Oldal kiválasztása

Joraform forgó komposztálók

Kérjük válasszon az alábbi termékek közül

Joraform JK 125

Kapacitás: 10-15 liter/hét
Térfogat: kb. 125 liter
Súly: 32 kg

Szállítási méretek:
120 x 80 x 23cm, 33 kg

Joraform JK 270

Kapacitás: 25-30 liter/hét
Térfogat: kb. 270 liter
Súly: 43 kg

Szállítási méretek:
120 x 80 x 34 cm, 44 kg

Joraform JK 400

Kapacitás: 58-80 liter/hét
Térfogat: kb. 400 liter
Súly: 76 kg

Szállítási méretek (2 doboz):
A: 120 x 80 x 34cm, 42 kg
B: 120 x 80 x 23cm, 38 kg

Joraform forgó komposztálók

NE A SZEMÉTBE RAKJA AZ ÉLELMISZERT, KÉSZÍTSEN EGÉSZ ÉVBEN KOMPOSZTOT GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN!

A tökéletes komposzt gyakorlatilag nullára csökkenti a kommunális hulladékot a megfelelő szelektív gyűjtés mellett. Szinte mindenfajta ételhulladék komposztálható: a kávézacc, a hús vagy zöldség-gyümölcsfélék, nyers vagy főtt ételhulladékok mind komposztálhatóak a Jora Komposzt kezelőkben.

A berendezés forgatja, melegen tartja és levegőzteti a hulladékot, hogy tökéletes lebontással készterméket kapjunk maximum 2-szer 6 hét alatt. Komposztálás még sosem volt ilyen természetes és egyszerű!

A forgó komposztálók megszabadítják azoktól a gondoktól, amiket eddig a komposztálónak kinevezett kerti ládák, gödrök, halmok, edények jelentettek!

A jó komposzt készítésének 3 titka: levegőzzön, fűtsön és pihenjen! Ezt a 3 feltételt elégíti ki a Joraform komposztálók 3 egyedi tulajdonsága:

1. Kamrái vízszintes tengelyük körül forognak, így folyamatosan az egész hulladék a kamrafalak lyukain keresztül levegőhöz jut, ami biztosítja az aerob bomlás feltételeit, megakadályozza az anaerób bomlást, a rossz szagokat és a rothadó élelmiszer hulladék kialakulását. Egészséges baktériumflóra alakul ki!

2. Kamrái belülről mindenhol szigeteltek kb. 5 cm vastag EPE (expandált polietilén) habbal. Ez biztosítja az ideális 60-70 C fokos belső bomlási hőmérséklet állandó megtartását.

3. A 2 kamra lehetővé teszi, hogy az egyik kamra 4-6 hetes használata után áttérjünk a másik kamra használatára. Annak 4-6 hetes feltöltése alatt a másik kamra komposztja pihen, érlelődik, beérik! Kiürítés után kezdhetjük újból a feltöltést!

2 kamra dupla fallal

Könnyű kezelhetőség

Rágcsálóbiztos kialakítás

Negyed évszázad elteltével a svéd gyártmányú Jora forgó komposztálók még mindig verhetetlenek sebesség és hatékonyság szempontjából. Büszkék vagyunk arra, hogy a konyhai maradékok komposztálásának legegyszerűbb, leggyorsabb, leghatékonyabb és legkényelmesebb eszközét kínáljuk Önnek.

Joraform forgó komposztálók

Kérjük válasszon az alábbi termékek közül

Joraform JK 125

Kapacitás: 10-15 liter/hét
Térfogat: kb. 125 liter
Súly: 32 kg

Szállítási méretek:
120 x 80 x 23cm, 33 kg

Joraform JK 270

Kapacitás: 25-30 liter/hét
Térfogat: kb. 270 liter
Súly: 43 kg

Szállítási méretek:
120 x 80 x 34 cm, 44 kg

Joraform JK 400

Kapacitás: 58-80 liter/hét
Térfogat: kb. 400 liter
Súly: 76 kg

Szállítási méretek (2 doboz):
A: 120 x 80 x 34cm, 42 kg
B: 120 x 80 x 23cm, 38 kg

Gyakori kérdések

 

Mit komposztálhatok?

Ahogy az étkezésnél, úgy a komposztálás során is fontos a változatosság! A kész komposzt minősége akkor lesz a legideálisabb, ha különböző ételhulladákokat használ fel a komposztálás során.

Alkalmas komposztálásra

Nem alkalmas komposztálásra

Élelmiszer maradékok (nyers, főtt, sült és füstölt) Cigarettacsikkek, hamu, tubák és dohány
Hús – kisebb csontok Rágógumi
Hal Konzervek, fóliák és más fémek
Tenger gyümölcsei / Kagylófélék Gumi tárgyak
Zöldségek Macskaalom, illetve macska- kutyaürülék
Tojás, tojáshéj Porzsákok

Burgonya

Gyümölcsök

Bármiféle boríték, újság vagy egyéb erősen nyomtatott anyagok
Kenyerek, süteményfélék Tej- vagy gyümölcslédobozok
Kávézacc és filterek Ragasztószalagok
Teafilterek és tea levelek Színes vagy impregnált fák
Háztartási papír és szalvéta (színtelen) Zsákok
Faforgács (házi állatoktól) Hamu, kréta, föld
Virághulladék vázákból, cserepekből Folyadékok – tej, leves stb.

 

Hogyan válasszunk a különböző méretű forgó komposztálók között?

Gondolja át és tesztelje le, hogy mennyi élelmiszer hulladéka gyűlik össze egy hét alatt, és hasonlítsa a megadott kapacitás adatokhoz. Ne számítsa bele a leves vagy folyadék anyagokat!

Vegye figyelembe a rendelkezésre álló helyet is, illetve nézze meg a termékek működési videóban kb. a 3. perctől a 125 és 270 literes változatok bemutatását is.

Hogyan használjam a komposztálót?

Két egyszerű lépés az egész!

  1. Helyezzen bio- vagy ételhulladákot az első üres kamrába. (Egy időben mindig csak egy kamrával dolgozzon.)
  2. Csukja be az ajtót és forgassa meg a kamrákat egyszer vagy kétszer.

Megjegyzés:

Az első rekesz töltése kb. 6-8 hétig történik. Amikor az anyag eléri a középső tengelyt, akkor elkezdheti megtölteni a második rekeszt. Miután lezárta az első kamrát a hőmérséklet tovább emelkedik kb. 60 Celsius-fokra. (Hűvös időben a komposzt párolgása jól látható) A rekesz tartalmának komposztálása befejeződik, mire megtölti a második rekeszt.

Ne rakjon egyszerre nagyobb mennyiségű hulladékot a komposztálóba. Ügyeljen a rendszeres, akár napi szintű töltésre.

Fontos, hogy ne töltse túl a komposztálót, mert az a nem megfelelő levegőztetést eredményezné. Továbbá, így nagyobb az esélye az esetlegesen bekövetkezendő sérüléseknek a készülékben.

Mire figyeljek a komposztálás során?

  1. Ne hagyja, hogy a hulladék túl nedves legyen a komposztálóban. A komposztálóhoz hozzáadott hulladékokat érdemes előre leszűrni.
  2. Ne öntsön tejet, levest vagy szószokat a komposztálóba, mivel az ilyen anyagokat nehéz fűrészporral egyensúlyba hozni.
  3. Ne adjon a komposzthoz hamut, krétát vagy földet. Ezek lassítják a lebontási folyamatot.
  4. Ne hagyja, hogy a hulladék túl száraz legyen. Fűrészpor vagy fapellet hozzáadásakor ügyeljen arra, hogy ne adjon hozzá egyszerre túl sokat. Az akadályozná a lebontási folyamatot és csomók jelennének meg a komposztban.

Ha mégis csomók jelennének meg a tartalomban, azokat el kell keverni. Erre alkalmas lehet például egy kisebb kertészeti szerszám.

Nedvesség szükséges a hulladékot lebontó mikroorganizmusok táplálásához. Idővel mindenki megtanulja felismerni a helyes állagot – a hulladéknak nedvesnek, de nem túl ázottnak és nem túl száraznak kell lennie!

Szükséges összeaprítani az ételhulladákot a komposztálás előtt?

A legjobb eredmény elérése érdekében az összes hulladékot apróra kell aprítani, mielőtt a komposztálóba helyeznék. Ez nagymértékben csökkenti a hulladék lebontási idejét.

Milyen arányban van szükség fapelletre?

A nedvesség felszívása érdekében a hulladékba fapelletet vagy fűrészport szükséges adagolni 1:10 arányban. (fapellet: hulladék) Tehát, tíz hulladékrészhez egyrészes fűrészport vagy fapelletet kell hozzáadni.

Fapelleten vagy a fűrészporon kívül használhatok mást a komposzt kiegyenlítésére?

A kókuszrost szintén jól működik, továbbá apróra vágott, száraz szalma is használható.

Milyen egyéb eszközökre lesz szükségem komposztálás során?

Érdemes fedeles vödröt tartani a komposztáló mellett, amely alkalmas száraz fűrészpor vagy fapellet tartására.

Az esetleges csomók elkeverésében segítségükre lehet továbbá egy háromujjas kerti gereblye kisebb, például 25 cm-es nyéllel.

Milyen felületen érdemes elhelyezni a Joraform kézi komposztálót?

A lábakat deszkára, födémekre vagy betonpadlóra kell helyezni, különben, ha megtelik, akkor a puha talajba süllyedhet.

Mi a helyzet a kerti hulladékkal? Betehetem ezt a komposztálóba?

A kerti hulladékot és minden olyan növényzetet, amely nem kemény, mint a fák ágai, könnyen komposztálni lehet. A keményebb fáknak nem lesz elég ideje a komposztálóban lebomlani, még akkor sem, ha előaprítjuk őket. Ezért nem javasoljuk, hogy a komposztálóba fát vagy fadarabot helyezzen el.

Keletkezik folyadék a komposztálás során?

Igen, elkerülhetetlen, hogy a komposztáló némi folyadékot termeljen. A fapelletek vagy a fűrészpor szabályozza a keverék nedvességét. Létfontosságú azonban leszűrni az összes konyhai hulladékot a felesleges folyadékmennyiségtől mielőtt betöltené azt a komposztáló kamrájába.

Melyik méret megfelelő számomra?

Gondolja át és tesztelje le, hogy mennyi élelmiszer hulladéka gyűlik össze egy hét alatt, és hasonlítsa a megadott kapacitás adatokhoz. Ne számítsa bele a leves vagy folyadék anyagokat! Vegye figyelembe a rendelkezésre álló helyet is, illetve nézze meg a termékek működési videóban kb. a 3. perctől a 125 és 270 literes változatok bemutatását is.

A tökéletes komposzt gyakorlatilag nullára csökkenti a kommunális hulladékot a megfelelő szelektív gyűjtés mellett. Szinte mindenfajta ételhulladék komposztálható a kávézacc, a hús vagy zöldség-gyümölcsfélék, nyers vagy főtt ételhulladékok mind komposztálhatóak a Jora Komposzt kezelőkben. A berendezés forgatja, fűti és levegőzteti a hulladékot, hogy tökéletes lebontással készterméket kapjunk 2-szer 6 hét alatt. Komposztálás még sosem volt ilyen természetes és egyszerű!

Ajánlatkérés. Kérje személyre szabott ajánlatunkat!

Elérhetőségeink:
Kattints ide

Cím:
5000 Szolnok, Újszászi út 38.