Rendszeres és visszatérő problémának minősül az egészségügyi intézmények esetében, hogy nem sikerül a havi szinten fennálló fixköltségeket egy elfogadható szintre, vagy az alá csökkenteni. Ez rendszerint igen megterhelő a költségvetésre nézve, és egyéb – az ellátás színvonalát esetlegesen javító – beruházások megvalósítását is megnehezíti. A kórházi és egyéb egészségügyi veszélyes hulladékok kezelési költségei mellett igen komoly költségtényező a rendszeresen képződő és szinte minden intézményben komoly mennyiségű kommunális hulladék elszállításából fakadó kiadás.

Tapasztalataink szerint az egészségügyi ellátással foglalkozó intézmények kommunális vegyes hulladéka is igen nagy mértékben tartalmaz levegőt, így annak – az erre a célra speciálisan kialakított gépekkel történő – tömörítése jelentős mértékű térfogatcsökkenést eredményez . A térfogatcsökkentésből eredő elszállítási költségcsökkenés – mely havi szinten is komoly összeget jelent – lehetővé teszi az egyébként is igen behatárolt költségkeret felülvizsgálatát, majd a felszabaduló források felhasználását egyéb  – fejlesztésre szoruló – területen.

A képződő hulladékok összetétele, a rendelkezésre álló hulladékgyűjtő edényzet, és helyi igények ismeretében több megoldási alternatívát is javasolhatunk a kívánt eredmény eléréséhez.
Az aktuális 240 vagy 1100 literes edényzetbe történő közvetlen tömörítés mellett, speciális hulladékkezelő berendezéseink segítségével zsákokba is tömöríthető a hulladék, melynek köszönhetően a kellemetlen szag és folyadékhatások kiküszöbölhetőek. Szabványos 240, 1100 literes konténerek esetén Strautmann MT240 és RC1100 hulladékprésinket javasoljuk, míg nagyobb nedvességtartalommal rendelkező hulladékok és speciálisabb edényzet esetén MacFab BagPress és Bergmann RotoPress berendezéseinkkel érhetőek el komoly eredmények.
Számos referenciánk bizonyítja, hogy a jelentős megtakarítások mellett a hulladékudvar rendezettségéből fakadó előnyök, oly mértékűek, hogy mindennapi működésüket már el sem tudják képzelni gépeink nélkül.

Szakértőnk tollából:

Bozsó László

 

Bozsó László
Budapest és Kelet-Magyarországi regionális vezető
Telefon: 06-30/454-0008
Email: bozso.laszlo@malagrow.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre

Ne maradj le híreinkről, ajánlatainkról!

Adatkezelési tájékoztató

Köszönjük, hogy feliratkoztál!