Nagyobb gép kevesebb probléma – egy újabb BalePress 28 sikertörténet

2020.09.23 | Hírek

A hulladék az hulladék, a szemét az szemét, nem szabad a két fogalom közé egyenlőségjelet tenni!

Valamiben azonban mégis hasonlítanak, mégpedig abban, hogy préselve, bálázva sokkal kevesebb helyet foglalnak, könnyebben szállíthatóak vagy kevesebbe kerül az elszállításuk, könnyebben és jobb áron értékesíthetőek.

A sztenderd hulladékok közül talán a hullámkarton a leginkább ismert, sok cikkünkben, hírünkben bejegyzésünkben szerepelt már, mégis számos érdekes szituációt eredményezhet a kezelése.
Partnerlátogatásaink során első kérdéseink egyike a havi szinten kezelendő kartonhulladék tömege.

A rendelkezésre álló tömeg alapján tudjuk megítélni, hogy milyen kapacitású bálázógépre van szükség.

Weboldalunkon egy igen praktikus jól átlátható táblázat segít ebben potenciális ügyfeleinknek. Például 1.500 – 2.000 kg/hó karton esetén leggyakrabban elegendő egy igen népszerű BalePress 4 Compact kisbálázó.
Azonban előfordul, hogy a probléma ennél összetettebb, ugyanis egy tömegre viszonylag kis mennyiségű kartonhulladék is tartalmazhat nagyobb méretű, erősebb, nehezen hajtható vagy vágható dobozokat. Ez esetben a sztenderd 700×500 mm-es betöltőnyílás nem elegendő a gördülékeny munkavégzéshez.

Ceglédi partnerünknél hasonló esettel találkoztunk.

Raklap méretű 7 rétegű kartonok meghajtása, darabolása igen időigényes feladat, továbbá az ilyen méretű és vastagságú karton a kisebb hullámkarton hulladékok ideiglenes gyűjtésére is kiváló. A raktárban dolgozó találékony kollégák egy olyan megoldást szerettek volna kidolgozni, melynek köszönhetően a kartonhulladék legalább az első betöltésnél az ideiglenes gyűjtődobozzal együtt kerül a bálázógépbe. A cégvezetés elképzelése pedig természetesen az volt, hogy a bálázott kartonhulladékot a lehető legjobb áron értékesíthessék, emellett a lehető legkevesebb munkaidőt igényelje a bálázási folyamat.

A minden igényt kielégítő tökéletes megoldást ismét a Strautmann BalePress 28 bálázógépünk jelentette. 1200×600 mm méretű betöltőnyílásán a kívánt módon rakodható be a hulladék, a 28 tonna préserő a legvastagabb legnagyobb kartonnak sem kegyelmez, a nagy kapacitás kevesebb présciklust, kevesebb betöltést és ritkább bálaürítést igényel.

Az eredmény pedig: 350 kg tömegű tökéletesen raklapra illeszkedő 4 huzallal átkötött közvetlenül értékesíthető ipari kartonbálák, mely az illetékes hulladékszállító partnernek is elnyeri a tetszését.

Emellett a szintén rendszeresen képződő fóliahulladék kezelésére is kiváló megoldást biztosít, hiszen 420-450 kg tömegű fóliabálákat készít.

A kép csak illusztráció.

Ismét bebizonyosodott, hogy kisebb mennyiségű karton esetén is érdemes nagyobb bálázógépben gondolkodni, főképp, ha cégünknél 3-4 havi bálázott mennyiséget tudunk tárolni, így a lehető legtöbb pénzt kaphatjuk hulladékunkért.

Kérdése van?! Segítünk! Keresse a Malagrow Kft. munkatársait bizalommal!

Bozsó László Budapest és Kelet-Magyarországi regionális vezető

Email: bozso.laszlo@malagrow.hu
Telefon:

Bozsó László kollégánk bemutatkozó interjúját itt olvashatja

Makai Balázs Nyugat-Magyarországi regionális vezető

Email: makai.balazs@malagrow.hu
Telefon:

Makai Balázs kollégánk bemutatkozó interjúját itt olvashatja