Szállodai hulladékkezelés

A szállodai hulladékkezelés eredményes módjára pozitív példaként lehet megemlíteni a horvátországi Milenij Hoteli Opatija szálloda által alkalmazott megoldást. A vendéglátó tevékenység során nagymértékben felhalmozódó többféle hulladéktípusra különböző hulladékbálázó gépeket használnak a nagyobb hatékonyság elérése érdekében. Vegyes kommunális hulladék mellett karton, papír, műanyag és konzerv hulladék tömörítésére is szükség volt, mert egyre nagyobb helyet igényelt ezek tárolása, a vendégforgalomtól való megfelelő elzárása.

MT-240 szemétprés

A Malagrow Kft. által forgalmazott gépek közül beüzemelésre került a szállodában egy MT 240 szemétprés, melynek segítségével az eddig használt 14 db 240 literes kukák számát le tudták csökkenteni a felére, szezonon kívül pedig elegendő csak 4 db kukát használniuk.

RC 1100 konténerprés

Az RC 1100 konténerprés használatával szintén kiemelkedő eredményeket értek el: 8 db 1100 literes konténerbe gyűjtötték előtte a kommunális hulladékot, majd a présgép alkalmazása után már elég volt csak 2 db konténert használniuk, szezonon kívül pedig 1 db is elegendő.

A BalePress 3 egykamrás bálázógép alkalmazásával pedig a kartonpapír, műanyag és alumínium konzervek mellett műanyag rekeszeket és faládákat is tudnak bálázni. Ezáltal a napi hulladékszállítás helyett elég csak havonta két alkalommal igényelniük a bálázott hulladékok elvitelét.

Hulladékprések

Válasszon kommunális hulladékpréseink közül!

A hulladékszállítás számának ritkulásával – a költségek jelentős csökkenése mellett – zavartalanabbá vált a vendégforgalom a szálloda területén, mely még komfortosabbá és biztonságosabbá tette a parkolást és a közlekedést.

Szakértőnk tollából:

Boris Laslo

Boris Laslo

Külkereskedelmi értékesítő (Szlovénia, Horvátország)