Oldal kiválasztása

Strautmann Styropress

Strautmann Styropress – Polisztrirol brikettáló

A Styropress akár 97%-os térfogatcsökkentéssel tömöríti EPS hulladékát, és így több helyet biztosít a raktárban, valamint a szállítási költséget is jelentősen csökkenti. A kis felületre koncentrálódó 25tonna hidraulikus préserejének köszönhetően, a géppel akár 700 kg/m3 sűrűségű briketteket állíthat elő, ami egyetlen más pl. csigás tömörítő préssel sem lehetséges.  A Styropress az anyag külön olvasztása nélkül működik, és a nap 24 órájában a hét minden napján üzemeltethető. Az automatizált kivitel miatt kezelőszemélyzet nélküli működést biztosít. A gép kis helyigényű, mindösszesen 7m2 helyet foglal el, és maximális zajterhelése 78 DB, ezért közvetlenül a hulladék keletkezési helyéhez telepíthető.

A Gép használatából eredendő előnyök:  

  • nincs szükség kezelőszemélyzetre
  • nagy tömörségű brikettek a gazdaságos szállításért
  • az aprítás és brikettálás egy géppel történik, de le is választható
  • a legnagyobb brikettsűrűség, ami az anyag külön olvasztása nélkül érhető el
  • 0-24 –ben üzemeltethető
  • kis helyigény
  • nagy méretű és mennyiségű EPS hulladék tölthető be a nagy betöltőnyílásnak köszönhetően
  • minden EPS anyag tömöríthető, melynek buborékgázos szerkezete van

 

Hatékony hulladékkezelés és újrahasznosítás brikettekkel polisztirolból

A hungarocell újrahasznosítható, bár tárolása sok helyet követel. Mivel többnyire levegőből áll, így a szállítása viszonylag költséges.  Más újrahasznosítható anyagokkal, például papírral vagy kartonpapírral ellentétben, melyek összehajtva helytakarékosan egymásra rakhatóak, az expandált polisztirol térfogata csak minimálisan csökkenthető kézi erővel. Ha egy igazán hatékony megoldást keres a felhalmozódott hungarocell tömörítésére, akkora a Styropress az ön gépe.

 Összehasonlításképpen: Még ameddig a tömörítés nélküli polisztirollal kb.800 kg megtölti egy 24 tonnás kamion rakterét, addig a préselés eredményeként kapott brikettel, a szállítóeszköz teljes kapacitását kihasználhatjuk. A polisztirol darálása sem jelent térfogatcsökkenést, vagy csak 20-30%-ban. 

A Styropress 120X250 cm betöltőnyílással, darálóasztallal rendelkezik, ami elég nagy ahhoz, hogy a betöltendő anyagot kényelmesen adagoljuk, onnan pedig közvetlenül a 6 tengelyes aprítóba érkezik, ami darálék méretűre aprítja. Ez a különlegessége a Styropress készüléknek, hogy egy gép végzi az elődarálást és a brikettálást. A darált anyag, egy köztes tartályba (puffertartály) érkezik, majd innen jut el a préskamrába, ahol a polisztirol brikettálódik. A Styropress teljesen új préselési technológiájának köszönhetően az anyag külön történő olvasztása nélkül készülnek el a brikettek.

A kész brikettek végül egy variálható kivezető csatornán keresztül érkeznek a tetszőleges gyűjtőbe (Big-Bag zsák) vagy kézi erővel raklapra helyezhetőek.

Igény esetén a köztes tárolótartály bővíthető 7m3 es méretig, mely egy keverőcsigát is tartalmaz.

A nagyobb köztes tartály előnye, hogy a műszak végén a daráló nagyobb kapacitását kihasználva (kb. 100kg/óra) a puffertartályt feltöltjük, majd onnan automatán beavatkozás nélkül a préselés még 3-4 óráig zavartalanul folyhat. A gép napi kapacitása így elérheti a 800kg/nap mennyiséget.

 

Kapcsolódó dokumentumok:

bp3 m

 

Ajánlatkérés. Kérje személyre szabott ajánlatunkat!

Ingyenes géppróba?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

A próba tartalmazhatja a gép bérleti idejét, leszállítást, beüzemelését, oktatását, hogy Ön csak a préselés hatékonyságára és a hulladékprés eredményeire figyeljen.

Akár több bálázógép egyidejű próbája is lehetséges. Kollégáinkkal minden esetben egyeztessen a kihelyezés körülményeiről.

 

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Kapcsolódó cikkeink

Leteszteltük a Strautmann BaleTainert!

Leteszteltük a Strautmann BaleTainert!

Telephelyünkön a Strautmann BaleTainer Stand Alone, azaz egyszintes betöltésű változatát teszteltük egy meglévő partnerünk kérésére. Az anyag nem mondhatni hétköznapinak, a vertikális bálázógépek közül is csak a legnagyobb teljesítményű gépeinkkel lenne kezelhető,...

Elérhetőségeink:
Kattints ide

Cím:
5000 Szolnok, Újszászi út 38.