Oldal kiválasztása

Lemértük a Strautmann BP28 báláját és az eredmény magáért beszél!

Egy épületgépészettel foglalkozó cég telephelyén havonta nagyjából 2 tonna papírhulladék keletkezik, ami sztenderd karton méreteknél nem egy nagy mennyiségű hulladék. Látatlanban szakembereink valószínűleg egy kisebb méretű Strautmann bálázót ajánlanának, például egy BP4, vagy BP4 Compact vagy akár BP 6 bálázót. Egy bálázó kiválasztása során azonban nem mindig a keletkező hulladék mennyiségét kell figyelembe venni. A döntés a keletkező hulladék minőségétől is függ.

A ceglédi székhelyű cég esetén igen vastag, nagy méretű kartonhulladékokról beszélünk. Kényelmes kezelést tekintve, mindenképp nagy méretű gépet ajánlottunk számukra és egy előzetes egyeztetés, illetve szakmai tanácsadást követően egy Strautmann BalePress 28-ra esett a választásuk.

És hogy miért volt jó választás egy BP 28?
A nagybálázó számos olyan technológiai újítással rendelkezik melyek alapján a vele egy kategóriába tartozó gépeknél jelentősen hatékonyabb. Felépítése masszív, robusztus. Nagyon fontos kiemelni, hogy a BP 28 kettős préslap megvezetéssel rendelkezik, így a préserő egyenletesen oszlik el a préslapon. Ennek köszönhetően nem csavarodik és egyenletesen terhelődik.

Azonban, van még egy említésre méltó tulajdonsága is: az általa előállított bálák mérete, súlya és kötözési módja, egyértelműen megfeleltethető a dunaújvárosi újrahasznosítás átvételi szabványnak. A papírgyár képviselőjétől megtudtuk, hogy az év legnagyobb részében a 300 kg-os bálákat is elfogadják, így a Strautmann BalePress 28 által készített bálákat közvetlenül tudjuk értékesíteni a papírbegyűjtéssel foglalkozó hulladék szolgáltatóknak.

2021 márciusától pedig már kb. 45 fotintot is kaphat megfelelő méretű ipari karton báláiért!

De vajon tényleg készíthető ekkora tömegű bála egy Strautmann BalePress 28 bálázóval?
A Malagrow Waste-nél tudjuk a választ, azonban szerettük volna ezt egy BP 28-as bála mérésével is bebizonyítani. Így, a szóban forgó ceglédi cégtől elkértük a legutóbb készült BP 28-as bálájukat, hogy megvizsgáljuk annak paramétereit. A bála mérése az előző héten megtörtént, és az eredmény megáért beszél. A bála súlya raklappal 396 kg, raklap nélkül 380 kg.

Az említett ceglédi cégnek is sikerült megállapodni a regionális hulladék begyűjtésével foglalkozó szolgáltatóval, és kaptak egy jó árajánlatot a negyedévente elszállított bálák után. Az idő- és a helymegtakarítás mellett a BP 28 melletti döntés egy gazdaságos döntés is volt.

A kettős megvezetés a legbiztosabb megoldás hosszútávon, hogy a gép legfontosabb mozgó elemét, a préslapot mindig stabilan tartsa.

Strautmann BalePress 28 által készített bálákat közvetlenül tudjuk értékesíteni a papírbegyűjtéssel foglalkozó hulladék szolgáltatóknak.

Kérdése van?! Segítünk! Keresse a Malagrow Kft. munkatársait bizalommal!

Bozsó László Budapest és Kelet-Magyarországi regionális vezető

Email: bozso.laszlo@malagrow.hu
Telefon:

Bozsó László kollégánk bemutatkozó interjúját itt olvashatja