűjti össze naponta a pénzt a bakfiókoktól, takarékszövetkezetektől és postáktól. A szállítók a pénzt lezárt, öntapadós nylon vagy plombával ellátott vászonzsákban kapják meg, amit ezután a pénzkazettába, táskába tesz az őr, és így viszi ki a gépjárműhöz. A szolgáltatás speciális jellegét mutatja, hogy a legmodernebb páncélautók ára elérheti az 50-100 millió forintot, ezek műholdas nyomkövetővel, rádió- és mobiltelefonnal ellátottak, az ajtók elektronikusan és mechanikusan is zárhatók.

Ami a hulladékkezelés szempontjából érdekes azok az öntapadós műanyag zsákok, borítékok. Ezek csak egyszer használhatók és naponta több 10 000 db keletkezik belőlük.

 

Néhány technikai adat egy ilyen intelligens biztonsági borítékról:
Mérete: 240x365mm
Biztonsági boríték tulajdonságai:
– vízálló
– biztonsági számsor
– biztonsági vonalkód
– feltéphetetlen ragasztás
– a záróragasztás mentén 3 helyen is fel van tüntetve a biztonsági számsor
– tollal írható címzett, feladó információs sáv
– 100%-ban újrahasznosított anyagból készült, ezért környezetbarát
– anyaga erősített Ldpe fólia

Tapasztalataink szerint a pénzszállító cégek, szemeteszsákokban gyűjtve tárolják az akár naponta több köbméternyi hulladékot. Ez több szempontból is hátrány:

  1. A telephely speciális biztonsági területnek számít, ahol minden négyzetméternek fontos funkciója van, nem mindegy, hogy mekkora területen kell a hulladékot tárolni.
  2. A nagy mennyiségű hulladék miatt gyakran, akár naponta kell a hulladékot elszállíttatani. Ezt külsös cég végzi, akinek a gyakori jelenléte szintén biztonsági kockázatot jelent.

Az egyik piacvezető pénzszállítónál meglévő referenciánk szerint a zsákok, borítékok bálázásával a helykihasználás radikálisan csökkenthető és a biztonsági kockázatok is minimalizálhatók, és környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve is könnyeb elvinni az újrahasznosítóhoz az anyagot. Mindezt akár egy pénzszállító autó árának töredékéért!

Szakértőnk tollából:

Kis JózsefKis József
kiemelt ügyfélkapcsolati menedzser
Telefon: 06-30/326-0034
Email: kis.jozsef@malagrow.hu

 

gépváz

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ne maradj le híreinkről, ajánlatainkról!

Adatkezelési tájékoztató

Köszönjük, hogy feliratkozott!

Share This