AutoLoadBaler – a hulladéklogisztika csúcsán

Hulladékkezelés a hatékonyság érdekében – automata hulladék bálázó

Bátran kijelenthetjük, hogy cégünk az elmúlt évekhez hasonlóan az idei évben is sok esetben segített hasznos tanácsokkal és innovatív technológiák segítségével praktikusabbá és hatékonyabbá tenni partnerei hulladékkezelését. Egyre gyakrabban szembesülünk olyan szituációval, hogy a hulladékok gyűjtési pontjainak száma, illetve a nagyobb hulladékmennyiség együttesen már túl sok munkaerőt és munkaidőt igényel standard kézi betöltésű bálázógépek használata esetén.

Hogyan érhető el jobb átvételi ár hulladékból? – Hulladéklogisztika

Több szakmai cikkünkben foglalkoztunk már azzal a kérdéssel, hogy a minél jobb átvételi ár eléréséhez érdemes szabványos méretű raklap alapterületű 4 db kötözőhuzallal átkötött 350-400 kg tömegű bálákat készíteni, főképp amennyiben ezt a mennyiség is indokolja.

Azonban,

– a túl sok gyűjtési pont és

– túl hosszú hulladéklogisztikai útvonalak esetén

– a bálázással járó sok idő közvetve jelentősen

– csökkentheti hulladékunk értékét.

Ehhez hasonló problémával néztünk szembe a kiskunfélegyházi Dél-100 Kft-nél, ahol Strautmann AutoLoadBaler bálázógépünk az összes fent említett problémára megoldást nyújtott.

Hogyan tudja megoldani a fenti hulladékkezelési problémákat az AutoLoadBaler automata bálázó? 

Gépünkhöz rendszeresített 6 db speciális betöltőkocsival a hulladék könnyedén és folyamatosan kerül begyűjtésre a főbb hulladékképződési pontok rendszeres érintésével, majd a gyűjtőkocsiból alsó lemezének megemelésével a kartonhulladék automatikusan kerül betöltésre a préskamrába.

A préskamra hátsó falán található rotorok nem csak a betöltést segítik elő, hanem elő is zúzzák a kartonhulladékot lehetővé téve ezzel a még nagyobb bálásűrűséget. Hegyi Sándor és Hegyi Péter elmondása szerint korábban több esetben próbálták normál hagyományos bálázógépekkel megoldani a hulladékkezelést, de nem sikerült igazán jó megoldást találniuk, mostanáig.

Ily módon tehet szert partnerünk minimális munkaerő és munkaidő ráfordításával a lehető legnagyobb bevételre hulladékaiból.

Bővebb információ az ALB automata bálázóról. (Link)

Szakértőnk tollából:

Bozsó László

Bozsó László

Budapest és Kelet-Magyarországi regionális vezető