Ipari és logisztikai hulladékkezelés

Napjainkban egyre inkább előtérbe kerül az ipari és logisztikai cégek által kibocsátott hulladékok optimális és gazdaságos kezelése. Ennek több oka is van:

  • A nyersanyag árak emelkedése miatt egyre nagyobb szerepe van az újrahasznosításnak.
  • Az üzemanyag árak növekedése drasztikusan megdrágítja a szállítást.
  • A lerakói, útdíjak emelése költségessé teszi a hulladékok kezelését.
  • A cégek költségeiben jelentős részt foglal el a hulladékkezelésre szánt idő.
  • Nem utolsó sorban pedig a környezetvédelem és fenntarthatóság szempontjából is kiemelt téma.
A fent említett problémákra és még természetesen több másra is (esztétika, energia, humán erőforrás stb.)  gépeink jelentenek egyértelmű megoldást. Legelőnyösebb a hulladékok helyben történő kezelése!

Innováció a hulladékkezelésben!

A Strautmann folyamatos termékinnovációval igyekszik kielégíteni a hulladékkezelés során felmerülő legújabb feladatokat, így megrendelőink között az élelmiszer kiskereskedelmi-, húsipari-, nyomdaipari-, vegyipari, autóipari cégek éppúgy megtalálhatóak, mint a professzionális hulladék feldolgozók.

A lehetséges partnereknél helyszíni felmérés alapján a számukra optimális hulladékkezelési megoldásokat javasoljuk, melyek nemcsak a hulladék kezelésére terjednek ki, hanem a költséghatékony összegyűjtési- és elszállítási lehetőségeket is számba veszik. Ebben segítségünkre van az is, hogy az ország meghatározó hulladék újrahasznosítóival, kezelőivel közvetlen kapcsolatban állunk.

Speciális iparági megoldásaink:

A leggyakoribb szelektíven gyűjthető anyagokon kívül speciális megoldásainkat  (papír, fólia, PET, aludoboz stb.) speciális anyagokhoz (szivacs, gumi, elektronikai hulladék esetében) is tudjuk alkalmazni.

Kisebb mennyiségű hulladékra (havi 3 tonnáig) ajánljuk Balepress 3 típusú gépünket amellyel, kézzel is könnyen mozgatható bálák készíthetők. Gyakori felhasználási területe a kiskereskedelem, műanyag feldolgozás, csomagolóanyag ipar, húsipar, nyomdaipar,  de gyakran használják veszélyes hulladékokra is. A gép alig 1 m² helyet foglal, ezzel is elősegítve a minél közelebbi elhelyezést a keletkező hulladékanyagokhoz.

Közepes és nagy mennyiségű fólia hulladék begyűjtése is okozhat gondot, ha az nagy területről történik. Ezek gyűjtését és előtömörítését segíti elő a Knapzak fóliagyűjtő rendszer, ami 200/300/400 literes átlátszó és oldalán lyuggatott zsákokból és a hozzájuk tartozó tartókeretekből áll.  A zsákon lévő lyukak lehetővé teszik, hogy helyben a fóliát kézi erővel hatékonyan tömörítsük, akár 5-7 kg. fóliát gyűjtve pl. egy 200L-es zsákba. Az átlátszó zsákok a tisztább gyűjtésre való odafigyelést is könnyítik. Gyakran használják speciális anyagok, pl. textil+szivacs anyagok vagy polisztirol gyűjtésére is 1000 literes változatát. A zsákokba gyűjtött hulladék a laza anyag töredék ideje alatt tömöríthető bálázó gépeinkben.

Közepes mennyiségű hulladékra (havi 40 tonnáig) ajánljuk PP1208 és ALB típusú gépeinket, amelyekkel már közvetlenül értékesíthető bálák is készíthetők. Szinte valamennyi gyártó és logisztikai vállalat számára ideális megoldást jelentek a hulladékkezelésben. A gépek használata során bebizonyosodott, hogy az addig lazán kezelt értéktelennek tartott hulladékból a cégek éves szinten akár milliós plusz bevételre tudtak szert tenni. Több esetben a gép vételára már az első év végén megtérült és azóta nem várt plusz eredményt tud tulajdonosának termelni.

Nagy mennyiségű hulladékra (havi 40 tonna felett) ajánljuk a BaleTainer gépünket. Ilyen mennyiségnél már a hulladék laza vagy préskonténeres szállítási költsége olyan mértékű, hogy a tömörítés mindenképp szükséges és a bálázás hozzáadott értéke gyors megtérülést is eredményez. A gép nagyszerűsége abban rejlik, hogy egyesíti magában a konténer/préskonténer és a horizontális bálázó előnyeit, ugyanúgy beépíthető, mint egy hagyományos préskonténer, de végeredményként nagy sűrűségű közvetlenül értékesíthető bálákat kapunk. A munkafolyamat automatizált, ezért emberi beavatkozást nem igényel. Nagy garatmérete és speciális betöltési rendszere révén extrém méretű és erősségű hulladékok bálázására is képes.(pl. oktabin karton dobozok, karton raklap )

Könnyen mozgatható préskonténerek a bálázás mellett lehetnek még az ipari logisztikai hulladékkezelés megoldásai, ezért javasoljuk a Minipress 3m3 préskonténereket, melyek a karton hulladékra kiemelkedő sűrítési aránnyal dolgoznak. A logisztikai parkokban  a nagyobb mennyiségben keletkező kommunális hulladék elszállítási költségeinek csökkentésére is hatékony megoldást nyújtanak préskonténereink.

Gépeinket speciális finanszírozási konstrukciókban, részletfizetés és bérletek keretében is értékesítjük, ahol a havi megtakarítások azonnal realizálhatóak.

 

Ajánlatkérés. Kérje személyre szabott ajánlatunkat!

Elérhetőség:
06-56/514-160

Cím:
5000 Szolnok, Újszászi út 38.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Ne maradj le híreinkről, ajánlatainkról!

Adatkezelési tájékoztató

Köszönjük, hogy feliratkoztál!