Egy gép sok megoldás – MK700 többkamrás bálázógéppel

2020.04.23 | Hírek, Strautmann többkamrás bálázógép

„Nálunk nagyon sok kartondoboz összegyűlik a raktárban és sok helyet foglal.”
Ehhez hasonló mondatokkal napi szinten találkozunk leendő vagy éppen meglévő ügyfeleinknél. Mégis azt mondhatjuk, hogy viszonylag ritkák azon esetek, amikor személyes helyszíni felmérésünk, vagy egy részletes telefonbeszélgetés alkalmával nem derül ki, hogy bizony van még egy vagy több típusú hulladék, amely szintén gondot jelent, csak éppen az aktuális égető probléma árnyékában volt eddig.

Havi 1-2 tonna közötti hulladékmennyiség esetén – mint azt már sokszor említettük – egy egykamrás kisbálázógép pl. BalePress 4 Compact tökéletes megoldást nyújt, amennyiben nincs extrém nagy méretű vagy nagyon vastag karton a hulladékok között. Azonban a helyszíni felmérés alkalmával szinte menetrendszerűen kiderül, hogy azért a big-bag zsákokban, vagy egyéb ideiglenes tárolóedényben gyűjtött fóliahulladék is fejtörést okoz.

„Jaj de jó, hogy ez is szóba került, mert már éppen plusz konténereket akartunk rendelni!”
– Mondja szintén számos partnerünk, hiszen vegyes kommunális vagy gyártási hulladék nagy mennyisége és annak elszállítása is igen komoly helyproblémákat és magas költségeket jelent. Továbbá rendszeresen előfordul, hogy a vegyes kommunális hulladék igen nagy mennyiségű PET palackot tartalmaz.

Természetesen joggal merül fel ilyenkor a kérdés partnereink részéről: „Meg lehetne e oldani praktikusan egy géppel mindent?” Természetesen! Ilyenkor lép a színre MK700 többkamrás bálázógépünk, mely alapkivitelben két kamrával rendelkezik, viszont igény esetén akár további két kamrával is bővíthető, így akár 4 típusú hulladék egyidejű párhuzamos kezelését is lehetővé teszi.
Gépünk már alapkivitelben is tökéletes megoldást biztosít, ugyanis az esetek túlnyomó többségében két préskamra már elegendő 2-3 típusú hulladékhoz.

„Hogyan érjük el, hogy homogén bálák készüljenek?” – Legjellemzőbb esetben a karton és fólia párhuzamos bálázása történik MK700 bálázónkkal a megfelelő kamrák felcímkézésével.
A többkamrás kivitel egyben felső anyagbetöltést is jelent. Zsákos kommunális hulladék és főképp PET palack esetén kifejezetten praktikus, így a szokványos szelektív hulladékok mellett a vegyes hulladékot is tömöríthetjük ugyanazzal a géppel.
Többkamrás bálázógépről lévén szó a présfej természetesen könnyen és biztonságosan mozgatható a kamrák között. Amíg az aktív préskamrában a tömörítési ciklus folyik, addig a passzív kamrát / kamrákat tetszés szerint tölthetjük a megfelelő hulladékkal, így jelentős munkaidőt is megspórolhatunk.

Az MK700 a Strautmann gépek minden praktikus előnyével rendelkezik.

  • Erős masszív felépítés, hogy hosszú távon tökéletesen elláthassa feladatát.
  • Nyitott ajtós gyors bálakötözés a kompakt sűrű tökéletes téglatest alakú bálák készítése érdekében. – Fólia üzemmód kapcsoló, hogy a könnyen visszatáguló anyagok tömörítése se jelentsen akadályt.
  • 2,2 kW 400V motor opció 6 tonna préserővel erősebb, nehezebben tömöríthető anyagokhoz.
  • Felhasználóbarát kezelőfelület a könnyen megtanulható használat érdekében.
  • Stabil anyagvisszatartó fogak, melyek meggátolják a préselt anyag visszatágulását a présciklusok között, ezzel megkönnyítve az újra töltést!

Számos előnye mellett igazi ereje mégis a szinte végtelen lehetőségben rejlik, legyen szó akár karton, fólia, műanyag, PET, alumínium italos doboz, vegyes hulladék, Big-bag zsákok, vagy éppen számos gyártási hulladék térfogatcsökkentéséről.

Partnereink rendszerint gépünk használata során tapasztalják azt a járulékos előnyt is továbbá, hogy egy többkamrás bálázógép egyben több hulladékgyűjtő konténer szerepét is ellátja. Nincs tehát többé szükség ideiglenes tárolóedényekre! A hulladékot célszerű egyből a gép passzív préskamrájába juttatni, majd a kész bálákat a hulladéktároló helyen elhelyezni, melyhez segítséget nyújt a tartozékként biztosított bálakiszedő kiskocsi.

Természetesen nagyobb mennyiségű hulladékok, erősebb kartonok és egyéb, nagyobb préserőt igénylő hulladékok esetén gépünk „nagy testvére” az MK1100 többkamrás nagybálázó még praktikusabb megoldást nyújthat. MK1100 bálázógépünk rendszeresen elérhető cégünknél új és használt felújított kivitelben is, ez utóbbi esetben komoly árelőnnyel.

„Mi alapján döntsem el, hogy melyik gép számomra a megfelelőbb?” – A hulladékhelyzet helyszíni felmérése során az esetek túlnyomó többségében erre választ tudunk adni. A döntés megkönnyítése érdekében mindkét típusú gépünk próbaüzem keretében tesztelhető partnerünk telephelyén.

Ha röviden szeretnénk gépeinket jellemezni azt mondhatnánk: Egy gép sok megoldás….

Kérdése van?! Segítünk! Keresse a Malagrow Kft. munkatársait bizalommal!

Bozsó László Budapest és Kelet-Magyarországi regionális vezető Email: bozso.laszlo@malagrow.hu Telefon:

Bozsó László kollégánk bemutatkozó interjúját itt olvashatja

Makai Balázs Nyugat-Magyarországi regionális vezető Email: makai.balazs@malagrow.hu Telefon:

Makai Balázs kollégánk bemutatkozó interjúját itt olvashatja

Boris Laslo külkereskedelmi értékesítő (Szlovénia, Horvátország) Email: boris.laslo@malagrow.hu Telefon: