Tapasztalataink azt mutatják, hogy a gyártó és kereskedő vállalatok hulladékkezelési gyakorlata igen eltérő. Minden cég a saját termelési- és munkafolyamatához igyekszik alakítani ezen feladatokat is, így igazán eredményes hulladékkezelési megoldást csak az egyéni igények figyelembe vételével lehet találni.

A Strautmann Umwelttechnik ezt felismerve egyre több olyan opciót kínál az általa gyártott kiváló minőségű bálázógépekhez, melyek segítik a munkavégzés hatékonyságának további növelését.

Jó példa erre a BalePress 28 egykamrás hulladékbálázó, melynek Time Control rendszere biztosítja, hogy a karton vagy fólia hulladék már az első betöltésnél maximális nyomóerővel kerüljön préselésre. A biztonságos és gyors anyagbetöltést pedig a külön opcióként kérhető QuickDoor® ajtózáró rendszer teszi lehetővé. A PP1208 prémium hulladékbálázó gépeknél már megszokott funkciót alkalmazzák a „kistestvér” esetében is. A QuickDoor automata rácsukós ajtó a fel-le irányú mozgatással még gyorsabb betöltést eredményez. Mindez párosítva a rendkívül gyors, 17 másodperces ciklusidővel, igazán páratlan megoldást jelenthet azon vállalatoknak is, akik nem tudnak automata bálázógépet üzemeltetni, de szeretnének minél kevesebb időt fordítani a hulladékkezelésre.

A bálázógép nagyszerű megoldás lehet abban az esetben is, ha csak kis területen tudják megvalósítani a hulladékkezelést, ugyanis a gép mindössze 2 m2 helyet foglal és a vertikális tolóajtóval az ajtónyitáskor szintén helyet takaríthatunk meg.

Szakértőnk tollából:

Bozsó László

 

Bozsó László
Budapest és Kelet-Magyarországi regionális vezető
Telefon: 06-30/454-0008
Email: bozso.laszlo@malagrow.hu