Golfoktatással, bemutatóval egybekötött szakmai előadást terveztünk, az esős időjárás ellenére is telt házas volt a Malagrow Kft. és az IKEA közös szervezésében megrendezett hulladékkezelési szakmai nap Soroksáron, melynek középpontjában a hatékony hulladékgazdálkodási megoldások és az IKEA soroksári áruházában telepített gépek – többek között a GigaBaler automata bálázógép – használatának előnyei álltak. Sajnos a szakmát az esős idő miatt most nem sikerült összekötni a golf tanulás élményével, de ami késik, nem múlik! Legközelebb ezt is bepótoljuk majd.

A rövid megnyitó és cégbemutató után a Malagrow Kft. hulladékkezelési üzletágának szakemberei tartottak előadást: Kis József, kiemelt ügyfélkapcsolati menedzser a Strautmann nagybálázók előnyei mellett bemutatta az AutoLoadBaler automata betöltésű bálázógép munkaidőbajnok technológiáját, valamint szót ejtett a Bergmann görgőhordós konténerprés alkalmazási területeiről és hazai tapasztalatairól. Bozsó László, Kelet-Magyarországi regionális vezető ismertette a kommunális hulladékok hatékony tömörítésére szolgáló APS-1100 működését prezentálva az IKEA gyakorlati tapasztalatait, és megosztotta a Strautmann kisbálázók és a KNAPZAK hulladékgyűjtő rendszerek használatának pozitívumait. Makai Balázs, Nyugat-Magyarországi regionális vezető az AutoLoadBaler bevásárlóközpontokban történő alkalmazását mutatta be, illetve kiemelte a CK International félautomata bálázógépek hatékony hazai működését. Dér Csaba operatív vezető ismertette a Malagrow Kft. főbb szolgáltatásait kiemelve a szerviz ügyeletet és a kiegészítők rendelésének online lehetőségét is. Mindezek mellett az IKEA áruházában RDF hulladék tömörítésére szolgáló XXL préskonténer főbb paramétereit is prezentálta. A szakmai előadást Malatinszki Gergely ügyvezető zárta, aki többek között videóval szemléltette a GigaBaler horizontális tömörítésű bálázógép működését.

Az érdeklődők a szakmai előadásokat követően első kézből figyelhették meg a hulladékprés eredményes működésének elvét. A GigaBaler segítségével könnyedén és eredményesen megoldható a nagy mennyiségű kartonpapír, esetleg PET hulladék és az IKEA esetében a karton raklaphulladékok és dobozok kezelése is. A világújdonságnak számító berendezés új dimenzióba helyezi a hulladékkezelést: innovatív kialakításának köszönhetően gyorsan és egyszerűen, folyamatos működés mellett megoldható a horizontális tömörítés. A GigaBaler a BaleTainer automata bálázógép horizontális változata, mely ugyanúgy univerzálisan akár falra és rámpára is beépíthető a lapátos, rotoros betöltő garatnak köszönhetően, de felépítéséből adódóan hosszabb akár 550 kg-os ipari bálák készítésére alkalmas. Az automata horizontális tömörítésű bálázógép által elkészített bála mérete és súlya alapján közvetlenül értékesíthető az újrafeldolgozó üzemek számára, mely többletbevételt jelenthet. Az IKEA kimutatásai szerint már az első évben megtérült a befektetésük és azóta is folyamatosan növekvő pozitív eredményt tudnak realizálni a bálázott hulladékok értékesítésével.

A Baletainer lapátos, rotoros betöltése univerzális betöltést tesz lehetővé és bármilyen méretű kartonhulladékot is letömörít.

A szakmai nap résztvevői a GigaBaler mellett megismerhették a kommunális hulladékok préselésére szolgáló APS 1100-E Bergmann tömörítőgép pozitívumait is. A tömörítő közvetlenül a hulladék keletkezési helyéhez telepíthető, mely az IKEA esetében ez az étterem alatt található helyiség, ahová egy ledobónyíláson át lejuttatva a vegyes (főleg étel csomagolások) hulladékot, a gép közvetlenül az 1100 literes edényzetbe préseli azt. A Bergmann Roto-Prés folyamatosan tölthető, ezáltal bárki használhatja, működése automatikus. A betöltés, zúzás és tömörítés elvét követő technológia közel 30 éve képviseli a fenntartható minőséget és megbízhatóságot Európa szerte. Használatával a hulladékkezeléshez kapcsolódó költségek akár 75 %-al csökkenthetőek és az IKEA esetében megoldódott a konténerek zavaró hanggal járó folyamatos mozgatásának problémája is, mely a munkaszervezés hatékonyságát is segítette.

 

Az XXL préskonténer, melyet szintén a Malagrow Kft szállított az Ikea Soroksári üzletébe, az RDF (vegyes csomagolási) hulladékok tömörítésére és elszállítására szolgál. A hatalmas betöltőgarat lehetővé teszi a nagyobb dobozok betöltését, és a nagyobb motor biztosítja a gyors és hatékony tömörítést, ami által akár 8 tonna csomagolási hulladék is elszállítható egy konténerben.  A gép akár mozgó tetős konténerrel is kérhető, így a nehezebben üríthető hulladékok is nagyobb mennyiségben betölthetők, vagy a normál hulladékok esetén is rendkívül módon gyorsul a konténer kiürítése és kíméli a konténer állapotát is.

Az IKEA hulladékudvarának bejárása után a szakmai napot egy finom ebéddel zártuk az IKEA éttermében. Örömmel tapasztaltuk a résztvevők élénk érdeklődését és a szakmai nap után érkezett pozitív visszajelzések alapján bízunk benne, hogy egyre többen fogják alkalmazni a Malagrow Kft. által bemutatott eredményes hulladékkezelési módszereket és így nem csak a hatékony vállalati működéshez járulhatnak hozzá, hanem egy élhetőbb környezethez is.

[metaslider id=1170]