Néhány eset az elmúlt időszak beüzemeléseiből! #5

2020.03.22 | Hírek

Story #1

Amikor a minőségből nem engedhet…

Vannak olyan régi kedves partnereink, akik már hosszú évek óta valamely bálázógépünket használják, használták, jelen esetben egy Strautmann EK1109-es bálázógépet.

Ennél a vállalatnál a gépünk extrém igénybevételnek volt kitéve 7 éven keresztül, maró hatású anyagokkal szennyezett fóliát és karton hulladékot báláztak a berendezéssel folyamatosan, szinte szünet nélkül. Márciusban érkezett el a pillanat, amikor partnerünk jelezte, hogy a nagy megelégedettséggel használt EK1109-es bálázógépet szeretné lecserélni egy új Strautmann BP28-as gépre. Az új gép már egy jóval korszerűbb technológiai megoldás, kartonból már ipari méretű bálák, 320-350 kg (karton) készíthetőek vele.

A 7 év szolgálat bizonyította számukra, hogy a Strautmann minőség, illetve a mellé párosuló Malagrow szolgáltatás a legjobb választás számukra újfent, a hosszú, problémamentes és eredményes működés reményében. Megköszönve bizalmukat, munkába állítottuk az új bálázógépet, a régi pedig hamarosan, teljesen felújítva várja új gazdáját, ahol remélhetőleg szintén még éveken keresztül százával készítheti a bálákat.

Story #2

A Balatoni régióban világítástechnológiával foglalkozó partnercégünknél havonta pár száz kilogramm fólia és papír hulladék keletkezik. A raktárban egyre nagyobb gondot jelentett a hulladék tárolása, ezért elkezdtek megoldást keresni a problémára.

A mennyiség havi szinten annyira kevés, hogy elszállítást nem tudnak kérni, így azt saját maguknak kell megoldani. További problémát jelentett, hogy a papír és a fólia mennyisége ugyan csak pár száz kilogramm, de a dobozok mérete olyan nagy, hogy hetente többször is el kellett szállítani a hulladékot.
Mivel a raktárban csak két ember dolgozik ezért nagy kiesés volt, amikor egyikőjük a nagy kartondobozokat vagdosta egy egész délelőttön keresztül.

A Malagrow Kft. szakértő munkatársa egy Strautmann BP4 Compact gépet ajánlott, amely most sem okozott csalódást. A képen látható bála már ezzel a géppel készült. Fontos megjegyeznünk, hogy a gép beüzemelését a cég dolgozói gyakorlatilag saját maguk végezték el a szakértő munkatársunk felügyeletével, mely bizonyítja a Strautmann gépek könnyen kezelhetőségét.
A gép segítségével a szállítások száma havi egyre csökkent, és mivel a dobozok nagy része egyben befér a gépbe, ezért vagdosni sem kell!

Jelenleg a két fő raktári dolgozóból már csak az egyikük foglalkozik hulladékkezelési feladatokkal, a másik munkavállaló teljesen felszabadult a hulladékkezelés okozta munkafolyamatok alól.

Story #3

Budapest egyik legnagyobb konferencia központjának szelektív hulladékkezelésének korszerűsítését, valamint költséghatékony átalakítását is megoldottuk.

A problémával az egyik szolgáltató partnercégünk keresett meg minket, aki tudta, hogy megbízhat a Malagrow Kft. munkatársainak szakértelmében.

Természetesen most is igyekeztünk a legnagyobb szakértelemmel megoldást találni, mely jelen esetben a kétkamrás MK1100-as bálázógépünk volt.

A helyszínen korábban préskonténerben gyűjtötték a hulladékot, így a bálázás, mint technológia új és még viszonylag ismeretlen volt számukra, ezért mindenekelőtt egy tesztidőszakot, egy díjmentes próbát ajánlottunk partnerünk számára. 

A próbahasználat során azonban annyira elégedettek voltak a bálázógéppel, hogy azóta is örömmel használják, hiszen jelentősen megkönnyíti a hulladékkezeléssel járó munkafolyamatokat.

És ha ez nem lenne elég, a gépnek köszönhetően a vegyes kommunális hulladék, a karton-, papír hulladék, a fólia hulladék, valamint a PET palackok szelektív gyűjtése és kezelése azóta a lehető legköltséghatékonyabban működik.