A raktárterület mindenkinek drága!

Szerezzen értékes területeket jóval a piaci ár alatt!

Magyarországon minden cég rendelkezik raktárral. Ezek lehetnek kisebbek vagy nagyobbak, polcrendszerrel, vagy anélkül, belvárosban vagy külterületen. Egy dologban mindenképpen megegyeznek! Akkor lehet jól hasznosítani, ha van hely! Engedjék meg, hogy egy győri cég példáján keresztül bemutassam önöknek, hogyan lehet olcsón raktárterületet szerezni és egyéb előnyökre szert tenni egy Strautmann BP28 bálázógéppel. A gyártás során papír hulladék keletkezik, náluk havonta 500 kg . Ez még nem is lenne olyan nagy mennyiség. Viszont az alábbi (bal) képen jól látható, hogy mekkora helyet foglal 500 kg papír.

Mindenkiben felmerülhet a kérdés a kép láttán, hogy ekkora területen 500 kg papírt vagy valamilyen értékes terméket szeretne tárolni. Ha négyzetméterben szeretnénk kifejezni, akkor
20 m2 VS. 2 m2 – meglepő adat! Pedig a bal oldalon látható mennyiség egésze benne van a jobb oldalon látható gépben! Amennyiben megengedik, személyes véleményem szerint a jobb oldali kép jóval esztétikusabb látványt nyújt.

A raktározási és helyproblémákat úgy gondolom nagyon jól kezeli egy bálázógép, azonban vannak egyéb előnyei is. Egyrészt a gépben tárolt hulladékpapír kevésbé tűzveszélyes, másrészt a bálázógéppel időt is spórolhatunk, melyből mint tudjuk, sosem elég.

Hasonlítsuk össze az alábbi műveletsorokat és próbáljuk elképzelni mennyi időt vesznek igénybe!

STRAUTMANN BÁLÁZÓ NÉLKÜL:

  1. megfogom a papírt, bedobom egy gyűjtőkocsiba
  2. gyűjtőkocsit kiviszem a hulladéktárolóhoz
  3. gyűjtőkocsiból kiveszem a papírt
  4. szikével, esetleg késsel összevágom (jobb esetben a papírt és

nem a kezemet)

5. egymásra rakom a kartonokat

STRAUTMANN BÁLÁZÓVAL:

  1. megfogom a papírt, bedobom a bálázóba
  2. becsukom az ajtót
  3. megnyomom a gombot

Jól látható, hogy a bálázó használatával keveseb munkafolyamatot kell végezni és minden egyes munkafolyamat kevesebb ideig tart mint bálázó nélkül!

A Strautmann BP 28 így helyet, időt és ezáltal rengeteg pénzt spórolhat Önnek! Nem is beszélve a biztonságos kezelhetőségről és a gép által nyújtotta kényelemről, valamint esztétikus raktárterületről!

Köszönöm, ha elovasta és megfontolja, hogy egy díjmentes konzultációra időpontot egyeztet velem, melynek keretén belül igyekszem egy optimális hulladékkezelési ajánlatot adni Önnek!

Tisztelettel: Makai Balázs
a Malagrow Kft. hulladékkezelési tanácsadója.

előtte

utána