A papírszállítás jövője

Papír és fólia hulladék szinte minden cégnél keletkezik és szinte mindenütt gondot okoz.

Egyrészt nagyon sok helyet foglal, másrészt pedig nem szállítják el.

Minél kevesebb mennyiségű, annál nehezebb megoldást találni. A Malagrow Kft. értékesítési vezetőjeként nap mint nap találkozom a kevés hulladékból eredő problémákkal. A kevés szó ugyanis ebben az esetben csak az elszállítással foglalkozó cégeknek jelent kis mennyiséget. A hulladék tulajdonosának igenis soknak számít havi 100-300 kg papír.

Az említett mennyiség 30-40 m2 raktárterület elfoglalására is képes. 

A kérdés az: hogy van -e valakinek ennyi felesleges hely a raktárában? 

A választ szerintem előre lehetne borítékolni.

A problémát a jelenlegi papírárak jelentős csökkenése okozza. 

Egy olyan anyag szállítása, ami sok helyet foglal és a tömege kicsi, soha nem kifizetődő, főleg akkor nem, ha még az ára is alacsony.
Ezen tényezők együtt állása okozza azt a jelenséget, hogy a kisboltok, raktárak, éttermek, szállodák, kórházak nem tudnak megszabadulni a papír és fólia hulladékuktól.
Havi 200 kg-3000 kg papír és fólia hulladékra a legjobb megoldás a Strautmann kisbálázók közül a kiváló ár-érték arányú BalePress4 compact. 4 tonna préserővel rendelkezik és kompakt méretének köszönhetően kis helyen is elfér.
Amennyiben a papír, fólia, PET-palack vagy egyéb hulladékok bálázásra kerülnek nem foglalnak olyan sok helyet mint tömörítés nélkül és az elszállítás is könnyebben megoldható.

Ha kevés hulladékunk van érdemes elgondolkodni azon, hogy bálázás után saját autóval szállítjuk be valamelyik közelben található hulladékudvarba.

Makai Balázs
Nyugat-Magyarországi regionális vezető
Email: makai.balazs@malagrow.hu
Telefon: