Jellemzően éttermek, piacok és társasházak esetében beszélhetünk nagy mennyiségű kommunális hulladék felhalmozódásáról, melynek hatékony kezelése nélkül igen költséges lehet annak elszállítása. Minden esetben ajánljuk a szelektív hulladékgyűjtést – környezetvédelmi szempontból is – , de ha ezek után még mindig meghatározó volumenű vegyes hulladékunk marad, akkor sem kell kétségbe esni!

A Malagrow Kft. által forgalmazott RC1100 konténerprés segítségével közvetlenül az 1100 literes konténerbe préselhetjük a hulladékot, így a szállítási költség akár 75 %-kal is csökkenthető. Használatával a hulladék térfogata 1/4-ére is csökkenthető, maximum 6 tonnás nyomóerejének hála. Kiválóan alkalmazható műanyag vagy fém 660, 770 literes konténerekhez is. Különleges kialakításából eredően a konténerprés vigyáz a konténer épségére tömörítés során: nem a kerekekre nehezedik a nyomás, automatikusan leszabályozza a nyomóerőt. A gép kezelése mindezek mellett egyszerű, biztonságos és higiénikus. Az RC1100 ráadásul nem foglal el nagy helyet, sőt alkalmazásával lecsökkentheti a konténerek által elfoglalható területet, a használandó konténerek számát.

Többek között ezt az előnyt emelte ki RC1100 konténerprés kapcsán egyik elégedett partnerünk, a DOLIOSZ Kft. is, akik ingatlankezeléssel, építményüzemeltetéssel és közös képviseleti feladatok ellátásával foglalkoznak. Az ügyvezető elmondása alapján a beüzemelés óta a konténerprés szinte folyamatos használatban van: hetente 3-4 alkalommal tömörítik a lakossági vegyes hulladékot, melyet közvetlenül az 1100 literes konténerbe préselnek. Pozitívumként emelte ki, hogy a környezetterhelés csökkenése mellett gazdaságilag is eredményes volt a gépvásárlás: a folyamatosan növekvő lakólétszám ellenére kevesebb szeméttárolót szükséges igénybe venniük, mint ahogy előzőleg ez indokolt lett volna, így a hulladékszállítási költségeik arányaiban nem növekednek. Kb. 2 éves megterülési idővel számolnak, mely egy kb. 10-15 évig megbízhatóan működő konténerprés esetében szintén meghatározó érv a beruházás mellett. Mindezek mellett a hulladék elszállítása is gördülékenyen folyik, a konténerekből a tömörített hulladék könnyen eltávolítható.

Keresse munkatársainkat bizalommal, ha Önnek is hasonló megoldásra van szüksége!