Rövid interjút készített Makai Balázs, a Malagrow Kft. szakértő munkatársa Horváth Tamással, a Rehab Centrum Kft. elégedett tulajdonosával arról, miért választottak hulladékbálázó gépet tevékenységük támogatására.

Malagrow: Mivel foglakozik a cégük?

H.T.: A Rehab Centrum Kft. 1999  óta gyárt protézisiket és forgalmaz gyógyászati segédeszközöket.

Malagrow: Miért döntöttek úgy, hogy bálázni szeretnék a papírtkartont?

H.T.: Cégünk mindig is nyitott volt az új és korszerű megoldásokra. Nemrég vásároltunk egy 3D nyomtatót, mellyel mondhatni egyedüállóan az országban a betegek vagy akár a sportolók speciális igényeit is ki tudjuk elégíteni.

A hulladék kezelése ugyan egyáltalán nem tartozik a cég profiljába, mégis úgy döntöttem, hogy ezen a területen is jelentős fejlesztéseket kell beiktatni, mert fontos számunkra a környezetvédelem.

Malagrow: Azontúl, hogy szelektíven gyűjtik a papírt és bálázzák, milyen előnyük származik a Strautmann EK1109 -ből? Hiszen a havi 500 kg papír nem indokolja ekkora teljesítményű gép használatát.

H.T:  Soha nem szerettem az átlagos megoldásokat, igyekszem egy problémát mindig átfogóan és több oldalról megvizsgálni. A havi 500 kg  papír valóban nem sok, ha önmagában nézzük. Amennyiben ez a papír a kommunális hulladékba kerül, rögtön több probléma is felmerül. Az így is magas hulladékelszállítási költségeket jelentősen megemelték a nagy térfogatú papírkartonok, ezért kitaláltuk, hogy egy kolléga vágja össze a karton és lapra szerelve helyezze a tárolóba. Ez egy ideig működött, míg ki nem számoltam, hogy ez kolléga mennyi időt tölt a papír hulladékkal és ezen idő alatt mennyi hasznos munkát végezhetne.

Malagrow: Említette, hogy több előnye is van a bálázásnak.

H.T.: Az eddig elszállított konténerek nagy részét a karton foglalta el. A gép használata óta megspórolom az elszállítási díjat, hiszen a karton kikerült a kukákból. A munkatársaim tudnak a feladatukra koncentrálni, mert nem vesz el időt a karton szétvágása és hajtogatása. Kevesebbszer szállítják el a hulladékot, így a környezetet is óvjuk, mert kevesebb szénmonoxid kerül a levegőbe.

Malagrow: Miért válsztott kis mennyiségű papírra nagy gépet?

H.T.: A nálunk keletkezett kartonok mérete nagy, ezért egy nagyobb gépbe ezeket könnyű betölteni vágás és hajtogatás nélkül. Így időt és energiát spórolunk. Valamint a gép nagyméretű bálái közvetlenül papírgyárba szállíthatók, így kevésbé szennyezzük a környezetet és többet kapunk a papírért. Gyakorlailag eddig mi fizettünk, hogy elvigyék a papírt, mert a kommunális hulladékba került és most a gép használatával ez megfordult. Mi kapunk pénzt.

Malagrow: Köszönöm, hogy megtiszteltek bennünket bizalmukkal és a Strautmann EK1109-et választották. További sok sikert kívánunk!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Ne maradj le híreinkről, ajánlatainkról!

Adatkezelési tájékoztató

Köszönjük, hogy feliratkoztál!