Számos esetben bebizonyosodott, hogy a megfelelő bálázógép kiválasztásánál a legkomolyabb súllyal a hulladék mennyiségének és a gép értékének aránya kerül mérlegelésre. Véleményünk szerint korántsem lehet ennyire leegyszerűsíteni a helyzetet. A legpraktikusabb megoldáshoz néha nem árt hosszabb távon gondolkodni. Egy kisbálázó rövid távon megoldást nyújthat 1-2 vagy akár 3 tonna szokványos szelektív hulladék kezelésére, viszont például kartondobozok esetén már érdemes azok méretét is megvizsgálni a könnyű betölthetőség szempontjából. Nagyobb gép nagyobb betöltőnyílást így könnyebb betöltést is jelent. Továbbá érdemes átgondolni, hogy jelenleg is raktárhelyet foglal a hulladék laza tárolása, a bálázógép gyakorlatilag egy tárolóhely is egyben, egy szekrény melyben beépített tömörítés folyik. Így érdemes a gépet a karton vagy fólia hulladék tárolási helyére rakni.

 A raklap méretű bálákat papírkarton esetén jobb áron lehet értékesíteni, és az így kapott nagyobb összeg nagyobb mértékben ellensúlyozza a nagyobb bálázógép bérleti díját. A nagyobb gép kisebb elhasználódást is jelent, vagy ami még fontosabb, még kevesebb munkaidő igényt.

Az ily módon bérelt vagy megvásárolt bálázógép pedig hosszú évekre megoldja a hulladékok akár nagyobb volumenben történő kezelését is.

Szakértőnk tollából:

Bozsó László

 

Bozsó László
Budapest és Kelet-Magyarországi regionális vezető
Telefon: 06-30/454-0008
Email: bozso.laszlo@malagrow.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre

Ne maradj le híreinkről, ajánlatainkról!

Adatkezelési tájékoztató

Köszönjük, hogy feliratkoztál!