Mit nyerhet egy gépmegtekintés során? – Plusz ötletek és tippek mellett olyan kivitelezési megoldásokat, amelyekre eddig talán még nem is gondolt!

Hulladékkezelés során az ideális megoldás megtalálása előzetesen egy elég komoly tervezési, döntési folyamatot igényel. Ennek a folyamatnak egy kulcsfontossági része lehet az érdekelt gép előzetes megtekintése működés közben.

A Malagrow Waste szakemberei ezt igény esetén, előzetes egyeztetés után szívesen megszervezik. Legutóbb Bozsó László értékesítő kollegánk közreműködésével egy vegyiipari cég beruházási szakembereivel látogattuk el egy Magyarországon piacvezető élelmiszerlánc Kelet-Magyarországon működő logisztikai központjához, aminek hulladékkezelési területén 2 gépünk is üzemel.

Ki ne szeretne tiszta és rendezett környezetet maga körül tudni? Pláne, ha az a hulladékkezelés területén valósul meg.

A beruházást tervező szakemberek elmondása szerint, egyre nagyobb nehézséget jelent számukra a hulladékkezelés. A nagyjából évi 60 tonna fólia, illetve 50 tonna karton, csomagolási hulladék kezelése már plusz munkaerőt igényelne. Ennek költségeivel minden esetben számolni kell, de az igazi problémát a potenciális munkaerő hiánya jelenti.

Szakmai tanácsadást követően, lehetőségük volt megtekinteni használat közben egy ZENTEX KPHS 1900S préskonténert is. A préskonténer sokoldalúan felhasználható. Alkalmas akár papír vagy fólia, de kommunális hulladék tömörítésére is. A szóban forgó raktár esetén RDF típusú hulladékot kezelnek vele.

A számos opcióval megrendelhető préskonténer egyik előnye, hogy igény szerinti garattal szerelhető különböző platformokhoz, létesítményekhez, úgymint a fali betöltő garat, az “Y” csúszda, vagy akár a több szintes garat stb.

A logisztikai központban egy rámpához épített verzió lett kialakítva, melyhez a megrendelő igénye szerint nagyméretű garatot építettünk. A vezérlő a garat mellé került az egyszerű és gyors kezelés érdekében.

Partnereink által megtekintett másik berendezés egy Roll-packer RP 7700 típusú egyállásos görgőhordó tömörítő volt. A raktár vezetőtől megtudtuk, hogy korábban nehézséget jelentett a zöldséges/gyümölcsős faládák tárolása, mert azok túlságosan sok helyet foglaltak. A görgőhordós tömörítés technológiának köszönhetően 5 konténer tartalmát 1 konténernyi térfogatra tudjuk tömöríteni.

A beszélgetés során kiderült, hogy partnereink esetén 200 tonna fa csomagolási hulladék keletkezik (kalodák, raklapok stb.) és a tekintélyparancsoló Roll-packer kiváló megoldást nyújthat ezen hulladékok kezelésére.

A Roll-packer a tömörítési hatékonyságát a tömörítőfej kb. 1250 kg-os tömegének, illetve az azon kialakított speciális tüskéknek köszönheti. A tüskék kialakítása opcionálisan választható, ami által 1:5 arányú tömörítést lehet elérni, mely természetesen nagyban függ a kezelendő hulladék fajtától, típusától.

Az előző példából látjuk, hogy sok esetben egy-egy gépmegtekintés végtelenül hasznos lehet. Többször előfordult már, hogy partnereink meglévő problémákra, és azok megoldására keresték a választ, de annál jóval többet kaptak. A gyakorlati példákon keresztül plusz megvalósítási ötletek és tippek mellett, olyan kivitelezési megoldásokat, amelyekre eddig még nem is gondoltak.

Kérdése van?! Segítünk! Keresse a Malagrow Kft. munkatársait bizalommal!

Bozsó László Budapest és Kelet-Magyarországi regionális vezető

Email: bozso.laszlo@malagrow.hu
Telefon:

Bozsó László kollégánk bemutatkozó interjúját itt olvashatja