Oldal kiválasztása

STRAUTMANN Bálázógép

 MI IS PONTOSAN A “bálázógép”?

A bálázógépek a hulladékprés berendezések egy speciális ága, amellyel a laza, ömleszetett hulladékból szögletes, nagy sűrűségű és tömegű bálákat képzünk, ezáltal drasztikusan csökkenthetjük szállítási költségeinket, valamint jelentős hely és munkaerő megtakarítást realizálhatunk.

Szakmai értelemben a “hulladékprés” egy gyűjtő fogalom, melyet két részre bonthatunk:

 • Kommunális hulladékprések: ezekkel a berendezésekkel háztartási hulladékot, az otthonainkban, irodákban, társasházakban, kórházakban stb. keletkező vegyes hulladékokat (pl. ételmaradékok) tudunk 70 – 80%-os hatékonysággal tömöríteni, melyeket jellemzően kukákban (120 – 1.100 l-es méretig) gyűjtünk.
 • Bálázógép: bálázógépekkel jellemzően a már szelektíven válogatott, gyűjtött hulladékokat tudjuk téglatest formájú bálákba tömöríteni a gép teljesítményétől és a hulladék típusától függően kb. 85 – 95%-os hatékonysággal. Ezek jellemzően papír, karton, fólia hulladékok, de további egyéb hulladék típusok nagy része is hatékonyan kezelhető ezekkel az eszközökkel.

 

Milyen gyakorlati előnyökkel jár, ha bálázógépet használunk?

 • Nagymértékben csökkenthetjük hulladékkezelési költségeinket, hisz a laza hulladékból bálákat készítünk, így redukálhatjuk a szállítási gyakoriságot, illetve akár 100%-ban kihasználhatjuk a szállító jármű kapacitását.
 • A nagy tömörítési hatékonyságnak köszönhetően jelentős helyet nyerhetünk, melyet más, gazdaságos tevékenységre használatunk fel, így profitot generálhatunk cégünknek. Mivel a bálák téglatest formájúak, így egymásra pakolhatóak, 1 EUR raklapra akár 600 – 1.000 kg-nyi hulladékot is pakolhatunk.
 • A bálázógépeink préskamrája hulladéktároló helyiségként is szolgál, hisz a keletkező hulladék fokozatosan, a keletkezés üteme szerint tölthető a bálázógépbe, így nincs szükség külön hulladéktároló helyiség fenntartására.
 • Tisztább, rendezettebb környezetet teremthetünk.
 • Munkaerőt spórolhatunk, mivel a hulladékot nem kell előkezelni (szétvágni, hajtogatni), illetve a gépekbe történő hulladék betöltés, majd a bála lekötözésétől eltekintve nincs egyéb plusz munkafolyamat. Automata működésű gépeinkkel akár még a kötözési idő is megspórolható, ezen gépek esetében a betöltésen kívül nincs egyéb tennivaló, minden teljesen automatikusan történik a bála lekötözéséig, kidobásáig bezárólag.
 • Környezettudatos, környezetkímélő megoldást választhatunk, ezáltal csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat.

Hogy miért a malagrow waste solutions?

Tegyen cégének pozitív környezetvédelmi megítéléséért egyszerűen bálázógépekkel, melyekkel többféle hulladéktípus esetén sikeresen csökkentheti a környezeti terhelést.

Ha termelésében hullámkarton, papír, műanyag fólia, PET flakon, fém- és karton-üdítős dobozok, pántoló szalagok, fém- és műanyag flakonok, kannák, textil hulladékok keletkeznek, akkor mindenképpen érdemes Önnek bálázógépet alkalmaznia.

Egykamrás STRAUTMANN kisbálázógépek

Kérjük válasszon az alábbi termékek közül

Ajánlatkérés. Kérje személyre szabott ajánlatunkat!

Egykamrás STRAUTMANN nagybálázógépek

Kérjük válasszon az alábbi termékek közül

Többkamrás STRAUTMANN bálázógépek

Kérjük válasszon az alábbi termékek közül

Ajánlatkérés. Kérje személyre szabott ajánlatunkat!

Automata STRAUTMANN bálázógépek

Kérjük válasszon az alábbi termékek közül

bálázógépek

AutoLoad - Baler

A kartongyűjtő kocsival a keletkezés helyén, szétszedés nélkül gyűjthetjük a kartonpapírt és a kocsi közvetlenül a gépbe tolható. A kocsi alja automatikusan felemelkedik, majd egy rotor a kamrába egyenletesen betölti az anyagot. A gép automatikusan tömöríti a hulladékot. A kocsi alja automatikusan visszasüllyed.

bálázógépek

BaleTainer

A BaleTainer a Strautmann Umwelttechnik GmbH új és egyedülálló fejlesztése, mely a bálázás és brikettálás egyedi kombinációját foglalja magába. Elsősorban kartonpapír, papír, és PET palackok bálázására szolgál.

bálázógépek

ABBA automata bálázógép

A gépek minőségére jellemző a német precizitás és strapabírás, a megszokott karton, papír, fólia hulladékok mellett más speciális hulladékok, úgymint kemény műanyagok, autókárpitok, szövetek, PET palackok, italos dobozok stb… nagy sűrűségű bálákba való tömörítésére lett kifejlesztve.

Ajánlatkérés. Kérje személyre szabott ajánlatunkat!

Félautomata bálázógépek

Kérjük válasszon az alábbi termékek közül

bálázógépek

CK 450 HFE.PC félautomata bálázógép

 • Teljes bálakiadási rendszer az egyszerű működés érdekében
 • A Hardox® Castellated alj a nagy teherbírásért és hosszú élettartamért
 • Speciális 4-vezetékes horizontális kötöző rendszer
 • Hidraulikus ajtónyitás
 • Akár 500 kg-os kartonbálák
bálázógépek

CK 450 HFE félautomata bálázógép

 • Teljes bálakiadási rendszer: a gyors és gazdaságos üzemeltetés biztosítására
 • Kapacitásnövelő opciók
 • Széles, nagy garat
 • Raklap méretű bálák: a könnyebb szállítás érdekében
bálázógépek

CK450 H félautomata bálázógép

 • Széles, nagy garat: a bálázó folyamatos és automatikus anyagellátását teszi lehetővé
 • Erős acélszerkezetű váz, éles kések
 • Raklap méretű bálák: a könnyebb szállítás érdekében

Ingyenes géppróba?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

A próba tartalmazhatja a gép bérleti idejét, leszállítást, beüzemelését, oktatását, hogy Ön csak a préselés hatékonyságára és a hulladékprés eredményeire figyeljen.

Akár több bálázógép egyidejű próbája is lehetséges. Kollégáinkkal minden esetben egyeztessen a kihelyezés körülményeiről.

 

 • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Elérhetőségeink:
Kattints ide

Cím:
5000 Szolnok, Újszászi út 38.