Vendéglátás, szállodaipar

A vendéglátó szektorban felmerülő hulladékkezelési problémák és megoldási lehetőségek:

A kommunális hulladék kezelése főleg azokon a területeken jelent nagy gondot, ahol az elmúlt időszakban jelentősen növekedtek a szállítási díjak. A vegyes kommunális hulladék kezelésének már több éve sikeresen használt módja a hulladékok eredeti gyűjtő konténerébe történő tömörítése térfogatcsökkentés céljából. Az 1100 és 240 literes kukákba tömörítő gépekkel (Strautmann RC1100 és MT240) 75%-os költségmegtakarítás is elérhető. Ajánljuk továbbá a zsákba tömörítő BAGPRESS gépet is, amivel szintén jó eredmény érhető el higiénikus kezelés mellett. Szállodák sokszor választják megoldásként a zsákos hulladékok bálákba tömörítését és nagyobb konténerben való elszállítását. Ez elsősorban a településektől távolabb eső nagyobb vendéglátó egységek megoldásai. Kisebb panziók, éttermeknek ajánljuk a Broan beépíthető tömörítőgépet.

Az „értékes” hulladékok (fólia, papír, tetra pak, PET, konzerv) optimális kezelése jelenleg még csak néhány helyen megoldott annak ellenére, hogy ezzel akár a felére is csökkenthető a hulladék elszállíttatásából adódó költség. Még mindig szinte általánosnak tekinthető, hogy ezek a hulladékok is kommunális hulladékként kerülnek elszállításra pedig megfelelő kezelés esetén ingyen is elszállíttathatók lennének. A hulladék kezeléséhez Strautmann BalePress 4 kisbálázó ajánlott, mellyel akár 90%-os tömörítés érhető el úgy, hogy a keletkező bálák (20-30kg) könnyen mozgathatóak és ideiglenes tárolásuk kis helyet igényel. A kis mennyiségű vegyes és könnyű szelektív hulladékok kezelésére ajánlott a BROAN konyhába beépíthető zsákos tömörítő lehet a megoldás. A kis helyigényű gép közvetlenül a keletkezés helyén tömöríti a hulladékot. Kezelése egyszerű és higiénikus. A fólia és PET hulladék előgyűjtéséhez és kézi előtömörítéséhez kínál egyszerű és rendkívül hatékony megoldást a KNAPZAK gyűjtőrendszer.

Az ételhulladék kezelésének törvényi szabályozás az elmúlt időszakban igen sokat szigorodott. Ennek megfelelően közel sem mindegy, hogy ez mennyire optimálisan történik. Az ételhulladékok kezelésére a leghatékonyabb megoldás az SL éttermi csigás tömörítő használata, mellyel kinyomjuk a nedvességet és tömörítjük a szárazanyagot, majd a szárazabb ételhulladékot (növényi és állati ételmaradék) a helyszínen speciális kézi vagy gépi komposztálóban hasznosítjuk.

Kapcsolódó cikkek:

Hatékony szállodai hulladékkezelés

Hatékony hulladékkezelés a vendéglátásban a nyári szezon alatt is!

 

Ajánlatkérés. Kérje személyre szabott ajánlatunkat!

Elérhetőség:
06-56/514-160

Cím:
5000 Szolnok, Újszászi út 38.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Ne maradj le híreinkről, ajánlatainkról!

Adatkezelési tájékoztató

Köszönjük, hogy feliratkoztál!