A BaleTainer a Strautmann Umwelttechnik GmbH új és egyedülálló fejlesztése, mely hazánkban először a NILFISK Production Kft-nél került beüzemelésre. A gép innovatív kialakításának köszönhetően a bálázás és brikettálás egyedi kombinációja valósulhat meg, mely elsősorban kartonpapír, papír, és PET palackok effektív bálázására szolgál.

Egyedi préselési technológiája abban rejlik, hogy míg a legtöbb bálázó a bálákat 1 egységben készíti, a BaleTainer 3-4 cikkelyben állítja elő őket, ennél fogva nem szükséges nagy préserő, több energia és hely felhasználása.

A NILFISK Production Kft. kimutatásai szerint már az első évben megtérült a befektetésük és azóta is folyamatosan növekvő (több milliós) pozitív eredményt tudnak realizálni a bálázott hulladékok értékesítésével. A Malagrow Kft. büszke arra, hogy nyitott hozzáállásuknak köszönhetően egy Magyarországon még nem alkalmazott új technológiát sikerrel alkalmaznak, és az általuk használt automata bálázógépet ők is csak ajánlani tudják minden olyan gyártó, kereskedő vállalat részére, ahol nagy mennyiségű karton, papír és PET hulladék képződik.

Milyen előnyei vannak a hulladékbálázásnak?

A Strautmann bálázógépek közvetlenül a hulladékok keletkezési helyére telepíthetőek, így azok belső szállítása nem igényel komoly időmennyiséget, emellett helytakarékosság szempontjából is ideális választás a helyben történő bálázás.

A gépek használatával megoldódik a nagy és erős kartondobozok tömörítési problémája is.

Csökken a hulladék elszállításának költsége, illetve az ezzel együtt járó széndioxid kibocsátás.

A bálák akár közvetlenül is szállíthatók feldolgozásra. A megfelelően kezelt hulladékok pedig bevételi forrást is jelenthetnek, ugyanis a bálák sűrűségének növekedése egyenes arányban növeli azok piaci értékét valamint a hulladéktermelő közvetlenül kontrollálja a kimenő hulladék mennyiségét.