Oldal kiválasztása

Erősen visszatáguló anyagok? – Mindenre van megoldás!

Egy Nyugat-Magyarországon működő autóipari partnerünk azért kereste fel a Malagrow tanácsadóit, mert nehézséget jelent tárolni és elszállítani az általuk termelt speciális hulladékot.

Az üzem telephelyén nagy mennyiségben keletkezik autóipari textil hulladék, mely túl sok helyet foglal, nagy tömeggel rendelkezik és kezelése azért nehéz mert egy erősen visszatáguló tulajdonsággal is rendelkezik. Kezeléséhez mindenképp egy komolyabb, speciálisabb technológia szükséges.

Az autóipari vállalat esetében az volt a cél, hogy minél nagyobb sűrűségű bálákat készítsenek az elszállítás optimalizálása érdekében. Egy szaktanácsadás és egy géppróba után a beruházási szakemberek egy Strautmann PP1208 Fóliás bálázó mellett döntöttek.

De vajon miért volt jó döntés? Nézzük meg!

A PP1208 Fóliás verzió a Strautmann-nál a legnagyobb teljesítményű egykamrás bálázógép és egy prémium minőséget képvisel a kategóriájában. Malagrow tanácsadói azért a fóliás verziót javasolták, mert esetében a hosszabb présút garantálja a lehető legnagyobb bálasűrűség elérését.

Az üzemcsarnokban évi nagy mennyiségű textilhulladék keletkezik. Ez egy erősen visszatáguló anyag, kezelése azonban gyors és egyszerű egy megfelelő bálázóval!

A gép a nagy betöltőnyílásának és a gyors présciklusának köszönhetően nagyjából 45 perc készítettünk el egy 300 kg-os bálát.

A PP1208 bálázó ajtaja és váza is erősített. A HydroClose® hidraulikus ajtózáró rendszer elengedhetetlen az erősen visszatáguló anyagok esetében, ez még stabilabb, biztonságosabb működést biztosít. Kialakítása során az elsődleges cél az volt, hogy hosszútávon gyors gördülékeny munkamenetet valósítson meg nagy hulladékmennyiség esetén. Ezt az akár 58 tonna préserő biztosítja, amely anyag függően 300-580 kN között állítható. A motor teljesítménye 9kW, ami lehetővé teszi a gyors tömörítési ciklust is.

A hulladékkezelés területén a PP1208 használatával mindig sok értékes helyet és időt spórolunk meg. A textil hulladék kezelése mostantól az alábbi partnerünknél is könnyedén, gördülékenyen folyik. A bálákba tömörített hulladék amellett, hogy könnyen kezelhető, tiszta és rendezett munkakörnyezetet biztosít. Segítségével a hulladék elszállítását is sikerült optimalizálni.

A gép a nagy betöltőnyílásának és a gyors présciklusának köszönhetően nagyjából 45 perc készítettünk el egy 300 kg-os bálát.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését keresse bizalommal értékesítő kollégánkat, Bozsó Lászlót!

Bozsó László Budapest és Kelet-Magyarországi regionális vezető

Email: bozso.laszlo@malagrow.hu
Telefon:

Bozsó László kollégánk bemutatkozó interjúját itt olvashatja