Kis gépben nagy erő- kisbálázók

Igen sok esetben bebizonyosodott, hogy sokszor mennyiségektől függetlenül is érdemes bálázni a hulladékot – kisbálázóval. Partnereink jelentős részénél előfordul, hogy a karton és fólia hulladékok mennyisége térfogat és tömeg ismeretében egy kisbálázógépet szeretne választani a megfelelő kezeléshez. Valóban sok esetben a puszta mennyiségek ismeretében bátran ajánlhatjuk igen megbízható és méltán népszerű BalePress 4, BalePress 4C, Balepress 3, kisbálázógépeinket, de bizonyos szituációkban – mint például a maglódi székhelyű EKK Eagle Industry esetében – előfordul, hogy a kartonok mérete és vastagsága nagyobb préserőt, nagyobb betöltőnyílást igényel.

Kisbálázók nagyobb betöltőnyílással és préserővel

Új kivitelű masszív felépítésű BalePress 6 gépünknek köszönhetően nagyobb betöltőnyíláson könnyebben helyezhetjük a préskamrába a nehezen hajtható és szakítható 5-7 rétegű erős kartonokat, és a rendkívül erős 2,2kW motornak és 6 tonna préserőnek köszönhetően úgy préselhetjük 80-90kg tömegű bálákká, mintha csak papírzacskókat nyomogatnánk össze.
A bála kivétele a gépünkhöz rendszeresített bálakiszedő kiskocsival történik, míg a kész bála lekötése a rendkívül erős speciális keresztszövött bálázószalaggal lesz megoldva.

 

BalePress 10 hulladékbálázónk esetében az említett praktikumok és előnyös tulajdonságok sora tovább bővül! A 10 tonna préserő tovább növeli a félraklap méretű karton és műanyagbálák sűrűségét, így tömegét is. Karton esetén 110-120, míg fólia esetén 130-140 kg-os várható gépünktől. Azonban természetesen ilyen nagy tömegű bálákat már nem lehet bálakiemelő kiskocsival eltávolítani a préskamrából. Az automata láncos bálakidobó rendszer nem csak egyedülálló a kisbálázógépek piacán, hanem lehetővé tesz a masszív sűrű bálák közvetlenül raklapra helyezését, és azok kézi emelővel vagy targoncával történő mozgatását.
BalePress 10 bálázógépünk mindent elsöprő erejének köszönhetően a szokványos karton és fólia hulladékok mellett PET, vegyes műanyag, bélelőfólia, vastag mezőgazdasági fólia, textilhulladékok bálázására is alkalmas.
Partnereink munkatársai nagy megelégedéssel fogadták új termékeink igen domináns bemutatkozását.

Bozsó László

Budapest és Kelet-Magyarországi regionális vezető