Oldal kiválasztása

Nem boszorkányság!

Mindennek megvan a helye:

 • műanyag és fólia
 • PET
 • papír
 • kommunális hulladék
 • fém
 • egyéb hulladékok pl.: polisztirol, szivacs, fa

A hulladékkezelés egy nagyon tág fogalmkör. Az alapok mindenképpen ott kezdődenek, amikor egy cég eljut arra a szintre, hogy a különböző hulladékait külön gyűjti. A gyűjtéshez számos segítséget lehet igénybevenni, melyek megkönnyítik a munkát és időt spórolnak, nem utolsó sorban esztétikusak. Ilyen segítség például a Knapzak ® , mellyel a fóliahulladék könnyen, gyorsan és helytakarékosan tárolható a keletkezési hely közvetlen közelében. A rendszer nagy előnye, hogy egy hagyományos zsákhoz képest vagy egy BigBag-hez képest, kétszer annyi fólia befogadására alkalmas a perforált felület miatt.

A gyűjtőzsákok továbbá átlátszóak, így könnyen észerevehető, hogy milyen hulladékot gyűjtünk benne.

Ez a rendszer csak egy a sok lehetőség közül, melynek használatával jelentősen esztétikusabbá és hatékonyabbá tehetjük a munkahelyi hulladékkezelésünket.

A PET palackok gyűjtése sok vállalatnál vagy kisebb cégnél, esetleg edzőteremben, szállodában okoz gondot. Természetesen erre is van megoldás, mégpedig a

PETMAN® (nem összekeverendő a gyermekek és képregény rajongók körében népszerű BATMANNEL ???? ).

Bár úgy menti meg használóját a rossz helyre dobott üres PET palackoktól, mint szuperhősünk Gothamet a bűnözőktől. Viccet félretéve a PETMAN® nem csak az esztétikus gyüjtést és tárolást segíti elő, de remek reklámfelület, hiszen 173 cm magasságával igencsak feltűnő és színes egyéniség. (Szó szerint, hiszen elérhető zöld ,sárga, piros, ezüst…. színekben.)

A fent említett remek tárolóegység testvére a CANMAN®

A CANMAN® alumínium üdítősdobozoknak nyújt ideiglenes szálláshelyet.

 

Szinte minden ágazatban keletkezik papírhulladék. A papírhulladék kezelésére számos megoldás létezik. Az eredmény szinte mindig ugynaz, de a megoldás többféle is lehet. A megfelelő és a lehető legjobb megfejtés leírására nincs lehetőség, mert a sok éves tapasztalat azt mutatja, hogy a helyes megoldás kiválasztásához egy szakértőnek minden esetben meg kell vizsgálnia a helyszínt, a hulladékot és az egyéb lehetőségeket, adottságokat. Általánosságban azt javasolhatom, hogy óvakodjunk az olyan cégektől, akik arra sem veszik a fáradtságot, hogy tanácsadás előtt megtekintsék a helyszínt és ráadásul vaktában küldenek árajánlatot.

A megfelelő gép kiválasztásához mindenképpen hívjon szakértőt.

A képen látható gép egy Strautmann Autoloadbaler, mely egy félautomata és egy nagybálázó keveréke. Ez a bálázó egyedülálló a piacon.

A továbbiakban megpróbálom csoportokra osztani a bálázókat és röviden ismertetni őket.

Kisbálázók

A Strautmann kisbálázók típusait az alábbi szempontok szerint érdemes összefoglalni:

1. Gépváz méret szerint (ami meghatározza a bálaméretet, betöltő ajtó méretet)
 • kisgépváz: 70 cm ajtószéleséggel, 45 cm ajtómagassággal, alacsony betöltési magassággal, kisebb gépmagassággal (kb. 2m): BP3, BP3CD, BP4 Compact, BP4 CD
 • közepes méretű gépváz : 70cm ajtószél, 50cm magasság, magasabb betöltési magasság , nagyobb gépmagasság (kb. 230cm): BP4
 • nagyobb gépváz: 80 cm ajtószélesség, 50 cm ajtómagasság: BP6, BP10
2. Motor választék szerint
 • 0,75kW motor/220V: BP3, BP3CD
 • 1,5kW motor 220V/1fázis: BP4 Compact , BP4,BP4CD
 • 2,2kW motor 400V/3 fázis: BP6, BP10
3. Tömörítőerő szerint
 • 2,8 tonna: BP3, BP3CD
 • 4 tonna: BP4 Compact, BP4, BP4CD
 • 6 tonna: BP6
 • 10 tonna: BP10
4.  Bálakötözés módja szerint
 • Gyorsított kötözés ami során a nyomás alatt tartott hulladékon húzzuk át a szalagot, így kompaktabb, egységesebb bála keletkezik és a kötözés gyorsabb és könnyebb. A Strautmann gépeken már több mint 15 éve ezt ajánljuk elsősorban.
 • zártajtós kötözés (CD), ami kisebb beruházásigényű megoldás, mivel nincs 2 kezes préslapmozgatás, de ezáltal tovább tart a bála lekötözése és egyes anyagoknál a bála sem lesz annyira egységes és kompakt
5. Préslap megvezetés szerint
 • egyszeres préslap megvezetés : a préslapot a gépvázhoz a munkahengeren kívül egy acélprofil vezeti és adja annak oldalstabilitását: BP3, BP3CD, BP4, BP4CD, BP4 Compact

kétszeres préslap megvezetés: a préslapot a gépvázhoz 2 acélprofil (a préslap 2 ellentétes szélén) vezeti meg és adja stabilitását: BP6, BP10

6. Bálaméret szerint
 • 50*70*50cm bálaméret BP3 CD, BP, BP4 Compact, BP4, BP4CD
 • 80*70*60cm bálaméret BP6, BP10

Automata és félautomata gépek

 • ALB, Baletainer
 • CK sorozatú félautomata gépek

Az ALB egy automata betöltésű, de manuális kötözésű gép! Képes papírgyárba közvetlenül szállítható bálák készítésére. Alkalmas olyan cégek vagy raktárak papírhulladékának kezelésére, ahol több helyen keletkezik hulladék, így a begyűjtés egyszerűvé válik, hiszen több kocsit is alkalmazhatunk, amelyekkel a papírt összegyűjtjük. A papírhulladékot nem kell többször átrakodnunk különböző tárolókba, elég, ha a gyári Strautmann gyűjtőkocsiba gyűjtjük, a gép kiszedi helyettünk. Az automata és félautomata gépek nagy előnye, hogy rengeteg időt és munkaerőt lehet velük spórolni, ami manapság kiváltképp fontos lehet bármely szegmensben tevékenykedő cég számára.

A Strautmann Baletainer® egy olyan automata gép, mely a préskonténerek kiváltására hivatott. A Baletainer® előnyei egy préskonténerrel szemben, hogy az általa feldolgozott papírhulladékból (bála) 24 tonnát lehet egy kamionra felrakni. A préskonténerben ezzel szemben 3-4 tonna hulladékot lehet egyszerre elszállítani. A Baletainer® ráadásul kisebb helyet foglal a legtöbb préskonténernél és akár beltérben is elhelyezhető, sőt mi több a vevő igényei szerint alakítható a betöltés és az elhelyezés is.

Bármely cég, aki rendelkezik hulladékkal nem engedheti meg magának, hogy ne mérlegelje legalább egy bálázógép beszerzését. Érdemes egy szakértő tanácsát kérni ezügyben. Magyarország egyik vezető szakértő cége e témában a Malagrow Kft. , akik szükség esetén a gépek beszerzésében is segítenek.

Cikksorozatunk következő részében a speciális hulladékkezelő gépek kapják a főszerepet!

gépváz

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ne maradj le híreinkről, ajánlatainkról!

Adatkezelési tájékoztató

Köszönjük, hogy feliratkozott!

Share This