Fólia és műanyag hulladékok

A fóliák és egyéb műanyagok általában erősen visszatáguló anyagok. Ez egyrészt nehezebbé teszi a tömörítésüket és a gépekre is nagyobb igénybevételt jelentenek. Strautmann bálázógépeink kiváló megoldásokat nyújtanak fóliák és műanyagok bálázására.

A Strautmann bálázógépek mindegyike speciális felszereltséggel és kialakításokkal is kérhető a könnyedebb bálázás és a hosszabb gépi élettartam érdekében. Ilyenek opció például a csökkentett préserő vagy a megerősített váz, illetve a szabályozható présciklus. Ezeket használva a bála tömörsége és a gép használata az évek folyamán nem változik.

Az iparban és kereskedelemben keletkező műanyag csomagolások kezelése több okból is szükséges:

  • Nagy belső mozgatási költséget és felesleges munkaerőigényt jelent.
  • Elszállítási költsége nagy távolságokba kezeletlenül rendkívül költséges.

A PE fólia valamint egyéb lágy és kemény műanyagok a műanyagipar sokszínűsége miatt általában mindig újrahasznosíthatóak, bár összetettségük és adalékanyagaik csökkentik felhasználási körüket.
Az iparban (pl. élelmiszeripar) gyakran a műanyagok szennyezettsége jelenti a legnagyobb problémát, így elsősorban ezen szennyezett anyagok kiszűrése, különválogatása az első feladat.
Gyakran a legnagyobb üzemi költséget ezen anyagok kommunális vagy veszélyes hulladékként történő elszállítása jelenti. Az ilyen kommunális hulladékok lerakása lerakókba rendkívül megterhelik környezetünket.

Knapzak fóliagyűjtő rendszer:

A Knapzak fóliagyűjtő rendszer a nagyobb területű gyár és logisztikai csarnokok decentralizált fóliagyűjtésére ad hatékony megoldást. Az acélvázszerű zsáktartókból és zsákokból álló rendszer elsődleges előnye a zsákok perforálása, ami miatt a zsákokban sokkal nagyobb mennyiségű fólia gyűjthető kézzel tömörítve a zsugor, sztreccs és egyéb csomagolási vagy technológiai fóliákat.
Az átlátszó zsákokban könnyen észrevehető az oda nem illő anyag, így segíti a szelektív gyűjtés ellenőrzését. A zsákok 200 vagy 300 literesek jól alkalmazkodva az emberi felhasználáshoz. Az 1000 literes változat polisztirol gyűjtésére, a vastagabb nem perforált zsákok egyes veszélyes hulladékok gyűjtésére is alkalmasak.

Fólia és műanyag hulladék tömörítésére szolgáló gépeink:

 

Ajánlatkérés. Kérje személyre szabott ajánlatunkat!

Elérhetőség:
06-56/514-160

Cím:
5000 Szolnok, Újszászi út 38.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ne maradj le híreinkről, ajánlatainkról!

Adatkezelési tájékoztató

Köszönjük, hogy feliratkozott!