Modern hulladékkezelés szállodákban, hotelekben, éttermekben

Vajon mik azok a szempontok, amelyeket vendégként mindig figyelembe veszünk egy szálloda vagy étterem pozitív értékelése kapcsán? Első és legfontosabb talán az igényeink maximális kielégítése, de ide tartozhat a megfelelő helyszín, az árak és a szálloda tisztasága, rendezettsége is.

A hulladékkezelés problémája azonban legalább olyan fontos, mint az előbb felsorolt tényezők. Hiszen vendégként, nem csak egy hidegen tálalt leves okozhat elégedetlenséget, de egy kaotikus, kellemetlen szagokkal rendelkező hulladékkezelési terület is sokszor szemet és szagot szúrhat. Egy hulladékprés vagy bálázó használata azonban mindig hozzájárul a tiszta, rendezett környezethez, természetesen a számos más előny mellett!

A hulladéktömörítés számos gyakorlati előnnyel jár, melyek a következők:

  • Tisztább, rendezettebb környezetet
  • Hulladék szállítás gyakoriságának csökkentése
  • Csökkennek a hulladékkezelési költségek
  • Jelentős helyet nyerhet
  • A bálázógépeink préskamrája hulladéktároló helyiségként is szolgál
  • Munkaerőt spórolhat
  • Csökkentheti ökológiai lábnyomát, mely pozitív fényben világítja meg vállalkozását

Kommunális hulladék kezelése hulladékpréssel

A vendéglátó iparban számolni kell a nagyobb mennyiségű kommunális hulladékkal is különösen a nyári szezon alatt. Ráadásul, több étterem esetében a hulladékudvar kis mérete is gondot okoz. A helyhiány miatt felhalmozódó hulladék megfelelő, zárt tárolása sokszor megoldatlan, mindezek mellett a kellemetlen szaghatások és a rágcsálók, rovarok megjelenése is probléma lehet. Hulladékprés használatával csökkentheti a zavaró tényezőket, ráadásul sok hasznos helyet spórolhat meg!

MT 240 szemétprés

strautmann

A Strautmann MT 240 típusú szemétprés gép elsősorban vendéglátó egységek és társasházak üzemeltetőinek ajánlják. A gép segítségével közvetlenül a 240 literes szeméttárolóba tömöríthető a felhalmozott kommunális hulladék. Így akár 3-4-szer nagyobb mennyiségű hulladékot lehetséges tárolni 1 darab szeméttárolóban.

Tovább olvasok

RC 1100 szemétprés

strautmann

A gép felépítése sokkal inkább alkalmas a kommunális hulladék eredményes és kis munkaerő-igényű tömörítésére, mint a hagyományos vertikális-bálázó technológián alapuló hulladékprések. Az RC1100 konténerprés felépítése praktikusan egyszerű, de mégis robosztus, melynek eredménye, hogy nem, vagy csak minimálisan igényel szervizelést.

Tovább olvasok

Szelektív hulladék kezelése bálázóval

A szelektíven gyűjtött papírt, PET palackot és fóliát bálázógéppel tömörítjük. A bálázógépek a hulladékprés berendezések egy speciális ága, amellyel a laza, ömlesztett hulladékból szögletes, nagy sűrűségű és tömegű bálákat képzünk, ezáltal csökkenthetjük szállítási költségeinket, valamint jelentős hely és munkaerő megtakarítást realizálhatunk. A Strautmann kisbálázók közül mindenki megtalálja a saját hulladék mennyiségének megfelelőt.

2020-as év legnépszerűbb kisbálázója a Strautmann BalePress 4 Compact volt. Talán nem is véletlenül, a 4 tonnás nyomóerő a préselt anyagtól függően akár 90 %-os térfogatcsökkenést is eredményezhet. Gépünkben ötvöződik a kis és közepes bálázógépek összes előnye. A legkisebb helyen is elfér, emellett páratlanul sűrű, 65-75 kg tömegű félraklap méretű bálákat készít. Röviden: tökéletes megoldás!

Egyedi megoldások

Joraform komposztálók

A Joraform komposztálók hazai forgalmazója 2020.-tól a Malagrow Waste. A háztartási vagy éttermi kézi komposztálókból a kisebb 120, 270 vagy akár 400 literes változatban kaphatók, míg nagyobb igényekre a gépi komposztálók között lehet választani. 

A tökéletes komposzt gyakorlatilag nullára csökkenti a kommunális hulladékot a megfelelő szelektív gyűjtés mellett. Szinte mindenfajta ételhulladék komposztálható, a kávézacc, a hús vagy zöldség-gyümölcsfélék, nyers vagy főtt ételhulladékok mind komposztálhatóak a Jora Kompost kezelőkben. A berendezés forgatja, fűti és levegőzteti a hulladékot, hogy tökéletes lebontással készterméket kapjunk 2-szer 6 hét alatt. Természetes és egyszerű.

PETman gyűjtőtartály

strautmann

A PETman ideális megoldást jelent környezettudatos szállodák és kempingek, irodaházak, társasházak részére a szelektív hulladékgyűjtésben.

Tovább olvasok

CANman gyűjtőtartály

strautmann

A CANman plakátja igény esetén külön design-nal is megrendelhető. A szürke alapszín szintén módosítható egyedi igények alapján min. 5 db-os megrendelés esetén.

Tovább olvasok

A túl sok helyet foglaló kommunális és szelektív hulladékok gyűjtése és tömörítése mindig, minden esetben megéri! A Malagrow Waste 20 éves tapasztalattal a hulladékkezelésben számos vendéglátóegységnek és hotelnek segített már az ott előforduló hulladékok megfelelő kezelésében. Amennyiben az Ön szállodájának is gondja akad a kommunális vagy papír hulladékkal, kérje bátran bálázóink vagy hulladékpréseink díjmentes próbáját, vagy szaktanácsadásért keresse kollégáinkat bizalommal!

Amennyiben felkeltettük érdeklődését keresse bizalommal értékesítő kollégánkat, Bozsó Lászlót!

Bozsó László Budapest és Kelet-Magyarországi regionális vezető

Email: bozso.laszlo@malagrow.hu
Telefon:

Bozsó László kollégánk bemutatkozó interjúját itt olvashatja