Oldal kiválasztása

Big-bag zsákok bálázása könnyen, gyorsan, hatékonyan!

Egy élelmiszer alapanyagokat gyártó cég azért kereste fel a Malagrow Kft.-ét mert a termelés során felhasznált, szennyezett big-bag zsákok sok értékes helyet foglaltak. A laza zsákok tárolása, kezelése és elszállítása az utóbbi időben igen magas költségekkel járt.

A Malagrow Waste telephelyén történő próbabálázás azért ideális, mert ebben az esetben 2-3 géppel is megtörténhet a bálázás. A géppróba továbbá azért is célravezető, mert ilyenkor minden esetben könnyebb a döntés. Ez a zagyvarékasi cég esetén ismét bebizonyosodott.

Kis- és közepes Strautmann bálázók is jól vizsgáztak a próbán. Kisbálázók esetén körülbelül 13 darab big-bag zsákot tudtunk bálázni. Közepes bálázók, például egy BalePress 10 esetén 27 darab zsák került bálázásra. Annak érdekében azonban, hogy a bálázásra fordított idő minél kevesebb legyen a választás egy nagyobb, használt, azonban prémium kategóriás bálázógépre, a Strautmann PP 1207-re esett.

A nagyon erős és tartós Strautmann PP széria bálázói a présgépek prémium osztályába tartoznak. Ezek a bálázók az 58 tonna préserővel és kettős préslap megvezetéssel könnyedén bálákba tömörítenek 200-300 kg hulladékot. Alkalmasak karton, csomagolóeszközök, fólia, PET palackok, hab, elektronikus hulladék vagy kannák bálázására is.

Big-bag zsákok esetén a Strautmann PP1207-tel akár 300 kg-os bálákat is készíthetünk. A QuickDoor® ajtó nagymértékben megkönnyíti az anyagbetöltést. A BaleMatic® hidraulikus bálaürítő rendszer a teljesen különálló hidraulikával teszi még gördülékenyebbé és gyorsabbá a bálázási folyamatot. A bálakötözés rendkívül egyszerű, amit az integrált szalag és huzalkihúzó kampóknak köszönhetünk.

A hulladékok „laza gyűjtéséhez” és ártalmatlanításához képest a bálákba történő tömörítés előnyei egyértelműek. A hulladék térfogatcsökkenésének köszönhetően, csökkenthetjük az elszállítás gyakoriságát, ami által jelentős pénzösszegeket spórolhatunk meg. Egy bálázógép préskamrája hulladéktárolóként is szolgálhat. A keletkező hulladék a keletkezés üteme szerint, fokozatosan tölthető a bálázógépbe, így nincs szükség külön hulladéktároló helyiség fenntartására. Használatával végre a hulladékkezelési terület is tiszta és rendezett lehet.

Az általunk említett zagyvarékasi partnerünk a PP1207 bálázóval mostantól akár megállás nélkül, napi 24 órában is bálázhatja big-bag zsákjait. Az eredmény 200-300 kg közötti bálák, melyek végre szállítási szempontból is praktikusak!

A PP1207 egy használt egyedi szériás bálázó, melynek egyik legnagyobb előnye a megbízhatósága. Széles betöltőnyílásának köszönhetően, könnyedén és időhatékonyan kezelhetünk vele kisebb mennyiségű hulladékot.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését keresse bizalommal értékesítő kollégánkat, Bozsó Lászlót!

Bozsó László Budapest és Kelet-Magyarországi regionális vezető

Email: bozso.laszlo@malagrow.hu
Telefon:

Bozsó László kollégánk bemutatkozó interjúját itt olvashatja