Hulladékkezelés területén is mindig lehet jobb!

Egy alumíniumból készült termékek gyártásával foglalkozó ceglédi partnerünk korábban egy Strautmann BalePress 28-as bálázógépet vásárolt. A bálázónak köszönhetően az általuk termelt havi 2 tonna kartonhulladékot ipari méretű bálák formájában értékesítik hulladék feldolgozóknak, és mivel az így beállt rendszer jól működik, a hulladékkezelés további fejlesztése mellett döntöttek.

Az üzemcsarnokban képződő csomagolási és gyártási hulladékokat közvetlenül a képződés helyén szerették volna bálázni. A legkézenfekvőbb megoldást 2 db Strautmann MK700 bálázó beszerzése jelentette, ugyanis ezek könnyen kezelhetők és párhuzamosan több hulladék is tömöríthető segítségükkel.

Az MK 700-as bálázó a kétkamrás gépek családjának kisebbik tagja, azonban számos lehetőséget biztosít a modern hulladékkezelésben. A bálázó könnyedén elbír erősebb kartonok, visszatáguló rugalmasabb anyagok kezelésével is, hiszen igény szerint igényelhető nagyobb, 2,2kW teljesítményű motorral. Ebben az esetben a gép 60 kN préserővel tömörít.

Bálázógépünk igény esetén plusz kamrákkal is bővíthető, így akár 3-4 féle hulladék egy géppel történő bálázására is lehetőségünk nyílik.

Az MK 700 használatával a helytakarékosságot biztosító bálázás mellett több típusú hulladék egyidejű kezelését és tárolását is megoldhatjuk.

A mozgatható présfejnek köszönhetően könnyedén válthatunk az aktív és passzív kamrák között. A Time-Control rendszer biztosítja, hogy a préselt anyag folyamatosan nagy préserőnek legyen kitéve, így érve el a lehető legnagyobb bálasűrűséget!

A ceglédi vállalat esetében 2 db MK 700 bálázógéppel a hulladékkezelés gördülékenyen folytatódhat az eredmény pedig a gazdaságosság mellett a munkaidő hatékonyságban is megmutatkozik.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését keresse bizalommal értékesítő kollégánkat, Bozsó Lászlót!

Bozsó László Budapest és Kelet-Magyarországi regionális vezető

Email: bozso.laszlo@malagrow.hu
Telefon:

Bozsó László kollégánk bemutatkozó interjúját itt olvashatja