Oldal kiválasztása

STRAUTMANN Bálázógép

Milyen gyakorlati előnyökkel jár, ha bálázógépet használunk?

 • Nagymértékben csökkenthetjük hulladékkezelési költségeinket, hisz a laza hulladékból bálákat készítünk, így redukálhatjuk a szállítási gyakoriságot, illetve akár 100%-ban kihasználhatjuk a szállító jármű kapacitását.
 • A nagy tömörítési hatékonyságnak köszönhetően jelentős helyet nyerhetünk, melyet más, gazdaságos tevékenységre használatunk fel, így profitot generálhatunk cégünknek. Mivel a bálák téglatest formájúak, így egymásra pakolhatóak, 1 EUR raklapra akár 600 – 1.000 kg-nyi hulladékot is pakolhatunk.
 • A bálázógépeink préskamrája hulladéktároló helyiségként is szolgál, hisz a keletkező hulladék fokozatosan, a keletkezés üteme szerint tölthető a bálázógépbe, így nincs szükség külön hulladéktároló helyiség fenntartására.
 • Tisztább, rendezettebb környezetet teremthetünk.
 • Munkaerőt spórolhatunk, mivel a hulladékot nem kell előkezelni (szétvágni, hajtogatni), illetve a gépekbe történő hulladék betöltés, majd a bála lekötözésétől eltekintve nincs egyéb plusz munkafolyamat. Automata működésű gépeinkkel akár még a kötözési idő is megspórolható, ezen gépek esetében a betöltésen kívül nincs egyéb tennivaló, minden teljesen automatikusan történik a bála lekötözéséig, kidobásáig bezárólag.
 • Környezettudatos, környezetkímélő megoldást választhatunk, ezáltal csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat.

 MI IS PONTOSAN A “bálázógép”?

A bálázógépek a hulladékprés berendezések egy speciális ága, amellyel a laza, ömleszetett hulladékból szögletes, nagy sűrűségű és tömegű bálákat képzünk, ezáltal drasztikusan csökkenthetjük szállítási költségeinket, valamint jelentős hely és munkaerő megtakarítást realizálhatunk.

Szakmai értelemben a “hulladékprés” egy gyűjtő fogalom, melyet két részre bonthatunk:

 • Kommunális hulladékprések: ezekkel a berendezésekkel háztartási hulladékot, az otthonainkban, irodákban, társasházakban, kórházakban stb. keletkező vegyes hulladékokat (pl. ételmaradékok) tudunk 70 – 80%-os hatékonysággal tömöríteni, melyeket jellemzően kukákban (120 – 1.100 l-es méretig) gyűjtünk.
 • Bálázógép: bálázógépekkel jellemzően a már szelektíven válogatott, gyűjtött hulladékokat tudjuk téglatest formájú bálákba tömöríteni a gép teljesítményétől és a hulladék típusától függően kb. 85 – 95%-os hatékonysággal. Ezek jellemzően papír, karton, fólia hulladékok, de további egyéb hulladék típusok nagy része is hatékonyan kezelhető ezekkel az eszközökkel.

 

Hogy miért a malagrow waste?

Tegyen cégének pozitív környezetvédelmi megítéléséért egyszerűen bálázógépekkel, melyekkel többféle hulladéktípus esetén sikeresen csökkentheti a környezeti terhelést.

Ha termelésében hullámkarton, papír, műanyag fólia, PET flakon, fém- és karton-üdítős dobozok, pántoló szalagok, fém- és műanyag flakonok, kannák, textil hulladékok keletkeznek, akkor mindenképpen érdemes Önnek bálázógépet alkalmaznia.

Útmutató a gépválasztáshoz – hulladék mennyiség alapján

Egykamrás STRAUTMANN kis bálázógép
 

Kérjük válasszon alábbi bálázógépeink közül

BP3, BP4, BP6, BP10 melyek a 3 – 10 tonna nyomóerejű, kis méretű bálát, azaz nem ipari méretű (ipari méretű: kb. 1 eur raklap alapterületű közvetlenül értékesíthető, minimum 300 kg súlyú, legalább 4 pontos kötözéssel rögzített bála), azaz 30 – 80 kg tömegű bálát készítő présgépek.

Ezek a gépek jellemzően kis helyigényűek, könnyen, akár békával mozgathatóak, kisebb mennyiségű hulladékra ajánlottak. A gépek méretéből adódóan a betöltőnyílás maximum 800 mm x 460 mm, vagyis választáskor érdemes figyelembe venni a keletkező hulladék méreteit, hisz a gyors és hatékony munkavégzés végett fontos, hogy a hulladék bármilyen kezelés (vágás, hajtogatás) nélkül beférjen a nyíláson. A bálák kötözése 2 szalaggal történik, azok kivétele a bálázógépből vagy egy, a géphez biztosított bálakocsi segítségével, vagy láncos bálakidobással (BP10) történik.

Ezen gépek választása tökéletes kisebb cégek, vállalatok, irodaházak, kórházak stb. számára, ahol a hulladék tárolása gondot jelent, illetve ideális akár egy nagyobb bálázógép mellé, ahol a nagyobb mennyiségű hulladék mellett keletkezik kisebb mennyiségű egyéb hulladék is (pl.: karton mellett, kisebb mennyiségű fólia).

Bővebben >>

Gépválasztó segédlet

bálázógépek

BalePress 3, 3CD

A Strautmann BalePress 3 az új típusú egykamrás bálázógépek családjának legkisebb tagja. A gép kiválóan alkalmas a kommunális, papír, fólia, PET palack, műanyag és alumínium hulladék bálázására.

bálázógépek

BalePress 4, 4CD

A Strautmann BalePress 4 az egykamrás kisbálázók családjának legkedveltebb tagja, mivel egyaránt kiválóan alkalmas a kommunális, és kisebb mennyiségű papír, fólia, PET palack, műanyag és aluhulladék bálázására.

bálázógépek

BalePress 6

A Strautmann BalePress 6 egyaránt kiválóan alkalmas a kommunális, és kisebb mennyiségű papír, fólia, PET palack, műanyag és aluhulladék bálázására. A 6 tonnás nyomóerő a préselt anyagtól függően akár 90 %-os térfogatcsökkenést is eredményezhet. A géppel viszonylag kis méretű és ezáltal könnyen kezelhető bálák készíthetőek.

bálázógépek

BalePress 10

A Strautmann BalePress 10 kiválóan alkalmas papír, fólia, PET palack, műanyag és aluhulladék bálázására. A 10 tonnás nyomóerő a préselt anyagtól függően akár 90 %-os térfogatcsökkenést is eredményezhet. Használatával jelentős raktározási és szállítási költségmegtakarítás érhető el. A bálák könnyebben szállíthatóak és értékesíthetőbbek, mint a nem kezelt hulladék.

MACFAB 40 PET 4 kamras kep

MMM 40 PET TÖMÖRÍTŐ-BÁLÁZÓ

Nagy előnye, hogy perforálja a palackokat, ezáltal akár kupakostól is a bálázógépbe dobhatóak, illetve a beltartalom ürítése is gördülékenyen történik.

Ajánlatkérés. Kérje személyre szabott ajánlatunkat!

Egykamrás STRAUTMANN nagy bálázógép

Kérjük válasszon az alábbi termékek közül

BP18, BP28BP53, PP1208, ALB, melyek már ipari méretű, közvetlenül értékesíthető bálákat készítenek. Préserőben 18 – 58 tonnáig terjednek, melynek kiválasztása a hulladék típusának, illetve annak mennyiségének a függvénye leginkább. Ezen gépeink kisebb tagjai akár csekélyebb mennyiségű hulladékra is kiváló választások lehetnek, hiszen a kamra mérete kb. 1 m3, mely akár hulladéktárolóként is használható (300-400 kg-os bálatömeg várható), ugyanakkor a nagyobb gépeinkkel több helyen hatékonyan kezelnek 20-40 t/hó hulladékot is.

Bővebben >>

Gépválasztó segédlet

bálázógépek

BalePress 18

A BalePress 18 egy univerzális bálázó, amely használható a papír, fólia, PET palack, műanyag és fémhulladék valamint a kommunális hulladék bálázására is. A 18 tonna erőt kifejtő gép képes a hulladék fajtájától függően akár 90 %-os tömörítésre, amely jelentősen csökkenti a helyigényt illetve az elszállítás költségeit.

bálázógépek

BalePress 28

BalePress 28 bálázógépünk 28 tonnás préserővel képes kartont, papírt, műanyagokat és hordókat bálákba tömöríteni!

Üzemeltetése felhasználóbarát, melyet jól kifejez néhány egyedi funkciója: vizuális kijelző, egyszerű bálakötöző mechanizmus, betöltő ajtó könnyű nyitás-zárás, felhasználó-barát vezérlés, automata láncos bálakiemelő rendszer.

bálázógépek

BalePress 53

Egyik legkedveltebb bálázógépünk, mely igen komoly 53 tonnás préserővel képes kartont, papírt, műanyagokat és hordókat bálákba tömöríteni!

bálázógépek

PP 1208

A PP sorozat elsősorban a hulladékszállító eszközök legjobb kihasználására lett kifejlesztve ötvözve a legmagasabb extra minőségi paraméterekkel. A kutatások eredményére adva; a bálaméretek és bálakialakítás is optimalizálva lett ebben a gépben.

 

Többkamrás STRAUTMANN bálázógép

Kérjük válasszon az alábbi termékek közül

bálázógépek

MK 700

Többkamrás bálázógépek közül az MK 700-as akár 90 %-os térfogatcsökkentést is képes 4 vagy 6 tonnás tömörítő erejének segítségével. Ezzel nemcsak időt és energiát lehet megtakarítani, hanem a helyhasználat csökkenésével a szállítási- és raktározási költségeket is. Max. 60 kg-os bálákat készít várakozási idő nélkül.

bálázógépek

MK 1100

A gép megoldást kínál kartonpapírok, papírok, dobozok és Tetra Pak tömörítésére 250 kg- os bálákba közel 20 tonnás préserejének felhasználásával. Gyakorlatilag nincs várakozási idő: a 70 cm- es présúton 28 másodpercig tart a présidő.

Ajánlatkérés. Kérje személyre szabott ajánlatunkat!

Automata STRAUTMANN bálázógép

Kérjük válasszon az alábbi termékek közül

bálázógépek

BaleTainer

A BaleTainer a Strautmann Umwelttechnik GmbH új és egyedülálló fejlesztése, mely a bálázás és brikettálás egyedi kombinációját foglalja magába. Elsősorban kartonpapír, papír, és PET palackok bálázására szolgál.

bálázógépek

GigaBaler

A GigaBaler a BaleTainer automata bálázógép horizontális változata, mely ugyanúgy univerzálisan beépíthető, de felépítéséből adódóan hosszabb ipari bálák készítésére alkalmas. Használatával könnyedén és eredményesen megoldható a nagy mennyiségű papír, kartonpapír, fólia és PET hulladék kezelése.

bálázógépek

ABBA automata bálázógép

A gépek minőségére jellemző a német precizitás és strapabírás, a megszokott karton, papír, fólia hulladékok mellett más speciális hulladékok, úgymint kemény műanyagok, autókárpitok, szövetek, PET palackok, italos dobozok stb… nagy sűrűségű bálákba való tömörítésére lett kifejlesztve.

Ajánlatkérés. Kérje személyre szabott ajánlatunkat!

Félautomata bálázógépek

Kérjük válasszon az alábbi termékek közül

bálázógépek

AutoLoad - Baler

A kartongyűjtő kocsival a keletkezés helyén, szétszedés nélkül gyűjthetjük a kartonpapírt és a kocsi közvetlenül a gépbe tolható. A kocsi alja automatikusan felemelkedik, majd egy rotor a kamrába egyenletesen betölti az anyagot. A gép automatikusan tömöríti a hulladékot. A kocsi alja automatikusan visszasüllyed.

bálázógépek

CK 450 HFE.PC félautomata bálázógép

 • Teljes bálakiadási rendszer az egyszerű működés érdekében
 • A Hardox® Castellated alj a nagy teherbírásért és hosszú élettartamért
 • Speciális 4-vezetékes horizontális kötöző rendszer
 • Hidraulikus ajtónyitás
 • Akár 500 kg-os kartonbálák
bálázógépek

CK 450 HFE félautomata bálázógép

 • Teljes bálakiadási rendszer: a gyors és gazdaságos üzemeltetés biztosítására
 • Kapacitásnövelő opciók
 • Széles, nagy garat
 • Raklap méretű bálák: a könnyebb szállítás érdekében
bálázógépek

CK450 H félautomata bálázógép

 • Széles, nagy garat: a bálázó folyamatos és automatikus anyagellátását teszi lehetővé
 • Erős acélszerkezetű váz, éles kések
 • Raklap méretű bálák: a könnyebb szállítás érdekében

Ingyenes géppróba?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

A próba tartalmazhatja a gép bérleti idejét, leszállítást, beüzemelését, oktatását, hogy Ön csak a préselés hatékonyságára és a hulladékprés eredményeire figyeljen.

Akár több bálázógép egyidejű próbája is lehetséges. Kollégáinkkal minden esetben egyeztessen a kihelyezés körülményeiről.

 

 • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Elérhetőségeink:
Kattints ide

Cím:
5000 Szolnok, Újszászi út 38.