Társasházak, háztartások hulladékkezelése

Az utóbbi időben rengeteg megkeresést kaptunk társasházakból arra vonatkozólag, hogy a szemét tárolása és elszállításának költségei egyre nehezebben elviselhető problémát jelentenek.

A társasházakban felmerülő hulladékkezelési problémák és kezelési lehetőségek:

A kommunális hulladék kezelése főleg azokon a területeken jelent nagy gondot, ahol az elmúlt időszakban jelentősen növekedtek a szállítási díjak. A vegyes kommunális hulladék kezelésének már több éve sikeresen használt módja a hulladékok eredeti gyűjtő konténerébe történő tömörítése térfogatcsökkentés céljából. Az 1100 és 240 literes kukákba tömörítő gépekkel (Strautmann RC1100 és MT240) 75-50%-os költségmegtakarítás is elérhető, amellett hogy még mindig nem érjük el a konténer maximális terhelhetőségét. Ajánljuk továbbá a zsákba tömörítő BAGPRESS gépet is, ami kiváló zsákos hulladék tömörítésére. Vállalatok sokszor választják megoldásként a zsákos hulladékok bálákba tömörítését és nagyobb konténerben elszállítását.

Az „ értékes” hulladékok (papír, tetra pak, PET pille palackok) optimális kezelése jelenleg még csak néhány helyen megoldott annak ellenére, hogy ezzel akár a felére is csökkenthető a hulladék elszállíttatásából adódó költség. Általánosnak tekinthető, hogy ezek a hulladékok is kommunális hulladékként kerülnek elszállításra, pedig megfelelő kezelés esetén ingyen vagy a vegyes hulladék szállítási díjak töredékéért is elszállítathatók lennének. A hulladék kezeléséhez Strautmann BalePress 4 bálázó ajánlott, mellyel akár 90%-os tömörítés érhető el úgy, hogy a keletkező bálák (20- 30kg)   könnyen mozgathatóak és ideiglenes tárolásuk kis helyet igényel. Emellett fejlesztés alatt van a MT240 2 az 1-ben változat, mellyel az MT240-es géppel a vegyes hulladék kukába tömörítése, valamint a szelektív hulladék kisebb bálákba tömörítése is megoldható egy extra préskamra használatával.

A kommunális hulladék másik nagy tömege a vegyes ételhulladék. Ennek legjobb és legkulturáltabb módja a száraz ételhulladék  komposztálása házi komposztálókkal. Az ajánlott komposztáló legfőbb újítása, hogy szabályozott hőmérsékleten, szabályozott szellőzés és forgatás mellett kiváló minőségű komposztot készít rövid idő alatt. Mindemellett szagtalan, kártevő és rágcsálómentes megoldás a hulladék kezelésére és kiváló minőségű komposzt előállítására. Mindenfajta állati és növényi konyhai hulladék kezelése lehetséges mennyiségtől függően kézi vagy gépi megoldással. Kézi megoldás elsőssorban a kisebb 2-8 lakásos társasházakban ajánlott. Gépi megoldás nagyobb lakóparkok számára ideális.

Háztartások számára a kis mennyiségű vegyes és könnyű szelektív hulladékok kezelésére ajánlott a BROAN konyhába beépíthető zsákos tömörítő. A kis helyigényű gép közvetlenül a keletkezés helyén tömöríti a hulladékot. Kezelése egyszerű és higiénikus. A PET hulladék előgyűjtéséhez és kézi előtömörítéséhez kínál egyszerű és rendkívül hatékony megoldást a KNAPZAK gyűjtőrendszer.

Kapcsolódó cikk:

Társasházi hulladékkezelés: cél egy élhetőbb környezet

 

Ajánlatkérés. Kérje személyre szabott ajánlatunkat!

Elérhetőség:
06-56/514-160

Cím:
5000 Szolnok, Újszászi út 38.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Ne maradj le híreinkről, ajánlatainkról!

Adatkezelési tájékoztató

Köszönjük, hogy feliratkoztál!