Nagybálázók

A Malagrow Kft. által forgalmazott Strautmann egykamrás bálázógépek a piaci igényeknek megfelelően a lehető legmagasabb minőséget képviselik. A gépek konstrukciójában a legextrémebb ipari körülményeket vették alapul, így azok megtervezésében a hosszú élettartamot, a maximális megbízhatóságot, egyszerű kezelhetőséget tartották szem előtt.
A bálázógépek robosztus kialakítása mondhatjuk, hogy egyedi a piacon, melynek következtében a Strautmann márkanévtől mára már nem csak Németországban, de Magyarországon is elvárják partnereink a legmagasabb minőségi színvonalat, illetve megbízhatóságot.

Nagy bálázógépek:

BP18, BP28BP53, PP1208, ALB, melyek már ipari méretű, közvetlenül értékesíthető bálákat készítenek. Préserőben 18 – 58 tonnáig terjednek, melynek kiválasztása a hulladék típusának, illetve annak mennyiségének a függvénye leginkább. Ezen gépeink kisebb tagjai akár csekélyebb mennyiségű hulladékra is kiváló választások lehetnek, hiszen a kamra mérete kb. 1 m3, mely akár hulladéktárolóként is használható (300-400 kg-os bálatömeg várható), ugyanakkor a nagyobb gépeinkkel több helyen hatékonyan kezelnek 20-40 t/hó hulladékot is.

A gépbe a betöltés folyamatosan, akár több napon keresztül is történhet, ezáltal nincs szükség külön helyiségre a keletkező hulladék gyűjtésére.

ALB, azaz automata betöltésű bálázógépünk a piacon pedig egy olyan egyedi, más gyártónál nem található fejlesztést rejt magában, melynek következtében a bálázógépbe való betöltés teljesen automatikusan, egy külön gyűjtőedényzet segítségével történik, ezáltal további jelentős munkaerő megtakarítás érhető el a technológiával.

Az egykamrás gépeink legnagyobb, legerősebb tagja kétségkívül a PP1208-as bálázógépünk. A gépet extrém, folyamatos igénybevételre tervezték, illetve több verzióban elérhető a különböző hulladéktípusok sajátosságaihoz igazítva. Így a PP1208-as alaptípust elsősorban karton hulladék tömörítésére ajánljuk, ugyanakkor elérhető egy PP1208 Fólia verzió, melyben a nyomás állítható a 580 kN / 58 tonnáról 300 kN / 30 tonnára huzalos, vagy szalagos kötözés mellett, így egyaránt tömöríthető a géppel karton, illetve fólia hulladék.

A gép váza és ajtaja erősített a nagy igénybevételre felkészülve. Kimondottan fólia tömörítésére a PP1208 235/H1290 típust ajánljuk, mely esetében a hosszabb présút garantálja a lehető legnagyobb bálasűrűség elérését. Ezen felül ebben a verzióban a gép váza, ajtaja szintén erősített, valamint az ajtót hidraulikus ajtózár zárja a könnyebb kezelhetőség és nagyobb biztonság végett. Ennél a géptípusnál a bála kötözése 4 szalaggal történik.

Ezen típusok felett elérhető még egy speciális változata a gépnek, a PP1208/H1090, mely célirányosan elektronika hulladék tömörítésére lett kifejlesztve. A gép QuickDoor automata nyitású rácsukó ajtóval lett szerelve, mely könnyebbé és gyorsabbá teszi a hulladék betöltését, ezen felül a vázszerkezet, illetve az ajtó szintén erősített kivitel, valamint a hidraulikus ajtózár itt is alapfelszereltség. A bála kötözés 4 huzallal történik.

Összes nagy bálázógépünk esetében a bálák kötözése igény szerint 4 szalaggal, vagy 4 huzallal történhet, illetve a azok kivétele a présgépből hidraulikus bálakidobással történik, mely egyszerű és teljesen biztonságos megoldást jelent ilyen bálatömeg mellett is.
A betöltő nyílás mérete maximum 1.190 x 570 mm, így akár a nagyobb méretű hulladékok is könnyedén behelyezhetők a préskamrába.

Nagy bálázógépeink maximális kielégíthetik akár a legnagyobb gyártó, termelő, csomagoló cégek, logisztikai központok, raktárak, kis- és nagykereskedelmi bolthálózatok stb. igényeit.

A gépekben számos egyedi innováció található, többek között minden gépünkben megtalálható:

  • TopPlus® préslap megvezetés, mely garantálja, hogy akár nem egyenletes anyagbetöltés mellett sem mozdul el a préslap.
  • Idő kontroll (TimeControl®), melynek következtében a préslap minden présciklusban egy előre beállított ideig maximális nyomáson préseli a bálát, így magas bálasűrűség és bálatömeg érhető el. (videó)
  • CyrcleSystem®, ami nem más, mind a préskamrába integrált visszatágulást gátló fogak, ennek következtében nagyobb bálasűrűség érhető el.

Egyes géptípusokban elérhető rendszerek:

  • BaleMatic® hidraulikus bálakidobás, mely a hagyományos egy munkahengeres (fő munkahenger) bálakidobás helyett egy külön munkahengert használ a bála kidobására, így garantált a hosszú élettartam.
  • QuickDoor opció, mely egy automata nyitású rácsukós betöltő ajtót jelent, ezáltal a préskamrába történő anyag betöltés sokkal gyorsabbá és egyszerűbbé válik. (videó)
  • PowerSave® egy energia hatékony préslap vezérlés a dupla szivattyúnak köszönhetően. 50% energiamegtakarítás az egy pumpás kivitelezéssel szemben!
  • EasyCut® rendszer a kis bálázógépeinknél található meg, mely nem más, mint egy beépített bála szalag vágó, ennek köszönhetően egyszerűen és gyorsan méretre tudja vágni a kötözőszalagot.

Az ideális bálázógép kiválasztásához kérjük tekintse meg a mellékelt táblázatunkat:

 

Egykamrás STRAUTMANN nagybálázók

Kérjük válasszon az alábbi termékek közül

BalePress 18

A BalePress 18 egy univerzális bálázó, amely használható a papír, fólia, PET palack, műanyag és fémhulladék valamint a kommunális hulladék bálázására is. A 18 tonna erőt kifejtő gép képes a hulladék fajtájától függően akár 90 %-os tömörítésre, amely jelentősen csökkenti a helyigényt illetve az elszállítás költségeit.

BalePress 28

BalePress 28 bálázógépünk 28 tonnás préserővel képes kartont, papírt, műanyagokat és hordókat bálákba tömöríteni! Üzemeltetése felhasználóbarát, melyet jól kifejez néhány egyedi funkciója: vizuális kijelző, egyszerű bálakötöző mechanizmus, betöltő ajtó könnyű nyitás-zárás, felhasználó-barát vezérlés, automata láncos bálakiemelő rendszer.

BalePress 53

Egyik legkedveltebb bálázógépünk, mely igen komoly 53 tonnás préserővel képes kartont, papírt, műanyagokat és hordókat bálákba tömöríteni!
Üzemeltetése felhasználóbarát, melyet jól kifejez néhány egyedi funkciója: vizuális kijelző, egyszerű bálakötöző mechanizmus, betöltő ajtó könnyű nyitás-zárás, automata vezérlés, különálló hidraulikával kialakított bálakiemelő rendszer.

PP 1208

A PP sorozat elsősorban a hulladékszállító eszközök legjobb kihasználására lett kifejlesztve ötvözve a legmagasabb extra minőségi paraméterekkel. 95 %-os térfogatcsökkentést eredményez kartonpapírok, papírok, műanyagok, hordók, konzerv és fémdobozok tömörítése a PP 1208-as típusú egykamrás bálázó segítségével.

Ajánlatkérés. Kérje személyre szabott ajánlatunkat!

Ingyenes géppróba?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

A próba tartalmazhatja a gép bérleti idejét, leszállítást, beüzemelését, oktatását, hogy Ön csak a préselés hatékonyságára és a hulladékprés eredményeire figyeljen.

Akár több bálázógép egyidejű próbája is lehetséges. Kollégáinkkal minden esetben egyeztessen a kihelyezés körülményeiről.

 

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Elérhetőségeink:
Kattints ide

Cím:
5000 Szolnok, Újszászi út 38.