Fólia és műanyagok – a hulladékvilág celebjei

A fólia és egyéb műanyagok a hulladékvilág celebjei. Régen jól lehetett velük keresni, de ma már főleg a sajtóban lehet hallani róluk és valódi értékük nincs. Az elértéktelenedés oka az, hogy az eddigi felvevőpiacok már telítődtek és egyáltalán nem, vagy csak kis mennyiségben veszik át. Amellett, hogy anyagilag nem éri meg kis mennyiségben foglalkozni vele, a fóliának rengeteg rossz tulajdonsága is van. Ezen rossz tulajdonságok miatt lehet kizárólag speciális gépekkel gazdaságosan kezelni ezt a fajta hulladékot.

 

Speciális gép alatt jelen esetben a Strautmann, kimondottan papír és fólia bálázásra fejlesztett gépeit értem. Vegyük sorra, hogy akinek fólia hulladéka van, annak milyen nehézségekkel kell megküzdenie, amennyiben nem bálázógépet használ.

visszatágulás: a kézzel összenyomot, esetleg préskonténerben vagy zsákban tárolt fólia a nyomás megszűnése után visszatágul, kitölti a rendelkezésére álló teret.

eredményesség: ha nem bálázógépet használunk, rengeteg időt kell a fólia kezelésével eltölteni, mégsem érünk el túl jó eredményt.

aránytalanul sok ráfordított idő: ha a raktáron vagy a gyártósoron belül mozgatni kell a fóliát, túl sok időt emészt fel, hiszen több köbméternyi anyag tömege alig haladja meg a pár kilogrammot, így a ráfordított munkaidő aránytalanul sok

Tanácsadóink több mint 10 éves tapasztalat alapján, a fólia kezelésére szinte mindig bálázógépet ajánlanak.

A papírbálák elkészítésekor érdemes figyelembe venni, hogy a papírgyár legalább 300 kg tömegű bálákat vesz át, amik raklap méretűek. Ezek a feltételek a fólia bálára nem vonatkoznak, ezért viszonylag kisebb teljesítményű és kedvezőbb árú gépekkel is hatalmas változást érhetünk el.

 

A papírbáláknál a 300 kg -nál alacsonyabb súlyú bálázott hulladék is többet ér mint a bálázatlan.

Minden esetben egyedi, egyénre szabott ajánlatot adunk ügyfeleinknek, hogy a megtérülés minél gyorsabb legyen.

Nagy általánosságban azért elmondható, hogy a jelenlegi helyzetben, amikor nagyon nehéz munkaerőt találni és azt is jelentős költségek mellett, nem mindegy, hogy az értékes munkaerő mivel tölti a munkaidejét.

Az sem mindegy, hogy elszállítják-e a keletkező hulladékot, illetve ha mégsem, akkor mekkora helyet foglal az értékes raktárterületből. Ezen problémák leküzdésében hatalmas segítséget nyújtanak a Strautmann bálázói. Szinte hihetetlen, de egy közepes méretű bálázóban 400 kg mennyiségű fólia is elfér egy bálában. Ezért a gépek majdhogynem önálló raktárként is üzemelhetnek. Arról nem is beszélve, hogy ezekkel a gépekkel nem csak fóliát, de papírt, PET palackot illetve szivacsos anyagokat is lehet tömöríteni.

Tehát több szempontból is megvizsgálva nagyon úgy tűnik, hogy a fólia hulladékok kezelésére a legalkalmasabb egy Strautmann bálázó. Szinte minden mennyiségre lehet találni cégünk kínálatában megfelelő méretű gépet. A gépek többféle finanszírozási konstrukcióban is elérhetők.

A gyűjtéshez is egyedülálló segítséget tudunk nyújtani a Knapzak fólia „személyében”. A Knapzak fólia az egyéb fólia anyagok gyűjtésére és tárolására kiválóan alkalmas akár bálázzuk a fólia hulladékot akár nem.

Amennyiben az Ön cégénél keletkezik papír, fólia vagy bármilyen hulladék a Malagrow Kft. szakemberei szívesen állnak rendelkezésére a hulladékkezelés optimalizálásában.

gépváz

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ne maradj le híreinkről, ajánlatainkról!

Adatkezelési tájékoztató

Köszönjük, hogy feliratkozott!

Share This