Amennyiben egy cég a hulladékát lazán tárolja és így szállíttatja el, akár kevés vagy sok ez a hulladékmennyiség, kiszolgáltatottá válik az adott városban található szolgáltatóknak. Minél kevesebb a hulladék, annál nagyobb esély van rá, hogy lazán nem tudják elszállíttatni, illetve pénzt kell érte fizetni. Pedig mint tudjuk, a hulladék lehet értékes is, ez a megállapítás főleg abban az esetben igaz, ha egyszerre nagyobb mennyiséget, illetve nagyobb tömeget tudunk elszállíttatni.

Még a legkisebb bálázó használatával is olyan mennyiséget tudunk gyűjteni, amivel az eddig ingyen elszállított hulladékot értékessé tehetjük, ráadásul adott mennyiségű hulladék lényegesen kevesebb helyet foglal. Egy másik nagyon fontos előnye a bálázónak az, hogy a hulladékot egyszerűen csak belehelyezzük és egy gomb megnyomásával a gép már végzi a maga dolgát. Rengeteg időt spórolhatunk meg munkatársainknak, akiknek nem kell a papírt lapra hajtogatva behelyezni a konténerbe és nem kell schnitzerrel balesetveszélyes módon összevágni.

A bálázó használata semmivel nem vesz több időt igénybe, mint a konténerbe való behelyezés. A bálák fél raklap méretűek és egymásra rakhatóak, ezért akár nagyon kicsi helyen is könnyedén tárolhatunk 120-150 kg papírt ezzel a megoldással.

Egy korábbi cikkünkben már írtunk egy székesfehérvári cégről, ahol nagyon kevés mennyiségű papírra nagybálázót használnak, mert a tulajdonos kiszámolta, hogy nagyméretű kartonok lapra hajtogatása mennyi időt vett igénybe és ez mennyibe került a cégnek munkabérre átszámolva.

Szakértőnk tollából:

Makai Balázs

Makai Balázs
Nyugat-Magyarországi regionális vezető
Telefon: 06-30/709-7646
Email: makai.balazs@malagrow.hu