Amikor nem elég a megszokott – avagy egy préskonténer kalandos története

2020.02.21 | Esettanulmányok, fólia és műanyag hulladék, kartonpapír, kartondobozok, kereskedelem, bevásárlóközpontok, papír hulladék

Magyarország egyik vezető kiskereskedelmi élelmiszer hálózatának Magyarországon több logisztikai központja is található. Az említett logisztikai központban a Kelet-Magyarországon található szupermarketeik teljes hulladék visszagyűjtését végzik, emellett jelentős mennyiségű, a logisztikai raktárban keletkező RDF hulladék is itt kerül kezelésre.

A vállalat ennek kezelésére kérte cégünk segítségét, mivel már másik logisztikai központjukban évek óta sikeresen használják a cégünk által forgalmazott Zentex statikus préskonténert, mely jelen esetben is tökéletes választás volt számukra.

A Zentex préskonténerek kizárólagos hazai forgalmazójaként cégünk, a Malagrow Kft. ismételten a lehető legmegfelelőbb megoldást ajánlotta partnerének.

Ebben az esetben egy ideális ár/minőség arányt szem előtt tartva egy használt, de teljeskörűen felújított statikus préskonténert (STP1900N) ajánlottunk 1 db 34 m3-es mozgótetős, cserélhető konténerrel. Ahogy mindig hangsúlyozzuk az összes általunk használt fórumon (Facebook, LinkedIn, weboldalunk), nálunk egy gép értékesítése sem csupán annyiból áll, hogy kiajánlunk egy berendezést, letesszük a kívánt helyre és ezzel bevégeztük a feladatot, hanem minden esetben igyekszünk partnereink igényeire szabni a konstrukciót.

Most sem történt ez másként, a gép telepítésekor figyelembe kellett vennünk a kívánt hulladékbetöltési módot. Itt külön igény volt egy nagy méretű garat kialakítására, átalakítására annak érdekében, hogy a hulladék betöltése a lehető legkevesebb munkaidőbe kerüljön, valamint a legrövidebb úton történjen meg.

Jelen esetben a berendezés garatját kissé át kellett alakítanunk a helyi adottságoknak megfelelően, mivel a betöltés szemből történik, valamint rámpához kellett a gépet lehelyezni. A készleten elérhető gép viszont oldalsó betöltési móddal rendelkezett. Természetesen szakértő kollégáinknak ez nem okozott problémát, az átalakítást helyben, a megrendelő kívánsága szerint végeztük el.

Emellett fontos volt, hogy a kezelő panelt, vészleállítót előre hozzuk a garat mellé, tekintettel az egyszerű kezelhetőségre, valamint a szigorú munkabiztonsági feltételekre.

A Zentex a hagyományos konténer típusok mellett egy egyedi tervezésű, úgynevezett Moving Roof-al, azaz mozgótetővel ellátott konténereket is gyárt. Jelen esetben ezt a típust választottuk, mivel a hagyományos konténerekkel szemben van egy nagy előnye. Számos hulladék típusról tudni kell, hogy igen nagy a visszatágulása, így tömörítéskor hajlamos a konténerbe beleszorulni.

Ennek a konténer ürítésekor van jelentősége, mivel a konténer hátsó ajtajain kinyitásakor ezen hulladékok csak igen nehezen, a konténer úgymond rázásával, rángatásával üríthetők ki.

A mozgó tetős préskonténer működési elve már nevéből is jól kikövetkeztethető. Ennél a típusnál ürítéskor, a gravitáció hatására a tető elemelkedik kissé az oldalfalaktól, így a konténer beltartalma kissé fellazul, így könnyebben ürül ki a hulladék lerakásának helyszínén. Ez nagy segítség lehet mind a hulladék szállító számára, mind pedig a konténer tulajdonosának, hiszen a rázás, rángatás nem túl szerencsés módszer az állagmegóvás tekintetében. A technológiának hála problémásabb hulladékokat is egyszerűbben, gyorsabban tudunk a konténerből kiüríteni, nagyban csökkentve ezzel a berendezés sérülésének veszélyét.

Az eddigi használati tapasztalatok azt mutatják, hogy a berendezés maximálisan beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Heti kétszeri ürítés mellett, konténerenként kb. 5-7 tonna préselt hulladékot juttatnak el a szolgáltatóhoz. A betöltés a nagy garatnak köszönhetően gyors és egyszerű, a hulladék ürítése minden probléma nélkül megvalósult. Nagyszerű eredmény ez mind partnerünk számára, valamint egy újabb sikeres beüzemelés és fontos tapasztalat cégünknek, hisz ismét egy kissé egyedi, a megszokottól kissé eltérő technológiai megoldást tudunk prezentálni a potenciális ügyfeleink, érdeklődők irányába.

 

Röviden összefoglalva cikkünk tartalmát, valamint eddigi gyakorlati tapasztalatainkat, az alábbi pontokban tudnám összeszedni, hogy miért volt ideális választás partnerünk számára egyrészt cégünket, a Malagrow Kft. -t, másrészt az általunk forgalmazott Zentex préskonténert választani:

  • Kiváló ár/minőség arány, legyen szó új, vagy használt préskonténerről.
  • Használt, felújított préskonténerek széles választékban elérhetőek.
  • Több évtizedes, több ezer referenciával bíró gyártói tapasztalat a préskonténerek területén, ezáltal a legtöbb hulladéktípusra tapasztalati úton tudjuk a legjobb, máshol már korábban bevált megoldást ajánlani.
  • Kiváló szervizháttér Magyarországon.
    Cégünk szervizcsapata a legegyedibb igényeket figyelembe véve tudja a gép telepítését elvégezni, szükség esetén speciális átalakításokat is végez. Emellett bármely esetleges meghibásodást maximum a bejelentéstől számított 48 órán belül el tudjuk hárítani. Speciális ügyeleti rendszerünkben akár hétvégén is megoldjuk a felmerülő feladatokat.

 

Kérdése van?! Segítünk! Keresse a Malagrow Kft. munkatársait bizalommal!

Bozsó László Budapest és Kelet-Magyarországi regionális vezető Email: bozso.laszlo@malagrow.hu
Telefon:

Bozsó László kollégánk bemutatkozó interjúját itt olvashatja

Makai Balázs Nyugat-Magyarországi regionális vezető
Email: makai.balazs@malagrow.hu
Telefon:

Makai Balázs kollégánk bemutatkozó interjúját itt olvashatja

Boris Laslo külkereskedelmi értékesítő (Szlovénia, Horvátország)
Email: boris.laslo@malagrow.hu
Telefon: