Néhány eset az elmúlt időszak beüzemeléseiből! #4

2020.03.02 | Hírek

Story #1

A képeken egy kemping gyors hulladéktömörítési megoldását láthatjuk Horvátországi partnercégünk esetében.

A traktorra szerelt mobil RC1100-as konténerpréssel az egymástól nagy távolságra gyűjtésre kerülő hulladékot egyszerűen és gyorsan lehet egy gyűjtőedényzetbe tömöríteni.

Story #2

A képeken látható eset egy tipikus példája annak, amikor egy nagyobb teljesítményű gépet kisebb hulladék kezelésére használnak.
A PP1207-es gép hulladéktárolóként is alkalmazható, partnerünknél havi 1-2 tonna hulladék kezelésére használják.

A kis mennyiségű hulladék ömlesztett állapotában nagy helyet foglalt a raktárban, azonban ezzel a megoldással a présgépben tárolt hulladékból készített havi 2 bála csupán egy eur raklapnyi helyet foglal.

Story #3

Egyik régi partnercégünk, aki már több tömörítőberendezést vásárolt tőlünk egy egyedi kéréssel fordult hozzánk.

Több hulladéktípust szeretett volna párhuzamosan tömöríteni, melyre megoldásként egy 2 és egy 3 kamrás gép egyesítésével kialakított 5 kamrás MK1100-as tömörítőgépet ajánlottunk.

A gép a két présfej miatt, egy időben akár öt különböző hulladéktípust is tömörít, kb. 170-200 kg-os bálatömeg elérésével.

Story #4

Hogyan válasszuk ketté az élelmiszert a csomagolóanyagtól?

Az egyre növekvő élelmiszer felhasználás nagyobb hulladékmennyiséget is jelent, aminek fő hasznosítási formája a biogáz üzemi felhasználás. Ehhez azonban sokszor külön kell választani az élelmiszert a csomagolásától, legyen az pl. fólia, raschel zsák, pet vagy műanyag tálcák, dobozok.

A Magyarországon megvalósult teszt jól mutatja, hogy ez akár emberi munkaerő ráfordítás nélkül, gépileg is jól megvalósítható. A Malagrow Waste megoldása a kicsomagoló gép, az élelmiszer hulladékban nem tartalmaz műanyagokat vagy más idegen anyagokat. A biogáz erőművek is elfogadják ezt és sokkal kisebb lesz az átvételi díj, valamint a szállítási költség is.

Élelmiszerhulladék

Leválasztott csomagolás