Oldal kiválasztása

Italgyártás FOLYTÁN összegyűlt hulladék? – Mi megoldjuk!

Az italgyártás során a minőségi előírásoknak megfelelően sűrűn előfordul, hogy az alul- vagy túltöltési okok miatt egyes italosdobozok kereskedelmi forgalomba nem hozhatók. Ebben az esetben az italgyártók felelnek az említett PET palackok vagy aludobozok selejtezéséről. Ez a gyártók számára igen költséges és időigényes folyamat, mert a megfelelő technológia hiányában, a legtöbb esetben csak manuális módszerek állnak rendelkezésükre.
Ezen problémát felismerve, a Malagrow Waste-nél számos megoldással tudjuk segíteni az italgyártó ügyfeleink igényeit.

Hasonlítsunk most össze néhányat!

Strautmann LiquiDrainer

strautmann

A LiquiDrainert kifejezetten a fent említett problémára fejlesztették ki, mely üres és teli PET palackok, alumínium dobozok és Tetra Pak ürítésére és préselésére kínál hatékony megoldást. Kialakításának köszönhetően 100%-os hatékonysággal ürít és közel 90%-os tömörítésre képes. Betöltőnyílásának köszönhetően elég csak bedobálni az üríteni kívánt palackokat és a gép teszi a dolgát.

Működése során a nagy mennyiségben betöltött, folyadékkal teli anyagokat egy tüskés rotor átlyukasztja és lapítja. Így a bennük található folyadék kiürül, melynek elvezetése könnyedén megoldható akár a helyi csatornahálózathoz is. Az üres palackokat pedig a gép automatikusan tovább szállítja. Igény esetén a folyamat végén ezek bálázása mehet végbe akár egy Strautmann BaleTrainer segítségével amint azt a lenti linken található videón is látjuk.

A LiquiDrainer nagyobb üzemeknek tökéletes választás lehet, hiszen kialakítása lehetővé teszi a folyamatos betöltést, valamint ürítést egyaránt.

BCB 2003

A LiquiDrainerrel ellentétben a BCB2003 már egy bálázógép. Ami az első olyan kombinált bálázó, mely egyesíti a folyadékürítés és az üres palack bálázásának folyamatát. A manuálisan történő ürítés és bálázás minden esetben időigényes és magas költségekkel jár. Az összehasonlíthatóság kedvéért a BCB2003 7-szer gyorsabb megoldást nyújt, mint a kézi kiürítés és bálázás.

Segítségével körülbelül 2 000 db PET palack vagy 4 000 db alumínium doboz tömöríthető egy bálába. A bálázó alján egy 200 Literes tartály van rögzítve, a TEFC (Teljesen zárt ventilátorhűtésű) motor lehetővé teszi a gép teljes egészének vízzel történő tisztítását.

Használata során nincs szükség az anyagok előkezelésére, a különleges „Cápa fog” rendszer a folyadék 100%-os eltávolítását teszi lehetővé.

A BCB 2003 bálázógép vitathatatlanul egy piacvezető megoldás az italgyártók körében. Ajánljuk közepes és nagy mennyiségű hulladék esetén. Azonban, tökéletes megoldást nyújthat az alábbi ágazatok hulladékkezelésére is: Palackozó üzemek, visszaváltó központok, tejfeldolgozók, élelmiszer-hulladékfeldolgozók, fémhulladék telepek, kávézók, büfék.

MMM 40 PET

MMM waste solutions logo2 2

Az MMM 40 PET szintén egy bálázó, azonban a BCB-hez képest kialakításában inkább a zárt PET palackok kilyukasztására és azok tömörítésére helyezték a hangsúlyt. Egyik nagy előnye tehát, hogy perforálja a palackokat, ezáltal akár kupakostól is a bálázógépbe dobhatóak. A BCB-vel illetve a LiquiDrainerrel ellentétben a gép itt az üres, azonban zárt palackok tömörítésére és bálázására szolgál. Azonban, az egyedi palack lyukasztó mechanikának köszönhetően az esetlegesen palackokban maradt folyadék ürítése is gördülékenyen történik a bálázást megelőzőlen. Az így keletkezett folyadék gyűjtéséről majd elvezetéséről egy 30 Literes csappal ellátott gyűjtőtartály gondoskodik.

Használata kényelmes, amit a fentről történő betöltés biztosít. A bálázó a nagy tömörítési hatékonyágát elsősorban a görgős présfej megvezetésének köszönheti. A vele való munka jelentős időmegtakarítással is jár, amit leginkább a gép kialakítása, az az a két kamra, valamint a már említett felülről történő betöltés támogat. A bálázó kapacitása nagyjából 700 db 1 Literes PET palack/bála.

Bálázó méretek: Magasság: 2,342 m; Szélesség: 2,050 m; Mélység: 0,851 m; Súly: 562 kg

Ajánljuk olyan cégek számára, ahol közepes mennyiségű palackok ürítése, szállítása történik.

Többféle megoldás van tehát az italgyártásban keletkező hulladékok kezelésére. Mindegyik megoldásnak megvan a maga előnye. Ahhoz pedig, hogy a lehető leghatékonyabb módszert találjuk meg, kérjük keresse fel a Malagrow Waste szaktanácsadói egyikét!

Addig is segítségükre lehet az alábbi táblázat:

Amennyiben felkeltettük érdeklődését keresse bizalommal értékesítő kollégánkat, Bozsó Lászlót!

Bozsó László Budapest és Kelet-Magyarországi regionális vezető

Email: bozso.laszlo@malagrow.hu
Telefon:

Bozsó László kollégánk bemutatkozó interjúját itt olvashatja