Belépő a nagybálázók világába! – Strautmann BP28

2020.06.29 | Hírek

Kartonpapír vagy csomagolópapír szinte minden tevékenység során keletkezhet, legyen szó akár egy átlagos háztartásról, gyártó cégről, raktárról, áruházról vagy étteremről, lehetne sorolni hosszan a lehetőségeket.

A hulladékpapír, illetve újrahasznosítható papír Magyarországon a legtöbb esetben a dunaújvárosi papírgyárba kerül és itt feldolgozzák, újrahasznosítják. Mi, a Malagrow Waste csapatánál nagyon fontosnak tartjuk, hogy a hulladékot mindig a keletkezési helyén kell kezelni. Ez azért fontos, mert megfelelő eszközökkel pénzt, időt, munkát takaríthatunk meg és nem utolsó sorban kíméljük a környezetet.

A legjobb eredményt akkor érhetjük el hulladékkezelés területén a papír esetében, ha a keletkezési helyén papírgyárba szállítható bálák készülnek. A bálák elkészítésével jelentősen redukálhatjuk a szállítási költségeket, így az elszállítónak kevesebb utat kell megtennie a hulladékkal, ráadásul a bálázás költsége sem terheli. Így rögtön el is jutottunk annak a magyarázatához, miért tudunk sok pénzt spórolni „papírgyári” bálák előállításával.

Milyen eszközökkel készíthetünk papírgyárba szállítható bálákat?

A Malagrow Waste kínálatában erre a célra, ár – érték arányban legmegfelelőbb eszköz a Strautmann BP28 -as bálázó. Természetesen a hulladék mennyiségétől is függ, hogy milyen gépet kell alkalmazni, de az imént említett BP28 alkalmas havi 500kg -tól a havi 24 tonna anyag kezelésére. Az így elkészült akár 320 kg – os bálák természetesen közvetlenül szállíthatók a feldolgozási helyre, így jelentős fuvarköltséget és Co2 kibocsájtást megspórolva!

A BalePress 28 számos olyan technológiai újítással rendelkezik melyek alapján a vele egy kategóriába tartozó gépeknél jelentősen hatékonyabb. Felépítése masszív, robusztus. Nagyon fontos kiemelni a, hogy a Strautmann BP 28 kettős préslap megvezetéssel rendelkezik, így a préserő egyenletesen oszlik el a préslapon. Ennek köszönhetően nem csavarodik és egyenletesen terhelődik.

A géphez rendelhető QuickDoor opció is, melynek segítségével megkönnyíthető a betöltés és a kezelő is biztonságban végezheti az anyag gépbe juttatását.

A TimeControll (idő kontroll) egy olyan fejlesztés a Strautmann  kínálatában, ami a BP28-at a hozzá hasonló kategóriájú gépek fölé emeli. Régebbi típusoknál a PressControllt (nyomás kontrollt) alkalmazták, ami azt jelenti, hogy amint a gép elérte a maximális nyomási értéket, a préslap elindult visszafelé. A TimeControll ezzel ellentétben a nyomás felépülése után, még több másodpercig nyomás alatt tartja a bálát, így kedvezőbb hatást elérve.

Masszív felépítése miatt a Strautmann BP28 tömege a hasonló kategóriájú gépeknél jóval nagyobb a speciális megerősítéseknek köszönhetően.

Ha röviden akarnám összefoglalni, akár azt is mondhatnám, hogy a Strautmann „belépőszintű” nagybálázója a modern ipari technológiának köszönhetően magasan kiemelkedik a kategóriájából és messzemenőkig tartós eszköz.

Kérdése van?! Segítünk! Keresse a Malagrow Kft. munkatársait bizalommal!

Bozsó László Budapest és Kelet-Magyarországi regionális vezető Email: bozso.laszlo@malagrow.hu Telefon:

Bozsó László kollégánk bemutatkozó interjúját itt olvashatja

Makai Balázs Nyugat-Magyarországi regionális vezető Email: makai.balazs@malagrow.hu Telefon:

Makai Balázs kollégánk bemutatkozó interjúját itt olvashatja

Boris Laslo külkereskedelmi értékesítő (Szlovénia, Horvátország) Email: boris.laslo@malagrow.hu Telefon: