Oldal kiválasztása

Melyiket válasszam? – BERGMANN APS 1100 vagy STRAUTMANN RC 1100

Mindkét gép 1100 literes konténerbe tömöríti pl. a kommunális hulladékot és tömörítési hatékonyságukat nézve körülbelül azonos szinten vannak. Nézzük meg, mégis miben különböznek!

bergmann APS
rc1100 ultra

Milyen hulladékot tömöríthetünk velük?

Milyen hulladekot tomorithetunk

A BERGMANN APS esetén a tömöríthető hulladékokról elég hosszú a lista. APS 1100-zal tömöríthető például kommunális hulladék, háztartási hulladék, kórházi hulladék, ételhulladék, zöld hulladék, karton, de akár fólia hulladék is. A tömörítés történhet zsákban vagy akár ömlesztve is. 

Az RC 1100-nál elsősorban a zsákokban gyűjtött vegyes kommunális hulladékok tömörítését szoktuk javasolni, mivel ezekben a hulladék magasan felpúpozható, a présfej pedig körívesen mozogva belenyomja azokat a kukába. Szintén tömöríthető vele karton vagy akár fólia hulladék is.

Különbség a két gép működésében?

bergmann APS 2

Az APS működéséhez nem szükséges munkaerő. Működése történhet folyamatosan vagy előre programozott, ismételt ciklusok szerint. Ez lehetővé teszi az automata betöltés kialakítását, a felülről történő folyamatos töltést és a gép esetleges beépítését is pl. elszívó rendszerhez. De lehetséges a gépet 240 literes kukás beöntővel is kiegészíteni.

rc1100 ultra

Az RC működtetése könnyű és biztonságos. 2 kézzel könnyen kezelhető, nem foglal el nagy helyet, sőt, alkalmazásával lecsökkentheti a konténerek által elfoglalható területet, a használandó konténerek számát.

Minek köszönhetik a gépek a tömörítési hatékonyságukat?

bergmann APS 3

Az APS 1100 esetén a törő, zúzó fej egy központi tengely körül, valamint a saját tengelye körül forog, ezáltal a zúzó fejen lévő különböző kialakítású felület folyamatosan töri, zúzza a hulladékot.
A fej saját súlyából adódóan (mely szintén a mennyiséghez igazodva felfele is mozog) ezt a hulladékot nagy hatékonysággal tömöríti közvetlenül a konténerbe.

rc1100

Az RC a tömörítési hatékonyságát az igen masszív présfejnek köszönheti, mely egy irányba, félkörívben mozog. A 3-6 tonnás nyomóerőnek köszönhetően körülbelül 70%-kal képes csökkenteni a hulladék térfogatát. A gép a kuka alját külön hidraulikával még az alsó tömörítési pont előtt megemeli, így kíméli annak kerekeit.

Van-e különbség a két hulladékprés beszerzési ára között?

A két gép közül az APS 1100 igényel nagyobb beruházást. Azonban, fontos megjegyezni, hogy APS automata programozott üzemmódban még kevesebb emberi asszisztenciát igényel, illetve speciálisabb hulladékokhoz is használható.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését keresse bizalommal értékesítő kollégánkat, Bozsó Lászlót!

Bozsó László Budapest és Kelet-Magyarországi regionális vezető

Email: bozso.laszlo@malagrow.hu
Telefon:

Bozsó László kollégánk bemutatkozó interjúját itt olvashatja