Gazdaságos Gazdaboltok – a hulladékkezelés egyre fontosabb téma a mezőgazdaságban

2020.04.07 | Egykamrás STRAUTMANN kisbálázógépek, Hírek

Évről évre tapasztaljuk, hogy a hulladékkezelés egyre fontosabb téma a mezőgazdaságban. Egyre növekvő számú partnerünk esetében bebizonyosodik, hogy a karton és fóliahulladékok kis mennyiségben történő képződése is igen komoly kellemetlenséget tud okozni amennyiben az ömlesztve van gyűjtve és tárolva.

Cégünk mezőgazdasági részlege a Malagrow Agro régi megbízható partnereinek körében sincs ez másképp. Partnereink jelentős részét képező gazdaboltok napi működése során is jellemzően kisebb tömegű, ám nagy térfogatú, így sok helyet igénylő karton – és fóliahulladék keletkezik.

A Szabadszálláson működő gazdaboltot üzemeltető Kunsági Gazdaker Bt. esetében a napi szintű kereskedelmi tevékenység szintén folyamatos hulladékképződést eredményez. A havi 200 – 300 kg csomagolóanyag hulladék szelektív gyűjtése eddig is mintaszerűen működött, azonban a vezetőség úgy döntött, hogy e hulladékok tárolását helytakarékosabban, elszállítását pedig gazdaságosabban kell megoldani a jövőben. A tökéletes és hosszú távú megoldást,  ez esetben is a Malagrow Waste által kínált Strautmann BalePress 4 Compact bálázógépünk jelentette.

Kis helyigényének és mégis nagy préserejének köszönhetően 60 kg tömegű félraklap méretű bálákba tömöríti a karton hulladékot. Ezeket a kész bála elkészülésének pillanatáig tárolja, így az ideiglenes gyűjtőalkalmatosságokra sincs többé szükség.

Gépünkkel a gyors présciklusnak és nyitott ajtós bálakötözésnek köszönhetően rendkívül gyorsan állíthatóak elő maximálisan kompakt, könnyen tárolható téglatest alakú bálák. Ismét bebizonyosodott, hogy kis mennyiségű hulladék esetén sem mellékes a bálatömeg. A 25-30 kg tömegű bálák előállítása más kötözési mód mellet sokkal több munkaidőt igényel. Eredményként említhetjük, hogy a raktárban jelentős mennyiségű hasznos hely szabadult fel, mely akár nagyobb mennyiségű áru tárolására is felhasználható.

Reményeink szerint további számos sikertörténetről számolhatunk be mezőgazdasági kereskedelmi tevékenységet végző partnereink köréből a 2020-as év folyamán!

a Malagrow Kft. Hulladékprés üzletágának csapata

Kérdése van?! Segítünk! Keresse a Malagrow Kft. munkatársait bizalommal!

Bozsó László Budapest és Kelet-Magyarországi regionális vezető Email: bozso.laszlo@malagrow.hu
Telefon:

Bozsó László kollégánk bemutatkozó interjúját itt olvashatja

Makai Balázs Nyugat-Magyarországi regionális vezető
Email: makai.balazs@malagrow.hu
Telefon:

Makai Balázs kollégánk bemutatkozó interjúját itt olvashatja

Boris Laslo külkereskedelmi értékesítő (Szlovénia, Horvátország)
Email: boris.laslo@malagrow.hu
Telefon:

Kövess minket Facebookon!